spot_img
33.9 C
Vaslui
20-iul.-2024
spot_img

Un vasluian a scăpat de ordinul de protecție, după ce a venit prea băut la audieri!

- Advertisement -
NOROC… Un vasluian a venit atât de beat la Judecătorie încât a fost nevoie de un nou termen pentru a putea fi audiat. Doar că între timp a fost iertat de soție!

INSPIRAT… Scene demne de cascadorii râsului, la Judecătoria Vaslui, la sfârșitul săptămânii trecute. Obligat să se prezinte în fața instanței de judecată după ce soția sa a cerut un ordin de protecție, un bărbat a venit atât de beat încât nu a reușit să articuleze două cuvinte. Președintele de judecată s-a văzut obligat să amâne cauza pentru a doua zi în speranța că pârâtul va veni treaz. Și chiar așa s-a și întâmplat numai că surpriza a fost alta. Între timp, soția a decis să-l ierte și să-și retragă plângerea.

Scene hilare la Judecătoria Vaslui, acolo unde ar fi trebuit să se judece emiterea unui ordin de protecție. La ora stabilită, cei implicați, împreună cu apărătorii lor, s-au prezentat în sala de judecată. Nu mare le-a fost surpriza celor prezenți în momentul în care, în sală, și-a făcut apariția și cel împotriva căruia ar fi trebuit să fie emis ordinul de protecție. “În sală a intrat pârâtul dar toată lumea, inclusiv completul de judecată, a avut parte de un șoc. Bărbatul acela era atât de beat încât nu putea să spună două cuvinte. Președintele de ședință a fost obligat să amâne judecarea cauzei și să acorde un nou termen pentru a doua zi, în speranța că se va prezenta cum trebuie în fața instanței”, povestește un martor al întregii scene. Până la urmă, modul în care pârâtul a venit în fața judecătorilor s-a dovedit un noroc pentru acesta. Și asta pentru că, până a doua zi, a reușit să se împace cu consoarta și aceasta și-a retras plângerea formulată împotriva lui.

Reamitim faptul că plângerile pentru obținerea unui ordin de protecție face parte din categoria proceselor care nu se supun protestelor magistraților și acestea au fost și sunt juedcate chiar și în această perioadă. Mai exact, în perioada protestului se vor judeca, în materie civilă: ordonanța președințială; suspendare hotărâre și executare silită; măsuri asiguratorii; încuviințare executare silită;  cererile privind asigurarea dovezilor; încredințare pentru adopție; ordin de protecție; suspendare executare măsură administrator sau lichidator judiciar; suspendare grevă; suspendare executare act administrativ; suspendare atribuire achiziție; internare medicală; orice alte cereri formulate în dosarele cu acest obiect (ex. incompatibilități, cerere de reexaminare, cerere de ajutor public judiciar, etc). În materie penală:  cauzele cu părți în stare de detenție;  cauzele în care inculpații sunt sub imperiul unei măsuri preventive sau măsuri de siguranță; cauzele de competența judecătorului de drepturi și libertăți; cauzele în care există riscul împlinirii termenului de prescripție a răspunderii penale;  cauzele cu măsuri asigurătorii- verificare măsuri; cauzele în care există pericolul încetării de drept a unor măsuri. Protestul se va menține până când puterea legiuitoare va respecta statutul și munca tot mai împovărătoare a judecătorilor și a personalului auxiliar. Se va reevalua situația în funcție de stadiul procesului legislativ, urmând ca Adunarea Generală a Judecătorilor să fie reconvocată la un moment ulterior. Facem cunoscut opiniei publice faptul că regretăm că am fost nevoiți să recurgem la această formă de protest, însă este în interesul societății ca statutul judecătorului să fie unul puternic, respectat și independent. Independența judecătorului nu poate face obiectul negocierii politice, iar un corp profesional desconsiderat nu va mai oferi societății acele garanții de independență, atât de necesare”.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.