20.7 C
Vaslui
27-sept.-2022

Una dintre victimele accidentului din Ungaria, lăsată “amanet” la intrarea în țară de firma de transport și de autoritățile române

- Advertisement -
DEZAMĂGIT… Pe 10 iulie, Daniel a văzut moartea cu ochii, dar ce a urmat după accident a fost mult mai rău. Bătaia de joc și nepăsarea cu care a fost tratat de firma de transport, dar și de autoritățile române, care nu s-au interesat niciun minut de soarta lui, l-au făcut pe bărbatul din Vulturești să regrete că s-a întors acasă

INUMAN… A scăpat ca prin urechile acului dintr-un grav accident rutier, însă când avea nevoie mai mult de sprijinul celor din jur, a fost abandonat precum un câine. Vorbim de Daniel Apostu, bărbatul din comuna Vulturești, care în data de 10 iulie s-a aflat în microbuzul implicat în accidentul din Ungaria, în urma căruia două persoane au decedat, iar alte nouă au ajuns la spital, în stare gravă. Daniel s-a numărat printre supraviețuitorii accidentului, iar imediat după tragedie a fost transportat la unitatea din Berettyoujfalu, unde medicii l-au băgat direct în sala de operație. L-au operat la cot și i-au cusut rănile, iar după patru zile, pe 14 iulie, l-au externat. Preluat de la poarta spitalului de reprezentanții firmei care trebuia să-l aducă acasă, Daniel a primit 500 de lei de la aceștia, apoi a fost adus la Oradea și abandonat în gara din oraș. În aceeași zi, în timp ce aștepta un tren care să-l aducă la Vaslui, Daniel a căzut secerat din picioare. A cerut ajutor celor din jur, însă nimeni nu l-a băgat în seamă. După câteva minute bune de chin, un jandarm aflat în timpul serviciului l-a văzut căzut la pământ și a sunat la ambulanță. Reinternat, de această dată în spitalul din Oradea, vasluianul a fost supus unei noi intervenții chirurgicale. Medicii bihoreni l-au operat și i-au imobilizat piciorul drept pentru trei săptămâni, pentru că exista riscul să nu mai poată merge niciodată. Pe 10 iulie, Daniel a văzut moartea cu ochii, dar ce a urmat după accident a fost mult mai rău. Bătaia de joc și nepăsarea cu care a fost tratat de firma de transport, dar și de autoritățile române, care nu s-au interesat niciun minut de soarta lui, l-au făcut pe bărbatul din Vulturești să regrete că s-a întors acasă. Acesta se gândește să abandoneze pentru totdeauna țara în care s-a născut și chiar a cerut rudelor să facă tot posibilul să-l transfere la o clinică din Belgia.

În responsabilitatea cui se află un călător, transformat în victimă fără vreo vină, lăsat de izbeliște de toată lumea, se întreabă familia lui Daniel, arătând cu degetul mai ales spre firma de transport care, odată ce a încasat banii pe bilet, avea obligația să-l aducă pe bărbat acasă. Numai că firma respectivă nu doar că nu i-a asigurat călătoria în condiții de siguranță, punându-i viața în pericol, dar așa cum ne-a spus iubita lui Daniel, l-a și abandonat la intrarea în România. S-a întâmplat joia trecută, când Daniel a fost externat din spitalul din Ungaria. “Șoferul a fost externat miercuri și a plecat spre România împreună cu fratele lui. Daniel a fost externat o zi mai târziu și a fost așteptat de un prieten al celor doi. După externare, a fost adus în Oradea și abandonat în spatele gării. În timp ce aștepta trenul să vină acasă, i s-a făcut rău. A căzut la pământ și nu s-a mai putut ridica. Deși a cerut ajutor, lumea din jur nu a făcut absolut nimic. Într-un final, după minute bune de chin, un jandarm care era de serviciu l-a observat și a chemat ambulanța. După investigațiile medicale, a fost operat din nou, iar acum trebuie să rămână cu piciorul suspendat , nemișcat, timp de trei săptămâni, altfel există riscul să nu mai poată folosi piciorul. Mama lui Daniel a vorbit cu domnul Onofrei (n.r. șoferul microbuzului), cu fratele acestuia și i-a întrebat de ce i-au lăsat copilul acolo. Aceștia i-au răspuns că au trimis un om care să-l aducă pe Daniel de la spital din Ungaria până la gara din Oradea pentru a lua trenul spre Vaslui și în plus au mai spus că i-au mai dat 500 de lei ca sa aibă de cheltuieli. Asta este responsabilitatea firmei care trebuia să ducă călătorii la destinație? Fie că este vinovat de nenorocirea care a avut loc în accidentul din Ungaria, fie că este vinovat șoferul ungur care conducea tractorul, domnul Onofrei se face vinovat de abandonarea victimelor, din punctul meu de vedere. Dacă tot sunt o familie cu frică de Dumnezeu doamna Anamaria (n.r. soția domnului Onofrei), ar fi trebuit să știe că viața și sănătatea unui om nu se cumpără cu bani. Acești oameni încă mai au multe de învățat, dar de cele mai multe chiar viața în sine este cel mai bun profesor!” ne-a declarat prietena lui Daniel.

Familia face eforturi pentru a-l transfera la o clinică din Belgia

Zilele trecute, Daniel și-a contactat rudele din străinătate și, dezgustat de toată umilința la care a fost supus, le-a transmis că nu vrea să mai audă de România. “Mi-a spus că îi pare rău că a vrut să vină acasă și că se gândește să plece din țară pentru totdeauna. Duminică am reușit să vorbim cu el și ne-a transmis că nu-și simte piciorul drept și omoplatul. Deocamdată, medicul din Oradea a considerat că este mai important piciorul, probabil că la omoplat nu este atât de grav. Eu am cerut medicului curant bilet de externare, să-l putem aduce în Belgia, dar a refuzat. I-am spus că ne ocupăm noi de transfer și transport, dar nu a fost de acord pentru că există riscul ca Daniel să-și piardă piciorul drept și medicul ne-a comunicat că el nu își asumă un asemenea risc. Am stabilit că dacă situația lui Dan o va permite, atunci vom fi anunțați. Până atunci, piciorul lui trebuie să rămână stabil și fixat cu greutate pe un fel de cumpănă, ca să se poată prinde” a mai declarat prietena lui Daniel.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

2 COMENTARII

  1. Bun. Alt neam prost.
    CU CE E VINOVATĂ ROMANIA AICI???
    Îți meriți soarta, cocarlete. Ar trebui să plătești spitalizarea, că să ai motiv întemeiat să „fitia-r scârbă” de România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.