spot_imgspot_img
5.7 C
Vaslui
20-apr.-2024

Vaccinarea cadrelor medicale, aproape de a deveni obligatorie

- Advertisement -
VACCINARE… Ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila, susține că forma cea mai importantă de apărare de acest virus este vaccinarea, care fie va deveni obligatorie, fie se va introduce testarea periodică.

SOLUȚIE… Ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila, a anunțat că mai mulți miniștri, în calitate de parlamentari, vor depune o inițiativă legislativă care are la bază proiectul Ministrului Sănătății referitor la vaccinarea sau testarea periodică a personalului medical. Ministrul anunță că proiectul a fi dezbătut în procedură de urgență.

Ministrul Cseke Attila a fost întrebat despre personalul medical, în mare parte nevaccinat, și a răspuns: “În Ministerul Sănătății s-a pregătit acel proiect legislativ. Având în vedere că Guvernul a devenit interimar, vom promova proiectul prin inițiativă legislativă. Mai mulți membri ai Guvernului, ca și parlamentari, vor semna această inițiativă legislativă și îl vom promova în procedură de urgență”. Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a afirmat că avem nevoie urgentă de o lege care să prevadă, fie vaccinarea obligatorie a personalului din anumite domenii, fie testarea periodică. “Nu mai este timp de așteptat”, a afirmat Arafat, cerând parlamentarilor să voteze în regim de urgență o lege în acest sens.

Cseke Attila: “Cea mai importantă metodă de protecție, de apărare de acest virus, este vaccinarea”

Ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila, a afirmat în ziua cu cele mai mari cifre de la debutul pandemiei, că “trebuie să fim solidari cu noi înșine, noi ca și societate, fiecare individ”. “Trebuie să înțelegem că forma cea mai importantă de protecție, de apărare de acest virus este vaccinarea” a transmis ministrul. “Trebuie să fim solidari cu noi înșine, noi ca și societate, fiecare individ. Trebuie să înțelegem că forma cea mai importantă de protecție, de apărare de acest virus este vaccinarea. Vedem exemplele din vestul Europei, vedem că rata de vaccinare este cel puțin dublă față de România”, a declarat, marți ministrul interimar al sănătății, Cseke Attila , referindu-se la ziua cu cele mai mari cifre de la debutul pandemiei. În plus, ministrul a precizat că se fac în continuare eforturi pentru suplimentarea numărului de paturi.  “Noi, cei care gestionăm această situație, avem obligația, și asta facem în fiecare zi, de a găsi soluții și de a crește capacitatea funcțională pe paturi. Din păcate, azi suntem spre aproape 1.700 de pacienți pe ATI”, a mai declarat ministrul.

Sindicatele din Sănătate cer stimulent de risc

Sindicaliștii Sanitas s-au întâlnit cu reprezentanții Ministerului Muncii, după ce a fost formulată o opinie juridică prin care toate centrele care nu au fost licențiate în perioada stării de urgență sunt excluse de la plata stimulentului de risc. Sindicaliștii au transmis că acest lucru contravine atât legii, cât și Ordinului Ministrului Muncii nr. 665/2021. “Reprezentanții Federației SANITAS au avut o întâlnire cu domnul Secretar de stat Peter Makai din cadrul Ministerului Muncii. Am solicitat această întrevedere pentru că în cadrul Ministerului Muncii a fost formulată o opinie juridică transmisă către A.N.P.I.S. prin care toate centrele care nu au fost licențiate în perioada stării de urgență sunt excluse de la plata stimulentului de risc”, au transmis, marți, reprezentanții Sanitas. Potrivit acestora, acest lucru contravine atât legii care reglementează acordarea stimulentului angajaților care au fost carantinați în perioada stării de urgență, cât și Ordinului Ministrului Muncii nr. 665/2021. “Am căzut de acord asupra faptului că Ministerul Muncii va emite instrucțiuni noi care vor clarifica acordarea stimulentului pentru toate centrele care în perioada stării de urgență aveau aviz de înființare, licență, sau plan de reorganizare aprobat”, au precizat sindicaliștii. Aceștia au mai afirmat că o altă temă de discuție a fost asigurarea finanțării pentru funcționarea unităților de asistență socială până la finalul acestui an. “Deși reprezentanții Ministerului Muncii au introdus în discuție responsabilitatea co-finanțării de către autoritățile locale, Federația SANITAS a solicitat identificarea unor soluții concrete și urgente pentru a evita sincopele de finanțare”, au mai precizat sindicaliștii.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

8 COMENTARII

  1. V-a sunat soparla Buzatu sa stergeti comentariile impotriva genocidului prin injectare , sclavilor ? E suparat Buzatu ca nu isi face norma de injectati la hectar data de stapanii de la Bruxelles ?

  2. Bun asa, sa fie vaccinati toti bugetarii sau valea de la ciolan. Eu ca si contribuabil vreau sa ma simt in siguranta cand intru in spial ca doar de asta platesc, cand ma opreste o sluga, cand imi platesc taxele. Toti coruptii vaccinati, sa vedem daca e bun vaccinul :))

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.