spot_imgspot_img
19.5 C
Vaslui
29-sept.-2023

Un suflet mare s-a ridicat la Cer: mama colegului nostru Dumitru Iancu s-a stins din viață

- Advertisement -

CONDOLEANȚE… O inimă bună a încetat să mai bată. Maria Iancu, mama colegului nostru, Dumitru Iancu, s-a stins din viață la vârsta de 84 ani. O femeie minunată, optimistă și altruistă, care va rămâne mereu în amintirea celor care au cunoscut-o. A fost un om activ și, nu de puține ori, s-a pus în slujba comunității vasluiene. Și-a început activitatea ca asistentă medicală în satul Bălești, comuna Delești. Până în 1973 a avut grijă de copiii și bătrânii satului, mergea acasă la ei, le făcea injecții și îi ajuta să se facă bine. Și-a dorit să vină la Vaslui, pentru a le putea oferi copiilor o șansă mai bună la educație, însă pentru că nu a găsit un post de asistentă medicală, s-a bucurat că a prins un loc de muncă la recepția Hotelului Racova. Apoi a reușit, din nou, în zona profesională: s-a angajat la Serviciul de Ambulanță Vaslui, unde ținea evidența contabilă a ceea ce ține de autovehiculele ce transportau persoanele bolnave.

În ultimii ani de dinainte de a ieși la pensie, a lucrat pentru serviciul de aprovizionare a spitalului județean. Maria Iancu și-a iubit copiii și nepoții mai presus de orice, a avut o grijă specială pentru ei și i-a încurajat mereu să-și urmeze visurile. S-a bucurat enorm când a aflat că Dumnezeu i-a dat timp să apuce momentul nașterii primei strănepoate, pe micuța Eva. În ultimele luni de viață, nu s-a simțit prea bine, bolile vârstei o făceau să nu se mai bucure de perioada senectuții. Dumnezeu a hotărât, miercuri, 23 noiembrie, să o ia la El, în lumea celor drepți, „unde nu e nici durere, nici întristare, nici suspin”. Suntem alături de colegul nostru, Dumitru Iancu, și de familia lui, fratele Teodor Iancu și copiii lor, în acest moment dureros pricinuit de pierderea mamei. Golul lăsat în urmă de cea care le-a dat viață nu poate fi acoperit de nimeni și nimic, dar ne rugăm la Bunul Dumnezeu să le mângâie sufletele și să le dea putere. Slujba de înmormântare va avea loc sâmbătă, 26 noiembrie, ora 11:30, la Biserica „Sfânta Parascheva” din Vaslui. Cortegiul funerar se va îndrepta, apoi, la Cimitirul Eternitatea. Dumnezeu să o odihnească în pace!

Colectivul ziarului Vremea Nouă

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

2 COMENTARII

  1. Foarte bine punctat” Un suflet mare s-a ridicat la cer”. Doamna Maria IANCU a fost o colegă foarte bună, generoasă și extrem de pozitivă. Am lucrat cu ea și îmi amintesc cu mare drag de toate clipele frumoase petrecute împreună la serviciu! Imi voi aminti cu drag de tine! Odihneste-te in pace! Sincere condoleante familiei!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.