spot_imgspot_img
15.6 C
Vaslui
28-mart.-2024

Un polițist a zis că face un ciubuc, dresând un câine de rasă, dar ce a urmat depășește orice imaginație

- Advertisement -
NECAZ… Războiul dintre dresorul vasluian și proprietara lui Ares, un Malinois Belgiano în vârstă de 8 luni la data dispariției, s-a mutat, de pe rețelele de socializare, în curtea autorităților competente

RĂZBOI… Telenovela lui Ares, un câine din rasa Malinois Belgiano pierdut de dresorul său, continuă. Stăpâna acestuia, Elena Mariela Ostiadal, nu renunță și dorește, cu orice preț, să-și recupereze patrupedul. Pe lângă plângerea penală înregistrată împotriva dresorului, angajat al IPJ Vaslui, femeia și-a luat întăriri, tocmind un avocat care să o ajute în demersuri. Mai mult, a aflat că, de fapt, cel care se lăuda că este dresor de elită și se ocupă de educarea câinilor, nu are nicio hârtie care să-i ateste pregătirea lui chiar dacă, în urmă cu două luni, susținea că a obținut un atestat din Republica Moldova. Proprietara câinelui a luat legătura cu autoritățile moldovene în domeniu și a aflat că Uniunea Chinologică din Moldova nu are cunoștință despre dresorul vasluian. Elena Mariela Ostiadal crede în continuare că patrupedul a fost vândut și îi cere acum dresorului 5.000 de euro despăgubiri, plus încă 5.000 de euro despăgubiri morale. “Nu vreau banii lui. Doresc să-mi găsesc câinele, dar dacă acest lucru nu va fi posibil, cred că e just să fiu despăgubită, moral și material, pentru pierderea suferită”, spune femeia. Același lucru este susținut și de fiica acesteia, venită din Italia la Vaslui pentru a-și sprijini mama. În replică, polițistul dresor susține că este victima unui santaj și că proprietara lui Ares face presiuni asupra sa. Își asumă vina că a pierdut câinele și e de acord să plătească o despăgubire, dar nu la nivelul solicitat. “La început mi-a zis să-i dau 2.500 de euro, apoi 5.000 și acum vrea 10.000 de euro. Îmi pare rău că nu i-am dat atunci 2.500 de euro, că terminam scandalul. M-a făcut de râs peste tot, a scris la toate instituțiile și mi-a făcut rău la serviciu. Dar asta e. Răul e deja făcut” a spus polițistul.

În urmă cu câteva luni, Elena Mariela Ostiadal a venit din Italia la Vaslui împreună cu Ares, un câine din rasa Malinois Belgiano văzut de femeie ca un adevărat membru al familiei. Nu-și explică nici acum de ce a ales să apeleze la serviciile unui dresor vasluian pe care l-a cunoscut pe rețelele de socializare. Dar ce a urmat se pare că i-a dat întreaga viață peste cap. “Am dorit un dresaj de socializare al câinelui, mai ales că nu era obișnuit cu oamenii și devenea neliniștit în preajma lor. Nu am bănuit nimic din ce avea să urmeze chiar dacă a fost un moment care ar fi trebuit să-mi de de gândit și anume, i-am cerut să se ocupe de câine în curtea tatălui meu, dar a refuzat», spune Elena Ostiadal. După ce câinele a dispărut din curtea dresorului, femeia s-a adresat autorităților cu plângere penală. La fel a făcut și dresorul vasluian, supărat că Elena Ostiadal i-ar fi stricat renumele, acesta fiind angajat în structurile MAI. Au trecut mai bine de două luni de atunci dar, din câte se pare, dosarul penal întocmit pe numele dresorului, polițist în cadrul IPJ Vaslui, bate pasul pe loc. «Am înțeles că dosarul a rămas neschimbat ca acum două luni. Între timp, am apelat la serviciile unui avocat care să mă sprijine în demersurile mele. Și eu și copiii mei ne dorim câinele înapoi. Ares era parte din familia noastră și făcea parte din viața noastră. Îl tot căutăm și am ajuns și în județul vecin după ce cineva ne semnalase că ar fi acolo. Din păcate, până acum nu l-am găsit, dar nu renunțăm la a-l căuta. În plus, am avut câteva discuții cu dresorul și s-a arătat supărat că i-am cerut bani dacă nu vom reuși să ne recuperăm câinele, iar suma i s-a părut mare. Din punctul nostru de vedere, suma nu e deloc mare și poate că noi am subevaluat valoarea materială dar, mai ales, setimentală, a lui Ares”, mai spune Elena Ostiadal. De partea cealaltă, fiica femeii, venită din Italia la Vaslui pentru a-și ajuta mama la căutări, spune că banii nu interesează, de fapt, pe nimeni din familia ei, ci doar recuperarea patrupedului.

Surpriză! Dresorului vasluian îi lipsește atestatul

De reținut este și faptul că, în urmă cu două luni, polițistul vasluian susținea că are atestat oficial de dresor de câini, obținut în Republica Moldova. A ales varianta cu țara vecină, pe motiv că în România este greu să obții un astfel de document. Pentru a lămuri și acest aspect, Elena Ostiadal a cerut detalii autorităților competente de dincolo de Prut. Surpriza a venit atunci când răspunsul acestora arăta faptul că dresorul nu are atestat nici din Moldova. “Uniunea Chinologică din Moldova, membru cu drepturi depline al Federation Cynologique Internaționale, nu are informații despre acest domn”, se arată în răspunsul oficial al moldovenilor. De asemenea, pentru a vedea modul de obținere a unui astfel de atestat, am cerut informații de la specialiști. Astfel, Bogdan Pană explică etapele pe care trebuie să le parcurgă o persoană care doreste să devină dresor de câini: «prezentarea în examen de muncă promovat: BH sau Test de sociabilitate a cel puțin unui câine pregătit de către candidat (copie carnet de performanță a câinelui și diplome emise de organizatorii examenului promovat). Recomandare de la Școala sau Clubul de dresaj canin unde a practicat dresajul canin. Certificate sau diplome de la stagii în dresajul canin. Candidatul trebuie să studieze regulamentele A.Ch.R și FCI referitoare la dresajul canin, probleme de comportament canin, regulamentul BH și Testul de sociabilitate. Apoi urmează proba scrisă  și proba teoretică.

Polițistul dresor se apără și spune că proprietara lui Ares îl șantajează

REPLICĂ… Polițistul se apără și spune că acesta face dresaj voluntar, că nu prestează servicii, iar pe Ares l-a luat din pasiune. Banii primiți de la Elena Mariela Ostiadal, 150 de euro (n.r. stăpâna câinelui spune de 500 de euro), erau pentru hrana animalului și pentru niște vitamine necesare acestuia, nu pentru dresaj. Recunoaște că Ares a fugit din curte, după ce a rupt un gard, dar că el un are nicio vină. “Dumneavoastră (n.r. reporter) aveți dreptate că nu am dreptul să prestez servicii de dresaj, fiindcă nu am un atestat. Dar eu asta tocmai vă spun, că dresajul lui Ares l-am făcut voluntar, din pasiune, iar banii primiți de la stăpâna lui erau pentru mâncare și vitamine. Numai că s-a întâmplat această nenorocire și eu oarecum mă simt dator. Imediat după dispariția lui Ares, am mers la proprietară, i-am explicat situația, i-am dat banii înapoi. Da, sunt de acord să-i dau despăgubiri pentru Ares, dar nu la nivelul solicitat. Îmi pare acum rău că nu i-am dat 2500 de euro cât a cerut ea. Și așa era mult. Dar pentru a evita scandalul. Mi-a făcut circ la serviciu, m-a pus într-o lumină proastă. Acum se folosește de faptul că sunt polițist și mă presează. M-a prins la cotitură și mă șantajează. M-a amenințat că mă dă în presă și că o să fiu dat afară din MAI. Nu am de ce să-i dau 10.000 de euro și nici un am. Acum, că a făcut tot acest circ, să decidă instituțiile abilitate ce trebuie să fac, iar eu mă voi supune deciziei”, a spus dresorul, care este cotat de colegii și șefii săi ca un polițist model.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

17 COMENTARII

  1. Daca murea mama ta omorata de medicii din Romania, aveai tupeu sa ceri bani? Fix o mare muie primeai,sa ma scuzi de expresie , asteapta tu mult sa primesti 10.000€, ca ma insor eu maine, esti manipulata rau de anumiti oameni, si tu atat de imatura si de fara minte crezi ca tot ce zboara se mananca! Vezi ca toti vor sa te faca de bani, nu iti vor binele, daca primesti dupa proces 500€ sa zici sar’mna. Iti zice un avocat, care a intalnit situatii din astea si stie unde o sa se ajunga cu procesul. Multa bafta!

  2. Un impostor mai lucrează și la SAS Vaslui un neica nimeni venit de la Iasi cu figuri acest individ nu e la prima abatere dar pana intr-o zi , ia câinii din curba de la rediu acolo are adăpostul poate se sesizează organele competente de acest impostor !!!

  3. Nu avea cum sa dispara un caine in 12 ore de cand l-a preluat si nimeni sa nu il observe. Cand i-au fost solicitate serviciile, i s-a spus sa faca dresaj la adresa detinatoarei. A refuzat, a zis ca nu poate decat la el acasa, pentru ca acolo are conditii. Un impostor! Zice ca este pasionat de caini? Un samsar. Are o gramada de anunturi de vanzare caini(diferite rase) pe OLX. De unde are cateii? Nu este inregistrat ca detinator de canisa! Tine caini in pensiune! Nu are conditii, nu are aprobari de la DSP, nu este inregistrat la ANAF. Sper ca autoritatile sa isi faca datoria si sa il „usture” rau pe impostor!!!

    • Catalin, eu înțeleg prea bine ce înseamnă atașamentul de cățeluși. Și mie îmi plac, am fost crescut cu dragoste de animale de copil mic. Mama mea și acum când apare vreun cățeluș pe la poarta casei, nu mai vorbesc de pisici, îi hrănește pe toți cu lapte, că avem o văcuță. Sau, când cei de la Bibliioteca Județeană s-au trezit cu o pasăre, lăstun, în incinta bibliotecii, intrată pe un geam, probabil s-a rănit, lovindu-se de pereți și mi s-a solicitat ajutorul, eu am transportat-o din Vaslui până la București la o Fundație care se ocupa cu îngrijirea păsărilor și am făcut și o donație care să acopere tratament și alimentație până la vindecare. A, am mai avut un cățeluș, crescut de mine de pui, la bloc, iar când am plecat în armată, în prima zi când părinții mei l-au scos ei afară la plimbare l-au și pierdut. Era să fug din unitatea militară ca să merg la Galați, acolo unde am crescut, ca să îl caut. Mai mult ca sigur a plecat să mă caute, părinții mei nu au fost atenți prin parc, și cine l-a găsit și l-a însușit.
      Cel mai bine ar fi să se treacă peste această durere și să se meargă înainte. Altfel tot vor fi resentimente care nu fac bine. Cand apare o astfel de durere cel mai bun medicament este iertare.
      Probabil, unii îmi cunoașteți activitate publică, nici eu nu îi suport pe polițiștii abuzivi dar sub nicio formă nu vă gândiți că și-a însușit cățelușul, un dresor evită astfel de lucruri, dar că a plecat cățelușul este mai mult decât sigur.
      Instructorii/ dresorii de câini nu fac predresajul la domiciliul proprietarilor din mai multe motive. Unul ar fi că la domiciliu poate face mai ușor cu un al cățeluș și chiar și un predresaj mai cuprinde anumite comenzi/ gesturi cu care proprietarii atașați emoțional, așa cum cred că au fost cei care au avut cățelușul, li s-ar părea prea dur. Am uitat să spun că, iubind atât de mult cățelușii am făcut si eu un curs de dresaj câini la Sibiu când am locuit acolo, și mai toți cei care se ocupau cu predresajul evitau dresajul la domiciliul proprietarilor. Cand erau mai mari, făceau dresajul prin păduri/ parcuri cu proprietarii, în grup, cu un câine dresat foarte bine ca ceilalți să imite comportamentul.
      Încă o dată, pun accentul pe iertare ca mijloc de împăcare a sufletului tuturor.
      – Rusu Jenică

      • Cand iei un caine cu o anumita valoare(pedigree-ul lui Ares este foarte valoros) iti asumi. Ia sa se fi intamplat acesta situatie in Vest! Nu vrei sa stii ce patea! Te dai instructor si tu esti un neica-nimeni in chinologie? Si cand i s-au cerut explicatii a spus sa stea in banca ei ca el este politist si nu are nici o sansa. Daca nu cunosti situatia, mai bine te abtii.

      • Jenica, dragă, aceste cuvinte ale tale ne smulge lacrimi de emoție, ne doare pur și simplu! 😒Ce telenovela ne-ai mai scris tu ca să spui nimic!

        • Korekt…my friend…mă simt cuprins de o sfâșietoare durere pricinuită de memoria amintirilor ce îmi aduc aminte când îmi amintesc cum mi-am dresat în codrii strămoșești,să prindă iepuri și pui de căprioară….cei doi ogari : Tamarles și Tabardes! Ardei iuți….cărbuni la lăbuțe .etc Daca aveam un malionois la vremea aia …îl dresam sa se urce pe statuia lui Stefan ce Mare și să strige Gios Ceaușescu…să latre pardon.

      • Astfel de „dresori” nu fac dresajul cainelui la domiciliul / sub supravegherea proprietarilor din doua motive:
        – acasa la ei pot pierde timpul mai cu spor, pretextand ca „au muncit”;
        – fac dresaj agresiv : pentru a incasa banii cat mai repede si cu mai putina munca TORTUREAZA bietele animale pentru a le dresa: ii tin inchisi in spatii stramte, ii infometeaza, ii lovesc etc, pana asculta comenzile. Asta ar fi socant pentru un proprietar care isi iubeste animalul de companie.
        Proprietara si-ar putea cumpara, ieftin, un alt Malinois de aici: http://www.chiens-chats.be/race/1-9/berger-malinois
        Stiu ca nu il inlocuieste pe cel de care s-a atasat deja si imi cer scuze pentru asta, dar asta e…
        Daca doreste, i-l pot aduce eu, ca si asa ma duc pana il Luxembourg, week-endul asta.

        • Perfect de acord , poate sa cumpere dar trebuie sa ne gândim și la bagajul genetic al puiului . Întâmplător cunosc părinții, iar masculul a ocupat locul 27 în lume la FCI IGP Cehia 2022 (din 144 de câini participanți ). Este o performanta , realizată de echipa României .

  4. În opinia mea, nu este niciun caz penal că polițistul a primit cățelușul pentru dresaj, chiar și dacă a primit vreo sumă de bani pentru acest dresaj, că este autorizat sau nu, că a spus că este sau nu etc. Mai sus am văzut că a scris cineva d epracticarea unei profesii fără autorizație, nici vorbă, nu se aplică la tot ce cred unii și alții, înșelăciune la fel, intenția lui a fost una corectă de a dresa cățelușul, iar fuga/ pierderea acestuia nu constituie înșelăciune, evaziune fiscală la fel, este absurd. Mai mult ca sigur procurorul va clasa plângerea penală. Cel mult, pe cale civilă, în cadrul unui proces civil, să fie obligat la o eventuală despăgubire civilă a prețului actualizat la data finalizării unui proces civil a unui asemenea cățeluș și cheltuieli rezonabile de judecată, dar sub nicio formă suma aceea astronomică, poate până într-o mie de euro, dar mi se pare mult. Pierderile unor cățeluși se tot întâmplă și din partea proprietarilor, nu numai a celor care se ocupă cu dresajul. Din păcate, mulți care găsesc astfel de cățeluși sau chiar si bunuri pierdute, în loc să predea la poliție ce găsesc își însușesc.
    Cred că o acceptare a situației din partea tuturor ar fi mai bună, împăcare fără supărare și gata.
    – Rusu Jenică

    • Dacă polițistul susținea ca este medic chirurg ,dumneavostra v-ați fi lăsat operat de el ?Intenția lui este una buna , dumneavostra aveți dureri și el dorește sa va trateze !!! Niște bănișorii pt medicamente și vitamine și …..
      Cunoașteți acest „dresor ” ? Are anunțuri pe OLX , pe FB ca se ocupa cu dresajul câinilor . Se lauda ca este căutat de persoane din străinătate . Chiar o face din pasiune ? Un calcul matematic simplu 150 Euro / 10 -12 zile pt mâncare și vitamine .Cățelul avea 8 luni deci ….cât s-a cheltuit doar pt mâncare pana la acesta varsta .
      Luam în calcul varianta ca este mecanic auto ( dar nu este adevărat ca nu are pregătirea și nici diploma / atestat ete ) dumneavostra lăsați mașină la el , va cere bani pt „odorizant și azot pt presiune ” nu pt ca prestează o reparație pe care ati solicitat-o și dispare mașină sau arde . Cum procedați ? Aflați ca nu este mecanic dar are intenții bune și-l iertati.
      Prima reactie a domnului „dresor ” a fost să-i ofere un alt caine și dresat de el fără nici un ban !!!! Bine ca nu era educator la grădiniță !!!
      NU este la prima abatere de acest gen .

    • Pai de ce sa nu fie condamnat pentru practicarea unei profesii fara drept? Asta ia painea de la gura adevaratilor dresori. Dresarea corecta a unui animal presupune foarte, foarte multa munca. Nu pot concepe ca cineva „dreseaza animale din placere”, fara sa fie remunerat. Daca nu cere bani pentru asta si nu accepta sa faca dresajul sub supravegherea stapanului animalului, cel mai probabil este un SADIC nenorocit, caruia ii place sa chinuie animale, si cauta victime pe internet. Poate chiar a ucis in bataie catelul, si acum il da pierdut…

  5. Jandarmii care stau la casa cresc câini ilegal și vând puii cu 250 euro puiul și nu mai zice nimeni nimic, nici poliția nu se baga chiar daca sunt reglementări clare prin HCl 66, asta este Vasluiul

  6. Zice Dorel: „Dumneavoastră (n.r. reporter) aveți dreptate că nu am dreptul să prestez servicii de dresaj, fiindcă nu am un atestat. Dar eu asta tocmai vă spun, că dresajul lui Ares l-am făcut voluntar, din pasiune, iar banii primiți de la stăpâna lui erau pentru mâncare și vitamine” 🙂 🙂 🙂
    Haida-de!! Asta ar fi primul gabor care nu cere bani de care am auzit! 🙂
    Dorel asta ar trebui pus sub acuzare penala pentru practicarea unei profesii fara autorizatie, evaziune fiscala (ca banii incasati erau la negru), inselaciune (ca a prezentat un fapt fals – atestatul de dresor) ca adevarat, in scopul obtinerii de avantaje financiare.
    Si – a-propos – de ce nu-i dati numele acestui politist sarlatan? Ce naiba, in fituica asta dati doar numele oamenilor onesti, dar pe cele ale hotilor – pe care oamenii onesti ar trebui sa-i cunoasca, pentru a se feri de ei – nu le dati? De ce? Le tineti partea?

    • Imi cer scuze, abia acum am inteles mesajul lui Dorel si mi-am dat seama ca nu minte cand spune ca „banii erau pentru mancare si vitamine”. Ale lui, nu ale cainelui. 🙂 🙂 Nu a specificat in propozitie la cine se referea…

    • Chiar ca ai dreptate…am observat ca prostii ăștia de la ziar tin partea infractorilor….militianul-paznic trebuie urmărit penal: înșelăciune, practicarea unei profesii fara drept, evaziune fiscală, chiar si de furt…pt ca el a furat câinele si a fost făcut bani, a fost vândut.. si a venit cu vrajeala asta ieftina.prost, dar hot.militienii sunt cei mai mari hoti si bețivi.cu probe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.