spot_imgspot_img
spot_img
1.8 C
Vaslui
09-dec.-2023

Vasile Blaga: Cei care au organizat manifestaţiile poliţiştilor vor fi traşi la răspundere

- Advertisement -

Vasile Blaga a declarat, referitor la utimele desfăşurări ale protestelor poliţiştilor şi marşul acestora către Palatul Cotroceni, că participanţii la protestul sindicatelor aveau de respectat nişte reguli. Este prima manifestaţie la care se încalcă aceste reguli, a apreciat Blaga.

„Nu este nici o problemă. Cei care au organizat aceste manifestaţii vor fi traşi la răspundere în faţa legii, a avertizat ministrul.

Salariile în Poliţie nu sunt mari, dar compartiv cu restul bugetarilor nu sunt cele mai mici, a declarat ministrul Administraţiei şi Internelor, Vasile Blaga, la Adunarea Generală a Asociaţiei Municipiilor din România. Ministrul fusese întrebat de un jurnalist ce vrea să le spună poliţiştilor care au ieşit în stradă nemulţumiţi de diminuarea cu 25% a salariilor.

„Salariile în Poliţie nu sunt mari, dar comparativ cu restul bugetarilor nu sunt cele mai mici. Discutăm de venituri, nu de salarii. Eu îi rog să îşi facă datoria şi să îşi aducă aminte că anul trecut nu au avut plătit niciun drept şi am reuşit cu eforturi foarte mari ca să le plătesc drepturile de chirie pe care domnul Nica nu le plătise, al 13-lea salariu, drepturile de echipament, toate am reuşit să le plătesc”, a declarat Blaga.

„Încet, bazându-ne pe o creştere economică sănătoasă, vom reuşi să îndreptăm lucrurile şi să începem să asigurăm dotări ca şi cele din 2006. Nu ştiu ca cineva până la mine să mai fi cumpărat vreo maşină pentru Poliţie sau măcar să le repare pe cele pe care le-am cumpărat atunci”, a adăugat ministrul, potrivit Mediafax.

La întrebarea „Câtă răbdare trebuie să mai aibă poliţiştii”, ministrul a răspuns: „Eu aş vrea ca economia să duduie de mâine dimineaţă”.

Despre protestul din Capitală al poliţiştilor, Vasile Blaga a spus că aceştia au dreptul să îşi manifeste nemulţumirile. „Toţi colegii din sistemul

de ordine publică trebuie să îşi facă datoria şi să asigure liniştea publică. Pe de altă parte, sunt liberi în conformitate cu legea şi în timpul liber să îşi manifeste nemulţumirile fiindcă sunt convins că au astfel de nemulţumiri fiindcă nimeni nu este fericit când îi sunt diminuate veniturile numai că, pe de altă parte, am fost obligaţi să luăm aceste măsuri dure” a declarat ministrul.

Peste 5.000 de poliţişti şi angajaţi din administraţia penitenciarilor protestează în Piaţa Victoriei. Poliţişti din toată ţara au plecat spre Capitală încă din timpul nopţii pentru a fi prezenţi la mitingul de protest din piaţa Victoriei. Oamenii sunt nemulţumiţi de tăierile salariale şi de concedieri.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.