Un tânăr din Vaslui a surprins un pensionar de la Finanțe. I-a înapoiat un portofel pierdut, plin cu bani!

NOROCOS… Gest emoționant al unui tânăr vasluian, care l-a impresionat pe un fost funcționar de la Finanțele Publice din Vaslui, pensionat de puțin timp. Acesta a fost la un hipermarket din Vaslui și, din neglijență, după ce și-a pus cumpărăturile în mașină și-a uitat portofelul pe capotă. Acesta, la un moment dat, și-a dat seama de prostia făcută, mai ales că a asociat un zgomot auzit la mașina sa, cu căderea portofelului de pe cupolă și s-a întors, dar nu a mai găsit obiectul pierdut. Necăjit, acesta a sunat la redacția ziarului nostru, în speranța că cititorii noștri îl vor ajuta să găsească măcar documentele din portofel. “În portofel nu aveam foarte mulți bani. Erau vreo zece bonuri de masă și șase bancnote de 10 lei. Însă aveam buletinul și permisul. Cardul îl folosisem la cumpărături și-l pusesem în buzunarul hainei. Însă eram necăjit, gândindu-mă la chinurile prin care voi trece pe la cozi interminabile ca să-mi refac documentele. Am ajuns acasă abătut șI, ca să vezi minunea”, își începe povestea fostul funcționar de la Finanțe, care locuiește în Lipovăț.

Pensionarul de la Finanțe identifică în gestul tânărului o calitate pe care noua generație o are

Acesta spune că acum e mândru că e vasluian, după ce și-a dat seama că noua generație de tineri ai orașului este una de mare calitate. “A oprit în fața porții un Audi negru din care a coborât un tânăr hotărât. M-a întrebat cum mă cheamă și mi-a spus că mi-a găsit portofelul. Eram în al noulea cer de bucurie. Am vrut să-i ofer o recompensă, însă răspunsul acelui domn a fost unul fabulos. Mi-a spus că deja a fost recompensat de bucuria pe care mi-a citit-o pe chip după ce am văzut obiectul pierdut. De aceea, vreau să publicați întâmplarea mea, fiindcă astfel vreau să-i mulțumesc acestui tânăr și să arăt lumii întregi ce tineri de calitate avem în oraș. Îl cheamă Alexandru, nu vreau să-i dau numele, că poate se supără. Mi-a spus că să nu mă supăr, că nu mai poate sta, fiindcă se grăbește să ajungă la mama sa de la Deleni. Îi mulțumesc pe această cale, mai întâi că mi-a înapoiat banii și documentele, dar și pentru faptul că a făcut un ocol prin Lipovăț pentru a-mi aduce, personal, portofelul. Acest lucru demonstrează că avem tineri de mare calitate în Vaslui și parcă acum simt că acest oraș are viitor”, a spus entuziasmat norocosul pensionar. Reporterii Vremea Nouă au făcut verificări și au aflat identitatea tânărului. Nu am reușit să-l contactăm și de aceea nu-i vom dezvălui identitatea. Putem spune doar atât: că acesta deține un mic magazin de pește în Piața Traian și este cunoscut ca fiind un om de onoare. (T.L.)
6 COMENTARII

  1. Așa bre vremea kurului, vedeți că se poate și reclamă benefică?
    Păcat că nu sunt vasluian, m-aș fi dus azi să cumpăr pește. Felicitări.

  2. Pensionar de la finanțe cu un portofel plin cu bani??? Vai nu se poate. Eu credeam că pensionarii sunt vai de ei și săraci. Uite că mai sunt categorii de pensionari care au portofelul plin.

LĂSAȚI UN MESAJ