18.2 C
Vaslui
03-oct.-2022

Un moldovean le face mici italienilor

- Advertisement -

Origini moldovenesti, vise americane

REALIZAREDe la munca de badant, instalator, bucãtar, si alte servicii umile, dupã opt ani de sacrificii, Cristinel Pop, a deschis un restaurant „Wurstel Mania Kebab”- la Aversa(Napoli), realizându-si visul de o viatã.

Originar din Tecuci, crescut într-o familie modestã, dar „cu fricã de Dumnezeu “ , Cristinel Pop a emigrat în nordul tãrii cu scopul de a gãsi un servici mai bun. Ajuns în Maramures, a întâlnit-o pe Cristina-„cei mai frumosi ochi pe care i-am vazut vreodatã” si nu a pierdut ocazia de a o lua imediat de sotie. Dupã doi ani de la cãsãtorie a venit si fetita lor sã le îmbogãteascã viata. Nu erau multumiti de ceea ce puteau obtine cu salariile lor de instalator si contabil; de aceea au fãcut mereu planuri de plecare în Occident.

Din Portugalia în Italia

Prima care a pãrãsit România a fost Cristina. Cu mari eforturi a reusit sã ajungã în Portugalia. Pentru trei ani a lucrat ca guvernantã la o familie nobilã. Dupã un an de la plecarea ei, ilegal, a reusit si Cristinel sã plece din România. A ajuns în Italia dupã ce trei zile a stat ascuns într-un camion si acoperit de cutii riscând sã moarã asfixiat.

De la badant la zugrav, spãlator de vase, bucãtar pânã la afacere proprie

Ajuns în Italia, cu dorul fetitei rãmase în România si a sotiei într-o tarã atât de îndepãrtatã, Cristinel a început sã munceascã cu dorinta de a pune capãt acestei situatii precare. La început a dormit sub poduri, apoi a lucrat zi si noapte pentru un bãtrân; reusea sã doarmã douã ore pe noapte; a spãlat vase într-un restaurant si patronul l-a remarcat: i-a dat posibilitatea sã avanseze si l-a promovat bucãtar. Aceasta a fost sansa lui: a învãtat cum se conduce un restaurant, cum merg lucrurile în domeniu. Între timp a ajuns si sotia lui din Portugalia si astfel, cu ceea ce au adunat au demarat proiectul unei afaceri proprii. „Ne trezim la ora cinci în fiecare dimineatã si ajungem acasã dupã douã noptea; cuvântul de ordine e sacrificiu, altfel se dãrâmã tot ce-am construit.”

Au devenit sufletul comunitatii românesti din Aversa

În 11 octombrie se împlinesc trei ani de când au deschis restaurantul; acum sunt proprietari, afacerea are succes, iar comunitatea româneascã se aduna în piatã în fata restaurantului „Wurstel Mania Kebab” ca la ei acasã. Toti angajatii sunt români, lucreazã cu contract de muncã si toti declarã cã se simt în familie cu sotii Pop.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.