Unul dintre cele mai ample dosare privitoare la „metoda Accidentul” aproape s-a stins, fără ca cineva să fie pedepsit. Opt deținuți și complici aflați în libertate au înșelat aproximativ 100 de vârstnici, reușind să obțină de la aceștia echivalentul unui sfert de milion de lei. Ancheta a durat un an, dar procesul s-a prelungit alți patru, făcând ca răspunderea penală să se prescrie.
Unul dintre inculpați a decedat în timpul procesului, ca și 10 dintre victimele sale. Alți opt păgubiți nu au mai putut fi audiați fie pentru că nu au mai putut fi găsiți, fie pentru că erau prea bolnavi ori bătrâni pentru a compărea în fața instanței, fie pentru că erau internați în spitale sau azile. Ce nu a lămurit nici ancheta, nici procesul, este cum a fost posibil ca deținuții să „lucreze” timp de peste patru luni, dând telefoane peste telefoane din spatele gratiilor, fără ca vreun angajat al Penitenciarului să îi audă. Un telefon mobil a fost confiscat dintr-o celulă, dar asta nu i-a împiedicat pe escroci să-și ducă operațiunea mai departe.
„Fiul” a suferit un accident auto grav
Acțiunea coordonată de Toader Colac, Ioan Cosma și Tiberius Stoica din spatele gratiilor a început pe 22 martie 2019, cu ajutorul unor telefoane mobile introduse ilegal în penitenciar. Având tot timpul de pe lume la dispoziție, deținuții sunau la întâmplare pe numere de telefon fix. Ideea, aplicată în majoritatea situațiilor similare, are avantajul că permite escrocilor să sune la persoane aflate în aceeași localitate în care se află și complicii. Pe de altă parte, telefoanele fixe sunt folosite cu precădere de vârstnici, exact victimele predilecte….https://www.ziaruldeiasi.ro/stiri/unul-dintre-dosarele-grele-privind-metoda-accidentul-s-a-stins-nimeni-nu-a-fost-pedepsit-100-de-batrani-au-pierdut-250-000-de-lei–1772924.html