3.2 C
Vaslui
26-nov.-2022

UPDATE: Adrian Năstase s-a împuşcat. Fostul premier a intrat în operaţie. Ultimele cuvinte rostite: „Îmi pare rău că trebuie să asistaţi la aşa ceva”

- Advertisement -

UPDATE: Operaţia fostului premier Adrian Năstase, efectuată în Secţia de Chirurgie Plastică a Spitalului Floreasca din Capitală, a început la ora 10.00 şi presupune, în primul rând, îndepărtarea ţesuturilor distruse pe traseul glonţului. Năstase este operat sub microscop, deoarece este vorba despre o intervenţie chirurgicală de mare fineţe, potrivit aceloraşi surse.
Vă reamintim că Adrian Năstase a încercat să-şi ia viaţa la câteva ore după ce a aflat că va trebui să execute sentinţa de doi ani de închisoare în dosarul trofeul Calităţii.  Fostul premier a profitat de moment şi ar fi încercat să se sinucidă cu un pistol. Unul dintre poliţişti a încercat să îl oprească, dar fostul premier s-a rănit în zona gâtului. Ambulanţa l-a transportat pe Năstase la Spitalul Floreasca.

SINTEZA EVENIMENTELOR DE JOI, 21 Iunie

UPDATE 10:23 Preşedintele Comisiei de Politică Externă a Senatului, Mircea Geoană, a declarat, joi dimineaţă, că se roagă pentru sănătatea şi libertatea lui Adrian Năstase, el adăugând că orice comentariu politic într-o astfel de situaţie este fie indecent, fie ipocrit. „Eu cred că orice comentariu politic într-o astfel de situaţie este fie indecent, fie ipocrit şi cred că singurul lucru pe care ar trebui să-l facem toţi cei care suntem în meseria de politicieni este să respectăm tragedia unui om. Din punctul meu de vedere, mă rog pentru sănătatea şi libertatea lui Adrian”, a afirmat Geoană.

UPDATE 10:22 Liderul senatorilor PSD, Ilie Sârbu, a declarat, joi dimineaţă, că ceea ce i se întâmplat lui Adrian Năstase este o tragedie, pe care mulţi, care nu putea să îl vadă pe fostul premier într-o celulă, au anticipat-o, dar nu ştiau ce formă va lua. „Dincolo de partea juridică, pe care n-o comentez, pentru că nu am calitatea şi nici nu cred că e normal să fac lucrul acesta, e o tragedie, pe care mulţi dintre noi am anticipat-o, dar nu ştiam ce formă ia. Nu îl vedeam pe Adrian Năstase să meargă într-o celulă, ştiu eu, de la ce penitenciar din România. Nu ne împăcam cu ideea aceasta, din punct de vedere uman, colegial, prietenesc”, a spus Ilie Sârbu.

UPDATE 09:56 Adrian Năstase a intrat în operaţie la ora 10:00. Alături de fostul premier, la spital, au ajuns Dana Năstase şi cei doi copii.

UPDATE 09:40 Potrivit anchetatorilor, aceştia au găsit în locuinţa din Zambaccian şi un bilet de adio. Însă foaia nu se afla în birou, ci într-o altă încăpere a casei, sau chiar asupra lui. Înainte de a se împuşca, fostul premier i-ar fi spus poliţistului care îl însoţea: „Îmi pare rău că trebuie să asistaţi la aşa ceva”.

UPDATE 09:39 Fostul premier Adrian Năstase va fi operat, sub microscop, în Secţia de Chirurgie Plastică a Spitalului Floreasca din Capitală, deoarece este vorba despre o intervenţie chirurgicală de mare fineţe. La ora transmiterii acestei ştiri, Năstase este vizitat de soţie şi de unul dintre băieţi, iar apoi vor fi efectuate pregătirile pentru operaţie.

UPDATE 09:34
: Poliţiştii sunt şi în localitatea prahoveană Cornu, pentru a verifica locuinţa fostului premier .

UPDATE 9.10 – Adrian Năstase are patru plăgi în urma tentativei de sinucidere de miercuri seară. Glonţul cu care fostul premier a vrut să se sinucidă a intrat în corpul acestuia prin partea stângă, zona muşchiului sternocleidomastoidian, a trecut pe lângă cartilagiul tiroidian, apoi a ricoşat sub claviculă şi a ieşit prin dreapta, prin muşchiul deltoid.

UPDATE: 09:02 Potrivit unor informaţii venite pe surse, glonţul ar fi străpuns şi unul din lobii glandei tiroide. Echipa de medici care îl vor opera este compusă din cei mai buni specialişti din ţară.

UPDATE 8.40 – Adrian Năstase va fi operat în mai puţin de o oră, au anunţat surse medicale.

UPDATE 8.00 – Adrian Năstase va fi reevaluat de către medici, joi dimineaţă, urmând ca aceştia să stabilească momentul oportun pentru efectuarea intervenţiei chirurgicale necesare. Intervenţia chirurgicală la care va fi supus fostul premier va include, la modul general, extragerea glonţului din corp şi îndepărtarea ţesuturilor distruse pe traiectul acestuia.

UPDATE 07:45 „Probabil ca ce s-a intamplat ieri noapte a fost singurul gest acceptat de el in fata inacceptabilului. Nu cred ca avea alt raspuns la aceasta problemă”, a declarat psihologul Hanibal Dumitraşcu.

UPDATE 07:01 Adrian Năstase are două plăgi împuşcate şi, potrivit declaraţiei medicilor, fostul premier va intra în sala de operaţie la ora 8:30 – 09:00.

UPDATE 06:58 Psihologul Hanibal Dumitraşcu a declarat că decizia pe care a primit-o din partea judecătorilor a avut un impact uriaş asupra lui Adrian Năstase. Fostul premier nu s-ar fi văzut niciodată în situaţia de om încarcerat.

UPDATE 06:42 Cei mai buni medici se ocupă de cazul lui Adrian Năstase, printre ei se numără Ioan Lascăr şi Şerban Brădişteanu

UPDATE 06:27 Adrian Năstase se află acum la terapie intensivă. Starea lui este stabilă, iar fostul premier este conştient.

UPDATE: 05:44 Comportamentul autorităţilor în acest caz este unul inuman şi nemeritat, dincolo de deciziile justiţiei, susţine preşedintele de onoare al PSD. Ion Iliescu nu înţelege de ce s-au grăbit poliţiştii să-l ridice pe fostul premier atât de repede, cauzând astfel o dramă.

UPDATE 05:39 Procurorii au deschis deja o ancheta penala in cazul tentativei de suicid a lui Adrian Nastase. Acestia au verificat toată noaptea casa din strada Zambaccian.

Din primele informaţii, arma cu care a încercat să îşi ia viaţa este un revolver de calibru 45. Procurorii au gasit in casă şi glontul pe care Adrian Nastase si l-a tras in zona gatului.

UPDATE 04:03 – Andrei Năstase, fiul lui Adrian Năstase, a ajuns la Spitalul Floreasca cu doar câteva momente în urmă. Acesta nu a spus nimic despre starea de sănătate a tatălui său, cerând jurnaliştilor foarte multă discreţie.

UPDATE 03:47 – Ioan Lascăr, Şeful Clinicii de Chirurgie Plastică de la Spitalul Floreasca, a declarat că Adrian Năstase este evaluat, monitorizat, este stabil, el spunându-le jurnaliştilor că familia fostului premier nu doreşte ca acestora să le fie furnizate informaţii.

UPDATE 03:39 – Ioana şi Bogdan Popovici s-au prezentat în arestul Poliţiei Capitalei. Aceştia au fost condamnaţi definitiv de instanţa supremă la cinci şi, respectiv, şase ani de închisoare în dosarul „Trofeul calităţii”.

UPDATE 03:00 – Valentin Horia Șelaru, procuror-șef: Adrian Năstase a încercat să se sinucidă. Au fost ridicate mai multe obiecte de la reședința sa și urmează să finalizăm cercetările. A fost ridicată și o armă de foc, un revolver. Putem afirma la finalizarea cercetărilor de la fața locului că este foarte probabil să se fi tras un singur foc de armă.

UPDATE 02:25 – Şerban Brădişteanu: „Nu este într-o stare bună. În jur de ora 9 intrăm în operaţie cu o echipă complexă. Operaţia nu se poate amâna. Este conştient dar nu poate fi vizitat decât de echipele medicale. Alături de el se află şi poliţiştii. Există mai multe plăgi împuşcate. ”

UPDATE 02:00 – Cercetările la domiciliul lui Adrian Năstase s-au încheiat, dar vor fi continuate mâine. Anchetatorii vor face măsurătorile necesare pentru a stabili exact cum s-a întâmplat incidentul. Şoţia lui se află momentan la domiciliu, şi este în stare de şoc. A fost găsit glonţul care i-a străpuns gâtul lui Adrian Năstase.

UPDATE 01:53 – Medicul Şerban Brădişteanu a declarat că starea lui Adrian Năstase este momentan stabilă. „În acest moment se află la Terapie Intensivă, este stabil din punct de vedere al funcţiilor vitale, şi vom intra în operaţie în cursul dimineţii. Glonţul a intrat prin regiunea mijlocie a gâtului, dar nu se poate spune sigur dacă este vorba despre un lob tiroidian sau nu, dar este sigur o zonă grav afectată. Sperăm ca în acest moment nimic să nu îi pună viaţa în pericol. Noi facem tot ce putem pentru a-l menţine stabil. Când un proiectil intră într-un corp uman distruge tot ce întâlneşte în cale, iar infecţia este prima care intră în discuţie. Faptul că este diabetic complică foarte tare cazul. Vom intra abia mâine dimineaţă în operaţie pentru a stabiliza funcţiile vitale. Nu pot preciza dacă viaţa lui este în pericol, dar facem tot ce este posibil şi sperăm că totul va fi bine. Aparent pare calm, senin, cât se poate disimula în cazul lui. Este conştient, poate vorbi, foarte greu, este adevărat, dar vorbeşte”, a declarat doctorul.

UPDATE 01:46 – Autorităţile urmează să stabilească de ce poliţiştii nu i-au retras dreptul la port de armă după ce Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a început urmărirea penală împotriva sa.

UPDATE 01:45 – Ion Iliescu a declarat că decizia pripită de a-l ridica pe Adrian Năstase în această seară a contribuit la starea care a dus la reacţia fostului premier.

UPDATE 01:44 – Potrivit ultimelor informaţii, Năstase are un lob tiroidian atins. Se pare că acesta şi-a dus pistolul la tâmplă, a fost lovit peste mână de un poliţist, atunci glonţul i-a pătruns în zona gâtului. Doctorii se tem cel mai tare de o posibilă infecţie.

UPDATE 01:42 – Pe surse – Traian Băsescu a sunat la ambulanţă pentru a se interesa de starea lui Adrian Năstase.

UPDATE 01:23 – Avocatul lui Adrian Năstase a declarat că a vorbit cu el după pronunţarea sentinţei şi nu trăda vreo intenţie de sinucidere.

UPDATE 01:14 – Crin Antonescu a declarat că este uimit de ura celor care jubilau după anunțul privind tentativa de suicid a lui Adrian Năstase.

UPDATE 01:03 – Năstase se află la secţia de Terapie Intensivă, sub îngrihirea Doamnei doctor Bartoş, profesorului Beureanu, şi medicului Brădişteanu. După părerea medicilor, acesta a avut noroc, deoarece glonţul i-a intrat printr-o parte şi i-a ieşit pe cealaltă, fără să îi atingă vreun vas principal.

UPDATE 01:02 – Adrian Năstase are o plagă latero-cervicală, aproape de vena jugulară, produsă cu o armă de foc de calibrul nouă milimetri, au declarat, miercuri noapte, pentru MEDIAFAX, surse medicale.

SINTEZA EVENIMENTELOR DE MIERCURI, 20 IUNIE

UPDATE 24:50 – În acest moment Adrian Năstase se află în operaţie.

UPDATE 24:35 – Adrian Năstase va fi operat de profesorul Şerban Brădişteanu.

UPDATE 24:30 – Profesorul Beurean a ajuns la Spitalul Floreasca.

UPDATE 24:22 – Parchetul General a preluat cazul, deoarece este vorba despre o tentativă de suicid.

UPDATE 24: 23: Adrian Năstase se află la tomograf pentru a se detecta cu exactitate locul unde se află glonţul. Din primele informaţii, glonţul nu a atins nici o arteră principală, iar starea lui este stabilă.

UPDATE 24:00 – Premierul Victor Ponta a ajuns la Spitalul Floreasca. „Am vrut să vad cum se simte un om aflat în necaz. Nu puteam să stau acasă fără să mă intereseze ce se întâmplă cu el. Este dreptul şi obligaţia mea să fiu alături de el. Voi aştepta toată noaptea veşti despre starea lui Adrian Năstase. Acesta arată groaznic, sper că Băsescu e fericit. ”

UPDATE 23:58- Potrivit reprezentanţilor Spitalui de Urgenţă, Adrian Năstase are trei plăgi împuşcate în zona gâtului. Fostul premier s-a împuşcat cu un pistol de 9 milimetri.

UPDATE 23:50- Adrian Năstase a ajuns la Spitalul Floreasca şi urmează să intre în operaţie.

UPDATE 23.48 – Poliţia Română confirmă că Adrian Năstase a încercat să se sinucidă în momentul în care i-a fost arătat mandatul de arestare. Acesta s-a împuşcat în gât. Funcţiile vitale sunt stabilizate şi viaţa lui Adrian Năstase nu este în pericol, conform informaţiilor oficiale, citate de Radu Tudor, la Sinteza Zilei.

UPDATE 23.25- Ambulanţa a intrat în parcarea subterană. Fostul premier, condamnat astăzi la 2 ani de închisoare, a încercat să-şi pună capăt zilelor. Adrian Năstase s-a împuşcat cu un revolver. Surse Antena 3 au precizat că acesta s-a împuşcat în zona gâtului, glonţul fiind în continuare prezent în corpul acestuia. Momentan nu se ştie dacă glonţul i-a afectat o zonă vitală. Acesta a fost transportat de urgenţă la spitalul Floreasca.

UPDATE 22.42: Poliţia a ajuns la domiciliul lui Adrian Năstase pentru a-i prezenta mandatul de executare a pedepsei. Doi reprezentanţi ai Poliţiei Capitalei au precizat, la intrarea în imobil, că fostul premier va fi dus, în primă instanţă, la medic, potrivit procedurilor. Reprezentanţii Poliţiei au venit cu mandat de aducere în arest şi au precizat că nu au luat legătura cu Adrian Năstase înainte de a veni la locuinţa acestuia. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a trimis la Tribunalul Bucureşti, în jurul orei 20.00, mandatele de executare a pedepselor dispuse în dosarul „Trofeul calităţii”. Tribunalul Bucureşti, instanţa de executare, va trimite mandatele la Poliţia Capitalei, iar poliţiştii de la Serviciul Urmăriri le vor pune în executare, dacă Adrian Năstase şi ceilalţi inculpaţi condamnaţi în dosarul „Trofeul calităţii” nu se vor prezenta în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv. Adrian Năstase a fost condamnat definitiv, miercuri, de ICCJ, la doi ani de închisoare cu executare în dosarul „Trofeul calităţii”, în care este acuzat în legătură cu strângerea de fonduri pentru campania electorală din 2004, când a candidat pentru Preşedinţie din partea PSD. Decizia în dosarul Trofeul Calităţii este definitivă şi urmează să fie pusă în executare.

www.antena3.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.