Un român din patru vrea un al doilea loc de muncă în 2021. Psihologii avertizează că astfel de decizii pot conduce spre noi capcane

Pandemia i-a făcut pe mulți români să fie mai atenți cu banii. Conform unui studiu făcut de o companie de consultanță, 42% dintre respondenți au spus că în 2021 își doresc să strângă mai mulți bani. O treime dintre aceștia doresc să aducă îmbunătățiri locuinței, 28% dintre ei ar vrea să plece în vacanță într-un loc deosebit. Iar unul din patru spune că și-ar dori un al doilea job sau un venit suplimentar. 

Decizia este emoțională și ar putea afecta pe cei care o iau, dar și pe cei din jur, a explicat la Digi24 psihologul Gabriela Maalouf.

“Oamenii iau preponderent decizii emoțional.

Am avut o criză, oamenii au fost izolați, probabil unii și-au pierdut locul de muncă, au experimentat un efort financiar. Îi sfătuiesc să aibă grijă la deciziile pe care le iau, să se asigure că nu sunt emoționale și că sunt potrivite cu dinamica familiei.

Pe fond emoțional decidem extrem de repede, în câteva secunde facem sau nu ceva. Experiența și statistica arată că putem lua emoțional decizii nepotrivite. Este bine să economisim, să ne trăim viața, să mergem în excursia așteptată, sar întotdeauna să ne asigurăm că dinamica familiei ne permite.

Să ne luăm un job în plus, în condițiile în care suntem deja solicitați mental sau fizic, asta poate aduce un efort suplimentar.

E ok să fac asta din punctul meu de vedere, dar din al celorlalți care sunt costurile? Dacă ne costă epuizare mentală și fizică, lucruri neplăcute în cuplu sau familie, e bine să le cântărim de câteva ori înainte să luăm decizia.

Deciziile emoționale conduc spre o nouă capcană“, a spus psihologul.

Studiu: Românii vor fi precauţi cu bugetele lor în 2021, dar îşi vor îngădui bucuriile negate anul trecut

Dorinţa de siguranţă materială şi un comportament orientat spre economisire sunt atitudini fireşti atunci când oamenii se confruntă cu ameninţări externe, fie că este vorba de o criză financiară, fie de una de sănătate. …https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/social/un-roman-din-patru-vrea-un-al-doilea-loc-de-munca-in-2021-psihologii-avertizeaza-ca-astfel-de-decizii-pot-conduce-spre-noi-capcane-1432605
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ