19.8 C
Vaslui
28-iun.-2022

Un român, pe lista „most wanted” a Europol. Ce infracţiuni ar fi comis

Europol, Agenţia Uniunii Europene pentru combaterea criminalităţii,a făcut publica lista celormai căutaţi 62 de infratori, pe care se regăseşte şi un român în vârtsă de 28 de ani. Lista este numită „ascunşi la vedere”.

Românul căutat de Interpol se numeşte Miluţ-Liviu Chiuchel şi a constitut un grup de criminalitate, în 2014, alături de alţi de români, potrivit Poliţiei Române. Se pare că scopul grupării era obţinerea de venituri financiare din fapte ilegale.Însă membrii acestei grupări sunt suspecţi de mai multe infracţiuni de şantaj, omor calificat, tentativă la omor calificat şi tâlhărie calificată,  potrivit Agenţiei DPA, citată de Agerpres.

Profilele celor 62 de suspecţi, dintre care 61 de bărbaţi şi o singură femeie, se regăsesc pe pagina oficială a Europol –  eumostwanted.eu. Instituţia consideră faptul că mulţi din cei care se află pe listă desfăşoară de fapt activităţi care nu dau de bănuit, iar oamenii nu îi suspectează de nimic ilegal – de aici şi titlul listei de anul acesta – „Ascunşi la vedere”.

Unul dintre cele mai cunoscute nume de pe listă este cel al austriacului Jan Marsalek, în vârstă de 41 de ani. Acesta este un fost director general al agenţiei de plăţi Wirecard din Germania, care este „puternic suspectat” de europol de comiterea unor fraude comerciale în grup organizat, a unui caz deosebit de grav de delapidare şi a altor infracţiuni economice şi împotriva proprietăţii.

Citeste mai mult: adev.ro/r3jx5c

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here