Un asistat social din Chersãcosu lua banii de la Primãrie si încerca sã ademeneascã minorele cu ei. Instanta l-a tratat cu blândete!

UIMIRE… Apucãturile de pedofil ale unui sãtean de 55 de ani din comuna Stãnilesti, au stârnit, în mod straniu, indulgenta magistratilor Judecãtoriei Husi, care i-au dat o pedeapsã cu suspendare, pentru infractiunea de racolare a minorilor. E adevãrat cã bãrbatul a semnat un acord de recunoastere a vinovãtiei si nu a negat nimic din ceea ce mai multi copii si pãrintii lor le-au povestit anchetatorilor. Clementa instantei însã nu le garanteazã sãtenilor cã acest individ cu apucãturi bolnave nu va încerca sã facã din nou aceleasi lucruri, dacã a scãpat atât de usor de aceastã datã. Si, dacã tot a venit vorba despre pedepsele mult prea blânde date de instantã, un exemplu recent e de notorietate. Mai exact, mama bãietelului din Arsura, bãtut cu bestialitate si chiar înjunghiat de cea care i-a dat viatã, a primit o pedeapsã extrem de blândã, doar 2000 de lei amendã. Procurorii au atacat hotãrârea, iar faptul cã instanta Curtii de Apel Iasi a decis trimiterea acestui dosar înapoi la Husi, pentru rejudecare, poate indica faptul cã îngãduinta prea mare a instantei, fie si în cazul celor care semneazã acorduri de recunoastere a vinovãtiei, nu e de bun augur.

Povestea pentru care abia în aceastã primãvarã instanta a dat o hotãrâre de fond este una petrecutã în 2019. Atunci, bãrbatul, un individ de 55 de ani din Chersãcosu, care a fost mereu abonat la banii statului, din postura de asistat social, a încercat în repetate rânduri sã ademeneascã o copilã de 10 ani a unor vecini. Îi promitea bani, sume mai mari sau mai mici, fãcea gesturi obscene în prezenta ei si încerca în repetate rânduri sã o atragã pe copilã în diferite locuri, unde îi spunea fãrã ocolisuri cã doreste sã întretinã relatii intime. În timpul anchetei, bãrbatul nu a negat nimic din probele care îl incriminau si nici din depozitiile martorilor. Pentru cã le-a usurat munca, magistratii au semnat cu cel acuzat un acord de recunoastere a vinovãtiei si, în cele din urmã, instanta i-a dat doar 2 ani de închisoare cu suspendare, precum si 80 de zile de muncã în folosul comunitãtii, la Primãria localã sau la scoalã. Oamenii din sat cred cã înmultirea infractiunilor de naturã sexualã are mare legãturã cu indulgenta instantelor fatã de acesti prãdãtori sexuali, cãrora le reusesc sau nu actiunile bolnave. “Noi nu întelegem cum vine problema aceasta. Dacã el recunoaste tot ceea ce s-a întâmplat, cã a vrut sã violeze copila, cã sunt mai multi copii cãrora le-a promis bani, pentru asa ceva, cum e lãsat liber? Tentativa nu e si ea gravã? Eu îl vãd mereu trecând pe aici, când se mai duce la pescuit sau unde se duce si mi-e fricã. Am trei copii si nu pot sã îi tin doar în casã. Se mai joacã pe aici. Stiu eu ce are omul acesta în cap? E periculos. Nu e normal sã nu fie pedepsiti cu închisoarea asemenea oameni”, spun sãtenii.

Fetita a avut o atitudine exemplarã în fata intentiilor agresorului: imediat a povestit totul mamei!

Admirabilã a fost atitudinea fetitei care atunci, în 2019, avea doar 10 ani. Bãrbatul cu apucãturi de pedofil o urmãrea de mai mult timp si încerca sã o pãcãleascã cu bani sau dulciuri. Copila s-a dovedit însã foarte isteatã si a respins de fiecare datã toate actiunile individului, alergând la ceilalti copii cu care se juca, pentru a le povesti imediat despre toate gesturile si vorbele murdare ale bãrbatului. Apoi, a mers si la mama sa, cãreia i-a povestit ce se întâmplã. Femeia a procedat corect si a depus plângere, însã a fost nevoie sã treacã doi ani de la comiterea faptelor, pentru o hotãrâre de fond. Nici aceasta nu a fost pe mãsura asteptãrilor, cãci individul a primit o pedeapsã blândã. “Fetita este, într-adevãr, foarte isteatã si bine educatã de cãtre pãrintii ei, care sunt oameni seriosi, gospodari aici în sat. De aceea a stiut cum sã procedeze în fata unui asemenea dement si sã nu se lase impresionatã de sumele de bani cu care acesta voia sã o ademeneascã. Nici nu stim de unde are bani, cã e un amãrât, care doar pe la ajutor social a mâncat banii statului degeaba. Copilul acesta însã a fost demn de laudã. Dacã toti copiii ar face la fel, sã spunã imediat pãrintilor sau profesorilor ceea ce se întâmplã, atunci ar fi mult mai putine nenorociri de acest fel. Numai cã, uite, de data asta fetita a procedat corect, la fel si pãrintii, dar numai cã sentimentul cã se face dreptate si cã are rost sã te adresezi Justitiei nu prea mai este”, spun oamenii din comunã.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ