USR propune ca vacanta de iarnã a elevilor sã fie împãrtitã pe zone geografice. Vasluienii, în vacantã odatã cu cei din Constanta si Brãila

Alesii iau la rând vacantele scolare, ultima propusã modificãrilor fiind vacanta de iarnã.Aceasta ar urma sã fie împãrtitã pe 4 macroregiuni geografice, astfel încât familiile sã poatã”practica sporturile de iarnã lejer”, conform spuselor deputatului USR, Alin Apostol.

PROPUNERE…Dupã ce, în ultimul timp, elevii au avut parte de multe modificãri în ceea ce priveste structura anului scolar, deputatul USR, Alin Apostol, pregãteste acum una nouã. De data aceasta este vizatã vacanta de iarnã, care creeazã “momente de haos, stres, nervi întinsi la maxim”, în opinia acestuia. Astfel, pentru a nu rata “ore de sport si distractie stând la cozi interminabile la telescaun”, deputatul USR propune ca vacanta de iarnã sã fie acordatã pe patru macroregiuni geografice. Asta ar însemna ca pe parcursul lunilor ianuarie-martie, elevii acestor regiuni sã ia vacantã pe rând, consecutiv, pentru a nu se suprapune. Dacã aceastã propunere va fi adoptatã, elevii vasluieni vor intra în vacantã odatã cu cei din judetele Nord-Estice si Sud-Estice, printre care Botosani, Piatra Neamt, dar si Constanta si Brãila.

Nu a trecut mult de când a fost schimbatã structura vacantelor de varã si de primãvarã si iatã cã se pregãteste o nouã modificare. A venit timpul vacantei de iarnã sã fie vizatã de o schimbare, deputatul Alin Apostol propunând ca vacanta de iarnã a elevilor sã fie luatã treptat, pe regiuni. Astfel, în perioada ianuarie-martie, cele 4 macroregiuni geografice „intrã în vacantã consecutiv, astfel încât perioadele de vacantã nu se suprapun. Debutul vacantei si încheierea ei diferã ca datã de la o zonã la alta. Astfel, evitãm haosul si aglomeratia”, transmite deputatul. De asemenea, acesta declarã cã se gândeste de mult timp la aceastã propunere, având în minte exemplul Frantei, unde teritoriul este împãrtit pe trei zone geografice, iar elevii iau vacantã pe rând. “Astãzi, am dezbãtut în interiorul USR PLUS o propunere legislativã la care mã gândesc de mult timp – schimbarea vacantei intersemestriale de iarnã. De exemplu, Franta are vacanta intersemestrialã de iarnã de 2 sãptãmâni, iar teritoriul tãrii împãrtit pe 3 zone geografice: zona A, B si C. Debutul vacantei si încheierea ei diferã ca datã de la o zonã la alta. tin cont de calitatea vacantei si de confortul turistilor”, a mai adãugat acesta. Aceastã mãsurã pare sã vinã în sprijinul turismului, din câte se pare, fãrã a se tine cont de pãrerea cadrelor didactice. “si cum se transpune treaba asta în sãptãmânile de scoalã si ceea ce se face la scoalã, efectiv? Unii vor încheia semestrul I cu vacantã, iar ceilalti îl vor avea mai lung/trec dintr-un semestru în altul fãrã pauzã? Sau se fac 4 structuri diferite ale anului scolar, în functie de regiuni? Se modificã si perioadele de evaluare, teze etc, pentru binele turismului si ca sã prindã pãrintii cazare mai usor? Cum sã ai vacanta intersemestrialã în martie si imediat în câteva sãptãmâni pe cea de primãvarã?Poate nu mã duce pe mine capul, dar la elevi si la scoalã se gândeste cineva? Sau numai la turism?”, se întreabã, indignatã, o profesoarã.
4 COMENTARII

  1. ….si daca nu e zapada fix in vacanta copiilor din regiunea X? Trebuie sa functioneze cluburile sportive pe toate disciplinele sportive , nu toti fac fotbal sau arte matiale asa cum gasim cluburiu private unde trebuie sa platim taxe, echipamente scumpe , inchiriere de sali, terenuri etc.

  2. ….si daca nu e zapada fix in vacanta copiilor din regiunea X? Trebuie sa functioneze cluburi sportive pe toate disciplinele sportive , nu toti fac fotbal sau arte matiale asa cum gasim cluburiu private unde trebuie sa platim taxe, echipamente scumpe , inchiriere de sali, terenuri etc.

  3. USR a innebunit! Băieții din acest partid se vede ca au mintea în rucsac. Nu toți, cei de sus, de la PUTERE.
    Au clipele numărate. Trebuie anticipate.

  4. Pai bine, măi handicapatule, da tu te compari cu Franța??!! Va dați seama că în vacanța de iarnă, fix la munte se duc elevii din zona rurală,și nu numai. Sunt elevi care încă scriu la lumânare sau se duc la școală cu caietele în sacoșă,ca nu își permit un amărât de ghiozdan, iar cretinul ăla de deputat se gândește că stau elevii înghesuiți la coadă, la ski in vacanta de iarnă. Doamne, oare chiar a înnebunit lumea asta de tot??

LĂSAȚI UN MESAJ