spot_imgspot_img
spot_img
1.8 C
Vaslui
09-dec.-2023

Val misterios de ceață în zona de nord-est a României. Atmosferă irespirabilă la Iași. Explicațiile specialiștilor

- Advertisement -

Poluare la Iași. Un val de ceață greu de explicat a cuprins zona de nord-est a României marți după-amiază, iar specialiștii găsesc cu greu explicații pentru fenomen. Ieșenii spun că se confruntă cu atmosferă irespirabilă în multe zone din oraș.

Valul de ceață a cuprins întreaga zonă de nord-est a României și se extinde, conform hărților meteo. Specialiștii spun că pare a fi un val extins de praf, care vine din zona de est a Europei, dar găsesc cu greu o explicație a fenomenului.

„Pare a fi un val extins de praf care vine din est, nu găsesc alte explicații. Senzorii la sol sunt funcționali. Apar multe ciudățenii la sol, posibil cauzate și de umiditate. Din ce văd, hărțile arată o masă de praf care intră în țară. Ar cuprinde toată România până miercuri. Văd că la Iași maximul a început ușor, să scadă, dar la Botoșani ar fi trebuit să avem concentrații mult mai mari. Atmosfera este irespirabilă în anumite zone din oraș. Analizez datele. În orice caz, cei care suferă de astm sau au probleme de respirație, ar trebui să rămână în case”, a transmis fizicianul Silviu Gurlui, profesor la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, care măsoară poluarea zilnic la Iași.

Ieșenii din mai multe cartiere au spus că aerul este greu de respirat în oraș…https://adevarul.ro/stiri-locale/iasi/val-misterios-de-ceata-in-zona-de-nord-est-a-2199890.html?utm_campaign=homepage&utm_source=adevarul.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.