12.8 C
Vaslui
04-oct.-2022

Vasluienii cu vârsta sub 40 de ani, asteptati în farmacii sã ridice pastilele de iodurã de potasiu

- Advertisement -

INVITATIE.. Ministrul Sãnãtãtii, Alexandru Rafila, a transmis prin intermediul presei cã totii românii cu vârsta sub 40 de ani trebuie sã meargã sã îsi ridice pastilele de iodurã de potasiu. Declaratia vine în conditiile în care fortele ruse au bombardat din nou centrala nuclearã de la Zaporojie, din Ucraina. Potrivit autoritãtilor ucrainene, în atacul de duminicã au fost loviti trei senzori de radiatii.

„Distributia pastilelor e perfect functionalã. Îndemn pe toatã lumea, pe toate persoanele de pânã la 40 de ani, sã se prezinte cât mai repede la medicul de familie de la care trebuie sã primeascã prescriptia pentru pastilele de iodurã de potasiu”, a spus Rafila. El a adãugat cã sunt 2.500 de farmacii în toatã tara în care se gãsesc aceste pastile, iar oamenii le pot ridica gratuit, pe baza retetei.

„Este un sistem perfect functional. Este important ca oamenii sã apeleze la sistemul pe care noi am reusit sã îl punem la punct”, a spus Rafila. Întrebat dacã existã cerere pentru pastilele de iod, Rafila a rãspuns: „Existã cerere mai mare, mai micã, Nu stiu sã vã spun. Dar acum, probabil cã pe mãsurã ce lucrurile se tensioneazã în Ucraina, e posibil ca cererea sã creascã. Dar medicii de familie trebuie sã elibereze o prescriptie celor care trebuie sã primeascã iodura de potasiu”, a mai precizat ministrul Sãnãtãtii. În judetul Vaslui sunt trei farmacii  unde cetãtenii vor putea gãsi comprimatele. Acestea sunt farmacia Dr. Max din Kaufland Vaslui, farmacia Dr. Max din centrul municipiului Vaslui si farmacia Dr. Max din Piata Victoriei – municipiul Bârlad. În total, DSP Vaslui a primit peste 700.000 de comprimate de la Ministerul Sãnãtãtii.Aceste pastile trebuie luate doar cei cu vârste sub 40 de ani, în cazul unui accident nuclear, în termen de 24 de ore de la producerea acestuia.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.