Un specialist în COVID din Belgia a fost dus într-o casă secretă după ce a devenit ținta unui lunetist periculos de extremă dreapta

De aproape trei săptămâni, cel mai important virolog din Belgia locuiește într-o casă secretă cu soția și fiul său de 12 ani, păzit de agenți de securitate, relatează BBC.

Oameni de știință din întreaga lume au fost atacați de la debutul pandemiei, dar amenințarea pentru profesorul Marc Van Ranst, specialist în COVID, este mai gravă decât în majoritatea cazurilor.

El a fost vizat de un lunetist de extremă dreapta, Jurgen Conings, care are o problemă cu virologii și resricțiile provocate de pandemia COVID. Instructorul militar a dispărut cu un lansator de rachete și o mitralieră, iar poliția belgiană nu îl poate găsi.

„Amenințarea a fost foarte reală”, a spus pentru BBC Van Ranst, aflat în noua sa locuință secretă.

El a vorbit despre noaptea în care el și familia sa au fost mutați în ascunzătoare, pe 18 mai.

„Fostul soldat, care era înarmat, a stat pe strada mea timp de trei ore, chiar în fața casei mele, așteptând să ajung acasă de la serviciu”, a spus el.

În acea noapte, polițiștii spun că Jurgen Conings a părăsit cazarma cu mai multe arme grele și s-a îndreptat direct spre casa virologului. …https://www.digi24.ro/stiri/externe/ue/un-specialist-in-covid-din-belgia-a-fost-dus-intr-o-casa-secreta-dupa-ce-a-devenit-tinta-unui-lunetist-periculos-de-extrema-dreapta-1552713
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ