spot_imgspot_img
14.6 C
Vaslui
25-sept.-2023

Un psiholog beat a vomat în fata copiilor de la grãdinitã

- Advertisement -

PE FÃRAS Arhicunoscutul Cristinel Rosca, psiholog în cadrul Directiei Generale de Asistentã Socialã si Protectie a Copilului (DGASPC) Vaslui, este din nou în centrul unui scandal, care face obiectul unei anchete a Comisiei de Disciplinã din cadrul institutiei. Ultima poznã a lui Rosca este un scandal ce l-a stârnit în Ajunul Crãciunului, la Grãdinita nr.23 din Bârlad, unde s-a dus în stare de ebrietate, stricând serbarea copiilor si vomitând în sala de clasã unde avea loc serbarea. Drept urmare, Mos Crãciun l-a “pârât” conducerii DGASPC care a demarat o anchetã, urmând ca la finalul ei sã se afle dacã Rosca va mai fi salariat la DGASPC Vaslui sau nu. Deocamdatã i s-a schimbat locul de muncã, disciplinar. Cristinel Rosca declarã cã nu este vinovat cu nimic, cã nu a fost chiar un scandal la grãdinitã, cã el nu mai bea alcool de câteva luni bune.

Psihologul Cristinel Roscadin cadrul DGASPC Vaslui, este din nou în centrul unui scandal, care de aceastã datã s-ar putea sã-l coste locul de muncã. În urma unei anchete, desfãsurate în luna octombrie anul trecut, dupã ce mai multi salariati au cerut conducerii sã ia mãsuri cu el deoarece îi terorizeazã psihic, Rosca a fost sanctionat cu diminuarea salariului timp de trei luni, deoarece nu a semnat condica de prezentã niciodatã! De când lucreazã la DGASPC Vaslui, Rosca nu a stiut ce-i aceea condicã si pontaj, el ignorând prevederile legale, prin care bugetarii sunt obligati sã aibã pontaj, întru justificarea banilor primiti din buget. Desi a fost tolerat atâta timp, conducerea DGASPC Vaslui nu mai este dispusã sã îi ierte lui Cristinel Rosca abaterile si devierile comportamentale. Asa cã a dispus ca începând cu luna octombrie, sã fie plãtit exact câte ore vine la serviciu, el fiind urmãrit dupã orarul de lucru afisat pe usa cabinetului din cadrul CSC 2 Bârlad: 8.00 – 16.00. Doar în medie douã ore/zi, acesta era prezent la lucru, restul orelor fiind “pe teren” nejustificat. Surse din cadrul DGASPC Vaslui ne-au precizat cã el si-a motivat desele plecãri si absente de la program prin “solicitarea” sa de cãtre unele institutii bârlãdene, pentru a face evaluãri psihologice. Dar, în urma verificãrilor efectuate de conducerea DGASPC Vaslui, nicio institutie din Bârlad nu a confirmat prezenta lui Rosca la vreo evaluare psihologicã ! Asa cã, din octombrie anul trecut, Rosca continuã sã nu semneze condica de prezentã, iar DGASPC Vaslui îl plãteste 50 de ore lunar. Mai mult, Cristinel Rosca a fost mutat disciplinar, încercându-se ca el sã nu mai aibã contact cu nicio persoanã din centru si nici cu vreun copil sau tânãr din institutie.

Ultima poznã a lui Rosca, l-a supãrat pe Mos Crãciun!

Este de notorietate cã psihologul Cristinel Rosca s-a certat cu absolut toti colegii sãi din cadrul Complexului de Servicii Comunitare 2 Bârlad, pe care i-a terorizat psihic, denigrându-i si declarând cã nu poate face echipã cu “hotii, lenesii, mincinosii si puturosii, salariatii respectivi încãlcând deontologia profesionalã în relatia cu beneficiarii”. Tot din ciclul “ce vrãji a mai fãcut Rosca” putem aminti plângerea formulatã la Politia municipiului Bârlad precum cã i s-au furat peste 200 de milioane de lei, bani pe care el i-ar fi avut ascunsi într-un dulap nesecurizat în subsolul imobilului unde functioneazã Centrul de Servicii Comunitare 1 Bârlad (pe B-dul Epureanu), indicând ca fãptuitori pe colegii din acest complex. La testarea cu detectorul de minciuni, fãcutã atât celor bãnuiti de furt cât si lui Cristinel Rosca, cel care a picat testul a fost … Rosca, dovedindu-se a fi nesincer. Si acum este în lucru la Politia municipiului Bârlad, dosarul privind furtul reclamat de Cristinel Rosca, mediatizat de cotidianul nostru la timpul respectiv. Însã, conform unei informatii din interiorul CSC 2, ultima ispravã a acestui psiholog este una si mai urâtã . Se pare cã, pe data de 17 decembrie, Cristinel Rosca ar fi intrat la Grãdinita 23 din Bârlad, care are sediul în imobilul unde functioneazã si CSC 2, fiind sub influenta bãuturilor alcoolice. Aici se desfãsura serbarea de sfârsit de an a copiilor, fiind de fatã chiar si “Mos Crãciun”. De beat ce era, se spune cã psihologul Rosca a vomitat în fata copiilor speriindu-i si a fost scos afarã din Grãdinitã cu scandal, de cãtre una din educatoare. Ancheta din cadrul DGASPC Vaslui analizeazã acum si aceastã ultimã ispravã, pe care evident, psihologul Cristinel Rosca nu o recunoaste!

“Eu nu mai beau de luni de zile alcool, doar ciocolatã fierbinte!”

Contactat telefonic, psihologul Cristinel Rosca ne-a comunicat cã este realã sanctiunea pe care a primit-o, aceea de a fi mutat la un alt compartiment pe motiv disciplinar. “Da este adevãrat cã am fost mutat disciplinar la Compartimentul Strategie, Dezvoltare si Cercetare. Dar sã fie clar, eu în 13 ani de când lucrez la Protectia Copilului nu am avut habar de vreo condicã de prezentã, pânã la venirea domnului Ionel Stefãnicã Armeanu la conducere. Ca atare am fost sanctionat timp de trei luni, cu diminuarea salariului, dar cred cã este destul, ce vreti acum, sã-mi luati capul? Nu voi semna niciodatã asa ceva, o condicã de prezentã, pentru cã nu existã asa ceva aici. Mi se reposeazã un asa zis scandal la Grãdinitã. Eu recunosc, a fost un incident, dar nu eram bãut, eu nu mai beau de luni de zile alcool, cã îmi interzice medicul de familie! Doar câte o ciocolatã caldã mai beau, iar la grãdinitã am fost pentru cã m-a sunat cineva ca sã vin la o evaluare ( ??!!) si am crezut cã persoana este acolo, si m-am dus sã o chem la cabinetul meu, din cadrul CSC 2. Nici vorbã de ceea ce se spune, mã mirã rãutatea visceralã a celor care vã informeazã pe dumneavoastrã. Dacã sunt asa, de ce nu mi-a fost aprobat memoriul din luna decembrie, prin care am solicitat demisia? Eu am înaintat cãtre CJ Vaslui, un memoriu pentru cã CJ-ul este ordonatorul de credite al nostru, nu cãtre DGASPC Vaslui. De ce nu mi s-a aprobat?”, a spus Cristinel Rosca.

“S-ar putea sã fie ultima ispravã”

Ionel Stefãnicã Armeanu, directorul general al DGASPC Vaslui a finalizat ancheta disciplinarã. “Voi mai avea încã o discutie personalã cu psihologul Cristinel Rosca, care sã tinã atât de servicul sãu cât si de latura sa profesionalã. Depinde de atitudinea sa care va fi sanctiunea, pentru cã aceasta poate merge si pânã la desfacerea contractului de muncã”, ne-a spus Ionel Stefãnicã Armeanu.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

13 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.