
OM BUN, RĂSPLĂTIT PE MĂSURĂ… Cine spune că funcționarii publici au salarii mari, nu știe ce vorbește. La Consiliul Județean Vaslui sunt angajați care abia trăiesc de pe o zi pe alta. Ba mai mult, sunt nevoiți să facă tot felul de împrumuturi pentru a se descurca de la lună la lună. Mihaela Dragomir, juristă în cadrul instituției, a făcut atât de multe împrumuturi încât a uitat să le mai achite. Mai grav e că de pe urmele ei suferă alte persoane, cum ar fi garanții, cei care acum se trezesc cu conturile poprite. Este și cazul lui Nelu, fost îngrijitor la școala din Delești, care acum trebuie să plătească datoria angajatei CJ Vaslui. Potrivit unor surse, soții Mihaela și Marius Dragomir au mai multe împrumuturi contractate în ultimii ani, pe care au uitat să le plătească.
În luna noiembrie 2022, Mihaela Dragomir, juristă la Consiliul Județean Vaslui, a făcut un împrumut la CAR Bistrița IFN, de unde a luat suma de 23.700 lei. Pentru acest împrumut, angajata CJ Vaslui a apelat la trei garanți, printre care și Geantâc Nelu, la acea vreme îngrijitor la școala din Delești, unde soțul femeii este director. Bărbatul a crezut că jurista va fi de bună credință și că își va achita datoria, însă acest lucru nu s-a întâmplat, astfel că instituția financiară a început să-l contacteze, pentru recuperarea sumei. Azi, Nelu Geantâc, care între timp s-a pensionat, are poprire pe pensia de 3.500 lei și casa pusă sub sechestru din cauza angajatei de la Consiliul Județean Vaslui. Bărbatul a fost de mai multe ori la locul de muncă al juristei pentru a-i cere socoteală, însă aceasta s-a ferit de fiecare dată să dea ochii cu el.
Familia Dragomir, câștiguri constante de la loterie
Mihaela și Marius Dragomir formează familia perfectă de bugetari. Ea angajată la Consiliul Județean Vaslui, el director la școala din Delești. Ambii sunt cunoscuți în comunitate datorită împrumuturilor pe care le-au făcut și pe care au uitat să le mai achite. Fie că vorbim de instituții financiare, rude sau simpli prieteni, cei doi au dat lovitură după lovitură, pierzând încrederea celor din jur. Potrivit declarațiilor de avere, soții Dragomir dețin un teren de 900 mp și o casă de locuit de 126 mp în intravilanul localității Bălteni-Deal. La capitolul bunuri mobile, cei doi dețin un autoturism marca Renault Clio fabricat în anul 2007. În documentul completat de Mihaela Dragomir anul trecut figurează și două împrumuturi unul contractat în anul 2008 și scadent în anul 2028, în valoare de 20.000 de euro, iar al doilea, în valoare de 60.638 lei, care ar fi fost achitat în 2024. Despre împrumutul la CAR Bistrița IFN contractat în anul 2022 nu s-a făcut nicio mențiune în declarația de avere. La capitolul venituri, Mihaela Dragomir a obținut în anul 2023, de la Consiliul Județean Vaslui, suma de 139.590 lei, iar soțul ei, alți 73.457 lei, de la Școala Gimnazială Delești. Marius Dragomir a mai avut și o indemnizație de consilier local, în cuantum de 5.176 lei, dar și un venit de 3.764 lei obținut de la Loteria Română. În anul 2023, familia Dragomir a câștigat alți 1357 lei din biletele loto, iar în anul 2022, 341 lei.
Nicio faptă bună nu rămâne nepedepsită. Nelu Geantâc este un exemplu grăitor
MILOS... Ieri, la câteva ore după ce a fost în redacția „Vremea Nouă” pentru a reclama poprirea pusă din cauza soților Dragomir, Nelu Geantâc a revenit cu un telefon la redacție, pentru a solicita ca articolul să nu mai fie publicat. Asta imediat ce redactorii ziarului nostru au solicitat un punct de vedere Mihaelei Dragomir. Se pare că, în loc să explice de ce i-a pus pe alții în încurcătură, angajata CJ Vaslui a preferat să facă presiuni pentru ca articolul să nu mai fie publicat. Am decis să mergem în continuare cu demersul nostru jurnalistic pentru că, așa cum o arată și declarațiile de avere, familia Dragomir câștigă în fiecare an peste 200.000 lei net. Ori, în aceste condiții, nu este de acceptat să-ți bați joc de oamenii din jur, forțându-i oarecum să plătească din pensiile lor amărâte împrumuturile fără număr făcute de alții. Noi considerăm că atunci când ești director de școală sau când ești funcționar public în cadrul celei mai importante instituții din județ, trebuie să ai o conduită ireproșabilă, dar și respect pentru cei care au vrut să te ajute la un moment dat, în primul rând prin a-ți plăti datoriile pentru a nu cauza altora probleme. Acest articol se dorește a fi și un semnal de alarmă pentru toți cei care, la un moment dat, sunt rugați să devină garanți pentru diferite persoane. Aveți mare grijă pe ce documente vă puneți semnătura pentru a nu vă trezi în situația lui Nelu Geantâc, din comuna Delești.