-1.1 C
Vaslui
04-feb.-2023

Vasluienii, invitati la Concursul de literaturã satirico-umoristicã din cadrul Festivalului “C. Tãnase”

- Advertisement -

TALENT… Vasluienii cu condei si, totodatã, umor sunt invitati sã participe la Concursul de literaturã satirico-umoristicã din cadrul Festivalului International de Umor “Constantin Tãnase”. Înscrierile au început deja si vor fi deschise pânã pe data de 15 august. Cei care îsi doresc sã intre în competitie, pot participa la una dintre cele douã sectiuni: Literaturã satirico-umoristicã – manuscris si Salonul concurs de carte umoristicã. În cadrul primei sectiuni, concurentii pot participa cu epigrame (gen obligatoriu), poezie umoristicã si prozã umoristicã. Tema nationalã pentru epigrame este “2020 – Anticipate amânate”, iar cea localã (vasluianã) – “50 ani de festival”. Concurentii pot participa cu poezie umoristicã, fabulã, parodie la o poezie cunoscutã, sonet, rondel epigramatic, madrigal etc, având ca temã “Nu-i umor cum e Covidul / Nici gascã precum partidul”. Pentru proza umoristicã, tema este “Pandemie, pandemie – cruntã nebunie”.

Organizatorii impun prezentarea de cãtre fiecare concurent a cel putin trei genuri literare diferite (spre exemplu, alãturi de epigramã (obligatoriu), se vor regãsi fie rondelul, sonetul, schita, parodie la o poezie cunoscutã, fabula, scenariu, pamflet). Juriul nu impune cutume editoriale de niciun fel, calitatea de membru al unei asociatii sau uniuni de creatie neavând nicio influentã privind punctarea lucrãrilor. Toate creatiile trimise pentru concurs la sectiunea “manuscris” trebuie sã fie inedite, nepublicate si care nu au participat la alte concursuri de gen. La Salonul concurs de carte umoristicã pot participa toate lucrãrile de gen apãrute în intervalul 2018-2020. Vor intra în atentia juriului numai cãrtile trimise special pentru acest scop. Fiecare volum propus pentru salonul – concurs va fi trimis obligatoriu în trei exemplare.

Manuscrisele si volumele trebuie sã fie trimise pe adresa bibliotecii judetene

Concursul îsi propune sã descopere, sã reuneascã si sã promoveze creatorii de literaturã satirico-umoristicã de pretutindeni. Juriul va fi format din scriitori, personalitãti ale culturii si arte, reprezentanti ai institutiilor organizatoare. “Atât manuscrisele, cât si volumele vor trebui sã fie trimise pânã pe data de 15 august pe adresa Bibliotecii Judetene “Nicolae Milescu Spãtarul” Vaslui. La salonul -concurs, juriul va acorda premiile si trofeele specifice festivalului, urmând ca laureatii sã fie anuntati în timp util asupra datelor privind prezenta în Vaslui. În cadrul festivalului, vor fi organizate diverse manifestãri complementare concursului propriu-zis precum recitaluri umoristice, turniruri epigramatice, lansãri de carte si reviste etc. Pentru festivitatea de premiere din cadrul salonului si pentru recitalurile care vor avea loc la unitãtile culturale din judet, laureatii si invitatii vor pregãti câte un grupaj de epigrame pe care le vor prezenta publicului. Numãrul lucrãrilor, în cadrul recitalurilor, va fi stabilit de organizatori, în functie de timpul rezervat fiecãrei deplasãri”, se aratã în Regulamentul concursului de literaturã satirico-umoristic.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri