Un deputat de Vaslui, atac devastator la Dăncilă: “Ea nu nimerește două vorbe din zece în engleză, nu mai zic de franceză”

REACTIE NEMILOASA… Actualul deputat de Vaslui și fostul ministru al Justiției, Ana Birchall, a dat de pământ cu fosta ei șefă de la Palatul Victoria, Viorica Dăncilă, după ce aceasta din urmă a criticat modul cum autonomia ținutului secuiesc a trecut tacit, de Camera Deputaților. Parlamentarul de Vaslui a scris, într-o postare pe facebook, că cea care a candidat din partea PSD la ultimele alegeri prezidențiale, voia să introducă obligatoriu limba maghiară în România. Birchall a ironizat și laudele pe care site-ul Sputnik, pagina de propagandă rusă, le-a adus fostului prim-ministru al României, spunând că “trebuie să ai niște merite deosebite” ca să fii lăudat de oficiosul Kremlinului.

“Zilele acestea când am citit “războinicele” declarații ale doamnei Dăncilă, sincer m-a bufnit râsul și mi-am propus să o ignor…. dar când văd că, în continuare, cu un tupeu pe care rar l-am întâlnit la o persoană tot declară în stânga și în dreapta cum a apărat domnia sa Constituția etc, nu pot să nu scriu aceste rânduri, ca să așezăm totuși adevărul acolo unde este! Fără a scuza sau tolera ce s-a întâmplat în Camera Deputaților, eu fiind printre primele persoane care am reacționat și public exact atunci când am aflat de adoptarea tacită (postare pe FB, joi ora 22.38), o provoc public pe doamna Dăncilă ca până luni să își aducă aminte de amendamentul pe care UDMR vroia să îl introducă în Codul Administrativ și ce “discuții” am avut cu domnia sa și ce reproșuri am primit atunci, tocmai pentru că ” răzvrătita” de astăzi era în favoarea includerii acelui amendament in Codul Administrativ! Amendamentul respectiv NU a fost inclus în forma Codului Administrativ adoptată în Guvern pentru că in calitate de ministru al justiției am formulat observații și am refuzat să semnez! Ca să o ajut îi spun că este legat de limba maghiară și are forma amendamentului introdus de UDMR la Codul Administrativ și trecut tacit în Senat! Daca totuși nu își aduce aminte, poate să ceară ajutor domnului deputat Suciu Daniel, fost vicepremier!
P.S. „A făcut furori în Parlamentul European”. Și ea nu nimerește două vorbe din zece în engleză, nu mai zic de franceză… Dar ca să te laude Sputnik trebuie să ai niște merite deosebite!”, a scris fostul ministru al Justiției, Ana Birchall, pe Facebook. In noiembrie 2019, când la conducerea PSD se afla Viorica Dăncilă, fostul ministru al Justiției a fost exclus din partid din cauza dorinței sale de a desființa Secția Specială de Investigare a magistraților.
.
Amendamentul a picat la Senat
.
Reacția deputatului de Vaslui vine după ce Viorica Dăncilă a acuzat modul cum amendamentul privind autonomia }inutului Secuiesc a trecut prin Camera Deputaților. “Nicio epidemie, nicio izolare nu poate justifica o astfel de scăpare de procedură. Adoptarea, chiar și tacită, a unei propuneri legislative de o asemenea gravitate nu arată doar o totală lipsă de profesionalism, ci și inconștiență politică”, declara în urmă cu câteva zile Viorica Dăncilă. Depus la sfârșitul anului trecut, proiectul prin care }inutul Secuiesc urma să devină regiune autonomă cu personalitate juridică în România a trecut, tacit, săptămâna trecută, de Camera Deputaților, după ce a expirat perioada în care putea fi dezbătut. O zi mai târziu, Senatul României a reparat eroarea și a respins proiectul.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ