Vasluienii, așteptați în weekend la Târgul de Primăvară

OPTIMISM… O nouă ediție a târgului de primăvară va avea loc la sfârșitul acestei săptămâni, în Centrul Civic din Vaslui. În ciuda perioadei dificile pe care o traversăm, din cauza pandemiei de coronavirus, autoritățile locale fac un pas important pentru a dezmorți populația orașului din rutina instalată de aproape un an. În perioada 26-28 februarie, vasluienii vor avea din nou ocazia să socializeze, să facă cumpărături și să admire creațiile meșterilor, ținând cont, însă, de distanțarea socială și de măsurile de protecție sanitară.

Ultimele ediții ale târgului au avut loc în Silver Mall, însă în acest an, din motive de siguranță sanitară, totul va fi mutat în spațiu deschis. Astfel, va putea participa un număr cât mai mare de oameni, în condiții optime de distanțare socială. Târgul este organizat de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Vaslui, instituție în subordinea Consiliului Județean Vaslui și are drept scop promovarea meșterilor locali, precum și a tradițiilor românești. “Cabanele, în număr de 20, sunt puse la dispoziție de către Primăria Vaslui, cu titlu gratuit. În acest moment, invitația a fost confirmată de 28 de agenți economici, 8 dintre aceștia fiind de acord să împartă căsuța cu încă un agent, păstrându-se, între aceștia, distanța corespunzătoare”, declară purtătorul de cuvânt al Primăriei Vaslui.

“Sperăm să reintrăm în normalitate”

Cum în ultimul timp nu au existat prea multe evenimente la care au putut participa, vasluienii sunt acum invitați să ia parte la Târgul de primăvară, începând de vineri, 26 februarie, până duminică, 28 februarie, inclusiv. Această activitate deschide posibilitatea reluării activităților de odinioară, activități la care oamenii participau cu drag. “Sperăm să reintrăm într-o normalitate cu activitățile care să mai anime puțin atmosfera actuală, care nu este una foarte plăcută, din cauza pandemiei și din cauza pierderii unor oameni dragi”, mărturisește purtătorul de cuvânt al primăriei. Oamenii vor avea ocazia să admire și să cumpere mărțișoare, turtă dulce, precum și diverse obiecte meșteșugite. Fie că își vor dori un mărțișor simplu, confecționat din țesături sau fire de ață, fie că își doresc mărțișoare care atrag privirile, vasluienii vor avea din plin de unde alege. Având în vedere numărul de 20 de cabane, vizitatorii vor putea fi surprinși și de feluritele farfurii decorative din lut, costume populare, iar copiii se vor putea bucura de diverse produse alimentare, printre care gustări dulci, cum ar fi turta dulce sau miere. Din păcate, nici în ediția din acest an a Târgului spectacolele folclorice nu vor mai putea fi susținute.

“Așteptăm cu drag vasluienii în număr destul de mare să se bucure de târg, să fie și pentru vizitatori și pentru comercianți, ca o revigorare”, este îndemnul pe care purtătorul de cuvânt îl adresează tuturor vasluienilor.
2 COMENTARII

  1. Daca locuitorii vasluiului vor purta masca de protectie nu cred ca se va intampla nimic. Totul depinde de bunul simt al oamenilor, cel putin pana acum lumea respecta in marea majoritate regulile de protectie sanitara.

  2. Veniti sa va infectati ca spitalele covid sunt goale si am investit atata în ele..Vasluieni, stati acasa, evitati aglomeratia, pericolul nu a trecut.. Domnii de la primarie , delireaza…DSP.ul ce face? De ce autorizati astfel de manifestari unde se presupune ca ar veni foarte multe persoane?

LĂSAȚI UN MESAJ