Un nou pas către spațiul Schengen. România și Bulgaria primesc acces la Sistemul de informații privind vizele, însă doar pentru citire

  Începând din luna iulie a acestui an, România și Bulgaria vor avea acces la Sistemul de informații privind vizele, însă doar pentru citire, conform unei decizii adoptate vineri de Comisia Europeană, după ce ambele ţări au finalizat cu succes o serie de teste tehnice necesare pentru conectarea la sistem. Accesul deplin va deveni posibil odată ce cele două țări vor fi pe deplin integrate în spațiul Schengen.

  Sistemul de informaţii privind vizele reprezintă baza de date care conectează poliţiştii de frontieră de la frontierele externe ale UE cu consulatele statelor membre din întreaga lume.

  Accesul numai pentru citire înseamnă că aceste state membre vor putea să acceseze informaţii care există deja în sistem, însă nu vor putea să introducă informaţii noi, explică Executivul UE într-un comunicat de presă, citat de Agerpres.

  Accesul la Sistemul de informaţii privind vizele înseamnă că România și Bulgaria vor putea vedea istoricul în materie de vize al unui solicitant, ceea ce le va facilita prelucrarea cererilor de viză. De asemenea, acest lucru le va permite poliţiştilor de frontieră bulgari şi români să verifice valabilitatea şi autenticitatea vizelor Schengen eliberate de alte state membre prin comparaţie cu datele stocate în Sistemul de informaţii privind vizele, contribuind la prevenirea fraudei şi la combaterea criminalităţii grave şi a terorismului, sporind astfel securitatea în UE. …https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/un-nou-pas-catre-spatiul-schengen-romania-si-bulgaria-primesc-acces-la-sistemul-de-informatii-privind-vizele-insa-doar-pentru-citire-1568337
  NICIUN COMENTARIU

  LĂSAȚI UN MESAJ