spot_img
22.5 C
Vaslui
30-mai-2023

Un jurist din Primăria Huși a dat bir cu fugiții când a văzut locuința socială care i-a fost repartizată!

spot_imgspot_img
- Advertisement -
DISPUTE… Motivarea deciziei juristului de a renunța la imobil, spunând că starea locuinței este „deplorabilă”, a iscat aprige dispute în CL Huși.

PRETENȚIOS… Un jurist de la Primăria Huși a „fugit” din oraș, după ce a văzut locuința socială pe care instituția i-a pus-o la dispoziție! Acesta și-a motivat în scris decizia de renunțare la imobil, spunând că starea locuinței este „deplorabilă”. Primarul Ioan Ciupilan a spus că juristul ar fi inventat, de fapt, această scuză.

Consilierii locali ai municipiului Huși sunt cei care trebuie să aprobe diferitele proiecte legate de bunurile deținute de Primărie, iar la cea mai recentă ședință ordinară de CL, s-au pus în discuție mai multe proiecte legate de locuințele sociale, ANL-uri și terenuri acordate gratuit tinerilor de până în 35 de ani. Printre materialele prezentate, consiliera Cătălina Popa observat o cerere de renunțare la una din locuințele sociale, semnată chiar de un jurist al Primăriei. „Am văzut că s-au retras alte persoane, între care și un coleg de-al dumneavoastră. Și motivează în cererea asta că locuința era într-o stare deplorabilă. Eu vreau să întreb, în momentul în care se repartizează aceste locuințe sociale, nu se face o dezinfecție a lor, o igienizare? Adică, eu nu cred că persoana asta, jurist din câte știu, a scris ceva greșit aici”, a întrebat, nedumerită, consiliera liberală. Primarul Ioan Ciupilan a fost cel care i-a dat un răspuns neașteptat. „Da, eu cred că o refuzat că și-o cerut transferul în altă parte. Și a scris ce-a vrut el, că nu știa cum să-și ceară transferul mai repede la Botoșani sau la Câmpulung Moldovenesc. Și cred că i-a fost greu să scrie asta, așa că a scris ce a vrut”, a spus primarul Ioan Ciupilan.

Locuințele sociale administrate de Primărie arată „deplorabil”, pentru că nimeni nu investește în întreținerea lor

Consiliera Cătălina Popa a insistat cu ideea că e greu de crezut că un jurist ar scrie gogomănii într-o adresă către Primărie, astfel că a cerut explicații despre starea locuințelor deținute de Primărie și date adesea în chirie. „Noi, aceste apartamente le închiriem. Toți acei chiriași de la care noi luăm înapoi aceste locuințe, sunt cei care nu au plătit, cei pe care îi evacuăm. Deci, sunt chiriași care vin și preferă să meargă pe varianta asta, să ia locuințele așa cum sunt. Noi, ca Primărie, intervenim doar acolo unde sunt probleme în sensul că plouă, pe la etajul 4. Restul și le rezolvă ei. Intervenim acolo unde sunt canalizări de făcut”, a explicat primarul Ioan Ciupilan. „Aici scrie că acest jurist își rezervă dreptul de a beneficia de o altă locuință…”, a insistat consiliera Cătălina Popa, citind din materialul de ședință. „Dacă a plecat, nu mai beneficiază”, i-a răspuns prompt unul dintre colegi.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

5 COMENTARII

 1. Apropo de ANL-uri, văru’ Ciupilan, doctorul de renume județean, ăla de plângea la Poarta Raiului pentru postul de director la ANSVSA, ăla a plătit chiria ???

 2. Daca locuintele au ajuns intr-o stare deplorabila, e exclusiv vina primariei. Chiriasul are obligatia de a-i preda proprietarului apartamentul, la incheierea, in orice mod, a contractului, in aceeasi stare in care l-a preluat. Proprietarul are obligatia de a se asigura de indeplinirea acestei obligatii a chiriasului si, daca nu este respectata, il poate obliga, inclusiv in justitie, sa plateasca pentru daunele produse din vina lui. Pur si simplu, proprietarul nu poate preda unui nou chirias un apartament degradat de precedentul chirias. In definitiv, proprietarul, daca vrea sa inchirieze, in continuare apartamentul, il poate renova cu banii lui, pe care sa si-i recupereze, ulterior, in justitie, de la chirias. Plus ca, in cazul locuintelor sociale, primaria poate organiza, periodic, inspectii ale acestora, pentru a se constata starea lor. Daca nu s-a facut, e o neglijenta pentru care trebuie sa plateasca cei in a caror fisa a postului se prevedea asa ceva, nu noii chiriasi.

 3. Ei pe dracu… ciupilan acolo cine a tratat superficial problema?? Cred ca tot vreun doctor..eu sunt sigur de asta!!! Trebuia sa iti scrie stocul de var si vopsea!!

  • Care juristi?!
   Primaria Husi are cei mai penibili juristi si cea mai penibila secretara cu un tupeu si cu niste figuri pe ea, de zici ca e patroana!
   Monicuta rupe tot, iar frate-su”, rupe pe banii statului cu bautul in timpul serviciului!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.