Un avion British Airways cu 33 de pasageri a aterizat în Suedia, deși zborurile din UK sunt interzise. „Am fost luaţi prin surprindere”

Un avion britanic de pasageri a aterizat sâmbătă în Suedia, cu 33 de pasageri la bord, în pofida interdicţiei temporare impuse recent împotriva zborurilor dinspre Regatul Unit, din cauza noii tulpini de coronavirus, mult mai contagioase, relatează dpa, citată de Agerpres.

Zborul companiei British Airways avea 33 de pasageri la bord, printre care 29 de cetăţeni suedezi şi patru finlandezi, a precizat cotidianul Svenska Dagbladet.

Am fost luaţi prin surprindere, a spus şeful poliţiei suedeze de frontieră, Patrik Engstrom, pentru cotidianul citat. Engstrom a spus că poliţia a inspectat avionul după ce acesta a aterizat pe aeroportul Arlanda din Stockholm şi că nu se aştepta să găsească vreun pasager.

Pasagerilor suedezi li s-a permis cu toate acestea să debarce, iar Agenţia de Sănătate Publică a Suediei le-a cerut să se testeze şi autoizoleze. Niciunul dintre ei nu avea simptome de COVID-19.

De asemenea, cetăţenilor finlandezi, printre care câţiva copii mici, li s-a permis să-şi continue drumul spre Finlanda.

Incidentul a fost atribuit unei neînţelegeri, a declarat un purtător de cuvânt al Agenţiei Suedeze pentru Transport pentru postul SVT, adăugând că agenţia a contactat compania aviatică, agenţia omoloagă britanică şi clarifică regulile ce trebuie respectate pentru a evita ca situaţia să se repete.

Suedia a introdus recent o interdicţie pentru zborurile de pasageri dinspre Regatul Unit până în seara de Revelion inclusiv. Interdicţia nu vizează zborurile comerciale şi medicale, existând excepţii şi pentru urgenţele de familie. … https://www.digi24.ro/stiri/externe/ue/un-avion-british-airways-cu-33-de-pasageri-a-aterizat-in-suedia-desi-zborurile-din-uk-sunt-interzise-am-fost-luati-prin-surprindere-1424337
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ