UPDATE Deținutul condamnat pentru omor, care a evadat din spital, a fost găsit într-un canal

Un deținut în vârstă de 53 de ani, condamnat pentru omor și încarcerat la Penitenciarul Pelendava a evadat, vineri dimineața, din spitalul unde era tratat. El a fost găsit câteva ore mai târziu, într-un canal, în curtea unității sanitare.

UPDATE 13.25. Bărbatul a fost prins de polițiști în jurul orei 12.45, într-un canal aflat în curtea unității spitalicești, la doar 30 de metri de clădirea de unde evadase.

A stat acolo șase ore și jumătate.

În toată această perioadă zona a fost verificată constant, dar abia acum a fost găsit.

Deținutul evadase de la etajul doi al spitalului, cu ajutorul unei funii improvizate. A ajuns la etajul 1, de unde a coborât pe scări, a fugit în curte și s-a ascuns în canalul unde a fost găsit abia la prânz.

Știrea inițială

Deținutul Soreanu Ion, în vârstă de 53 de ani, era tratat încă din 7 martie la Spitalul din Craiova, sub pază. El este din comuna Malu Mare și are o condamnare de 10 ani pentru omor.

Deocamdată nu se știe cum a reușit să evadeze, însă cel mai probabil a fugit pe geam, cât timp un polițist îl păzea la ușă. Surse judiciare au declarat pentru Mediafax că dimineață, la ora 6.00, bărbatul era în pat. Polițistul s-a dus până în capătul holului, să vorbească cu colegul care urma să îi schimbe tura, iar când s-a întors, acesta nu mai era în pat.

La momentul evadării, deţinutul era îmbrăcat cu bluză de trening gri și pantaloni negri.

Pentru găsirea lui, au fost sesizate Inspectoratul Județean de Poliție Dolj, Inspectoratul de Jandarmi Județean Dolj și au fost informate Poliția Română, Poliția de Frontieră, Jandarmeria Română.

Au fost trimise echipe de căutare formate din personalul unității și vor fi analizate imaginile video ale sistemului de supraveghere din unitatea sanitară publică. Polițiștii au instituit filtre în tot județul.  …https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/evenimente/un-detinut-condamnat-pentru-omor-a-evadat-din-spitalul-unde-era-tratat-cel-mai-probabil-a-fugit-pe-geam-cat-timp-era-pazit-la-usa-1466708
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ