11.2 C
Vaslui
21-mart.-2023

Unui detectorist norocul i-a surâs pe dealul Balaurul. Tezaur descoperit în Neamţ, după câteva încercări

- Advertisement -

Un tezaur roman a fost descoperit în Neamţ după câteva detecţii pe dealul Balaurul. Despre cel care a găsit monedele se poate spune că norocul i-a surâs repede, fiind la primele sale experienţe.

Este vorba despre Sebastian Chiriac, un afacerist din comuna Gârcina, localitate din imediata apropiere a oraşului Piatra Neamţ. El conduce o societate de construcţii, dar a devenit pasionat de arheologie, fără a avea studii în domeniu, citind despre descoperiri ale unor nemţeni „înarmaţi“ cu detectoare.

Şi-a cumpărat şi el unul, nu de ultimă generaţie, ci unul ieftin, în ianuarie anul acesta, a obţinut autorizaţia de la Poliţia Neamţ pentru a-l folosi, şi s-a apucat de treabă. Până acum, a ieşit de vreo şase-şapte ori prin împrejurimile localităţii de domiciliu, iar duminică, 12 martie 2023, norocul i-a surâs.

La poalele pădurii de pe dealul Balaurul, aproape de drumul naţional Piatra Neamţ – Târgu Neamţ, într-o zonă unde pământul se surpase, a găsit un vas de tezaurizare în care se aflau 190 de denari romani, pe care sunt bătute chipurile unor cunoscuţi împăraţi: Traian, Vespasian şi Domiţian…https://adevarul.ro/stiri-locale/piatra-neamt/unui-detectorist-norocul-i-a-suras-pe-dealul-2251029.html

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.