24.3 C
Vaslui
01-iul.-2022

Un deputat de Vaslui cere scoaterea UDMR de la guvernare: “Sfidează poporul român”

ATITUDINE… Raisa Enachi, deputat de Vaslui din partea Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), a protestat luni seara, alături de alți colegi de partid în fața Guvernului României, pentru scoaterea UDMR de la guvernare. Anterior acestui protest, Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) i-a solicitat prezența premierului Nicolae Ciucă în fața Parlamentului reunit, pentru a explica în ce condiții a avut loc vizita președintelui Ungariei în România.

„UDMR-ul provoacă de două săptămâni și e lăsat, în continuare, în această clădire”, a reclamat George Simion, liderul AUR, prezent, de asemenea, la protestul de luni seara, din fața Guvernului României. „În urma unei noi provocări venite din zona șovină maghiară, considerăm normal să îl invităm pe premierul Nicolae Ciucă în fața Parlamentului și în fața opiniei publice, pentru a explica ce măsuri au fost luate în contextul vizitei așa-zis private a președintelui Ungariei în România. Vrem și noi să știm cine a asigurat paza președintelui Ungariei în toată această perioadă – dacă SPP și celelalte instituții ale statului român au fost implicate. De asemenea, vrem să știm de ce Ministerul Afacerilor Externe de la București nu a reacționat la discursul nepotrivit al președintelui Novak Katalin de la Alba Iulia. Am văzut și o poză în Munții Apuseni, pe Piatra Secuiului, cu o bornă vopsită în culorile Ungariei. Cu o zi înainte, vicepremierul României Kelemen Hunor a apărut la un eveniment cu harta Ungariei Mari în spate. Totodată, vinerea trecută, niște teroriști condamnați pentru că au vrut să pună bombe de Ziua Națională a României au fost medaliați în prezența a doi demnitari ai statului român de la UDMR. La un meci de hochei, nu a fost intonat imnul României și, în prezența ministrului Mediului Tanczos Barna, s-a cântat imnul unui așa-zis ținut. La finala Cupei României la fotbal, suporterii echipei Sepsi Sfântu Gheorghe s-au întors cu spatele atunci când a fost intonat imnul României. Ministrul Mediului, cel care a refuzat să jure cu mâna pe Constituție, a făcut mai multe comentarii provocatoare, iar deputați UDMR cu dublă cetățenie sunt membri în comisiile SRI și SIE. Întreg șirul acesta de întâmplări din ultimele săptămâni pare să indice că există un plan de dezmembrare a României și că actualele provocări venite din partea Budapestei și a extremiștilor de la UDMR urmăresc să creeze tensiuni etnice. Nu înțelegem de ce premierul Ciucă și coaliția PSD-PNL permit aceste provocări ieftine. Ungaria este, astăzi, calul troian al Rusiei în NATO”, a declarat George Simion.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

5 COMENTARII

  1. Li se da prea multa importanta, in mod artificial, acestor extremisti maghiari. Ceausescu a procedat cel mai bine: a infiintat fabrici de textile in Orastie si Cisnadie, unde a dus muncitoare din Oltenia, Muntenia, Dobrogea si Moldova. Ungurii s-au insurat cu ele, au facut copii, copiii lor au fost romani si astfel s-a rezolvat problema 😉 . Ca, in casa, ce zice femeia e litera de lege! Iar ca sa poata intelege ce spun femeile lor, au invatat limba romana 🙂 Auziti pe undeva despre iredentism maghiar in Alba si Hunedoara?

  2. Hai sictir, rusoaico cu buletin romanesc. Mureai de foame prin Moldova daca nu te baga cineva in seama pe aici. Mai invata istorie si legile acestei tari!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here