1.4 C
Vaslui
04-dec.-2022

UN NOU PARTID SE PREGÃTESTE DE BOTEZ LA VASLUI!

- Advertisement -

Miscarea Popularã se pregãteste de lansarea oficialã, la Vaslui

NASTERE În maxim douã sãptãmâni, pe scena politicã vasluianã se va produce botezul oficial al unui nou partid, Miscarea Popularã. O lansare atent pregãtitã de un comitet de organizare cu nume cunoscute si mai putin cunoscute publicului larg, oameni care vor si pot sã facã o politicã a bunului-simt, diferitã de ceea ce s-a întâmplat pânã acum în judet. Presedintele interimar al Miscãrii Populare este un tânãr jurist, Dragos Gîlea, ajutat de fostul consilier local Neculai Bosie si de prof. Elena Fociak, secretarul general al organizatiei judetene.

Timp de o lunã, comitetul de initiativã pentru înfiintarea Miscãrii Populare a strãbãtut tot judetul, pentru a forma organizatii locale în orase si câteva din comunele importante ale judetului. Astfel, s-a stabilit presedintele pentru organizatia localã Vaslui, în persoana lui Adrian Dascãlu, în timp ce, la Bârlad, Miscarea Popularã va fi condusã de avocatul Gabriel Onel. Organizatia de la Negresti va fi coordonatã de Petronel Baciu, în timp ce organizatia Husi a fost încredintatã lui Gheorghe Alexa. În perioada imediat urmãtoare, vor apãrea organizatii în câteva comune importante: Muntenii de Jos, Costesti, Codãesti sau Tãcuta. La nivel judetean, conducerea este asiguratã de presedintele Dragos Cãtãlin Gîlea, prim-vicepresedintele Neculai Bosie si secretarul executiv Elena Fociak. „Suntem într-un moment în care selectãm membrii de partid, pe baza unor criterii morale, de integritate. Important este cã avem la bazã Fundatia Miscarea Popularã, cea care îsi dã girul pentru noii nostri membri de partid. Fundatia sustine obiectivele Miscãrii Populare, ca reprezentantã a societãtii civile”, explicã presedintele Dragos Gîlea. Fost membru PDL, Neculai Bosie sustine cã sunt asteptati în partid multi dintre fostii membri PDL: „Cei care vin din PDL au decis sã plece dupã ce au vãzut mascarada cu alegerile interne. Pe lângã asta, multi vãd cã sunt si probleme cu conducerea organizatiei locale si judetene de la PDL. Eu si alti fosti colegi cu care am fost în PDL nu ne-am mai regãsit în ceea ce întâmpla acolo. Era o atmosferã de serpuialã în birourile de la PDL, nici nu mai comentez mai multe. Noi nu vrem sã distrugem Partidul Democrat Liberal, nici sã-l atacãm, este singurul partid de dreapta care a rãmas în România, pentru cã stim cu totii cã PNL nu mai este un partid de dreapta”.

Miscarea Popularã vrea sã facã istorie

În spatele Miscãrii Populare este presedintele Traian Bãsescu, mai spun liderii de la Vaslui, reamintind faptul cã aceastã miscare politicã a luat fiintã dupã alegerile cu scandal din PDL. În plus, trebuie spus cã presedinte interimar este un deputat din R. Moldova, Eugen Tomac, astfel cã acestui partid ar putea sã-i revinã un rol important în procesul de aderare al tãrii vecine si prietene în Uniunea Europeanã. „Partidul Miscarea Popularã se vrea un altfel de partid, urmãrim sã facem organizatii în toate localitãtile pentru cã stim cât de important este sã ai organizatii, dacã vrei sã câstigi alegerile. Ne dorim sã atragem de partea noastrã tinerii, dar si pe multi din cei 56% dintre alegãtorii nemultumiti de prestatia clasei politice actuale”, mai spune presedintele Dragos Gîlea. La momentul lansãrii oficiale, cei de la Miscarea Popularã vor anunta si numele celui care va coordona activitatea Fundatiei Miscarea Popularã, organismul care supervizeazã toate înscrierile în partid. „Vrem sã constituim o societate civilã si la Vaslui. Din pãcate, în Vaslui nu avem acea societate civilã, cum este la Bârlad, iar aici intervine rolul nostru, de a schimba mentalitãtile locale”, completeazã prim-vicepresedintele Bosie.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.