2.6 C
Vaslui
31-ian.-2023

Un cunoscut medic din Huși are nevoie de sânge dintr-o grupă rară, pentru o operație dificilă

- Advertisement -
AJUTOR… Pe 7 decembrie, la sediul Protoieriei din municipiul Huși, de pe strada 1 Decembrie, sunt așteptați donatorii, începând cu ora 08:00.

DIFICIL… Unul dintre cei mai apreciați medici veterinari din zona Huși, dr. Liviu Botez, trece prin momente dificile întrucât, spun apropiații săi, urmează să suporte o intevenție chirurgicală grea și are nevoie de oameni care să doneze sânge pentru el. Provocarea este cu atât mai mare cu cât medicul Botez are una dintre cele mai rare grupe de sânge, B 3 negativ. Cu toate acestea, anunțul public făcut de rudele sale a ajuns la inimile multor oameni, care și-au manifestat disponibilitatea de a dona. Astăzi, 7 decembrie, la sediul Protoieriei din municipiul Huși, de pe strada 1 Decembrie, sunt așteptați donatorii, începând cu ora 08:00.

În fața anunțului public făcut de rudele medicului Liviu Botez, prin care se solicita sprijinul oamenilor cu suflet bun, dar și cu posibilitatea fizică de a dona sânge, reacția hușenilor a fost de-a dreptul impresionantă. Numărul celor care au reacționat cu gânduri bune, foarte importante și ele în asemenea momente de cumpănă, a fost unul foarte mare. De asemenea, au fost persoane care și-au manifestat dorința de a dona pentru doctorul Botez. Astăzi, la sediul Protoieriei din municipiul Huși, la ora 8,00, sunt așteptați cei care vor să facă acest acest gest. „Vă rog, cine dorește să doneze sânge pentru operația soțului meu, de amputare a piciorului stâng, o poate face miercuri începând cu ora 8:00 la Protoierie. Este nevoie de B3 negativ. Mulțumesc din suflet!”, a fost mesajul soției medicului veterinar.

„Doar 9% din populația lumii are grupa de sânge B3 pozitiv, iar B3 negativ este și mai rară de atât, având-o cam 2% din populație”

„Sănătate și putere să depășească cu bine intervenția”, a fost reacția imediată a celor mai mulți dintre cei care au empatizat cu acest caz. „Dumnezeu să vă dea sănătate și putere! Știu cum este! Greu pentru cel care rămâne infirm, dar mult mai greu pentru cel care din protejat devine protector! Nu simți durerea trupească, dar o simți pe cea sufletească. Soțul meu a rămas fără piciorul stâng pe 20 mai 2020 și este foarte greu! Dumnezeu să vă ajute să treceți cu bine”, a scris Valentina. „Sănătate, domnule doctor, și ajutor din partea lui Dumnezeu”, a reacționat și Cezar. „A dona este cel mai frumos gest care se poate face. Din tot sufletul am donat de multe ori în această viață, dar acum am o vârstă și nu se mai poate. Sper mult ca alți oameni de bine, care văd că sunt cu sufletul alături de domnul doctor, să vină să doneze. Multă sănătate și putere de a trece peste toate familiei”, a fost mesajul Aureliei. „Dumnezeu să îi dea putere să treacă cu bine de această încercarea grea”, a spus Maria. „Poate puțini știu, dar această grupă de sânge este cea mai rară din lume. Doar 9% din populația lumii, după cum arătau la un moment dat datele statistice, are grupa de sânge B 3 pozitiv, iar B 3 negativ este și mai rară de atât, având-o cam 2% din populație. Cei care vor să doneze pentru domnul doctor o pot face indiferent de grupă, căci există o echilibrare a cantităților pe care știu foarte bine să o facă ai noștri colegi de la centrul de recoltare. Fiecare picătură de sânge donată va ajuta, fie pe domnul doctor, fie alt paicent poate într-o situație similară. Important este să fie cât mai mulți donatori și o cantitate cât mai mare de sânge recoltată. Și nu doar acum să ne mobilizăm să donăm, ci să fie un act civic făcut în mod constant, pentru că nevoia de sânge e tot mai mare în toate spitalele, iar donarea de sânge face bine din toate punctele de vedere atât celui care donează, cât și donatorului”, a explicat unul din medicii din municipiul Huși.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.