spot_img
21.6 C
Vaslui
19-iul.-2024
spot_img

Vasluienii, invitati la o nouã editie a Concursului „Europa Literarã”

- Advertisement -

COMPETITIE… Vasluienii pasionati de fotografie si cãrti sunt invitati la o nouã editie a Concursului „Europa Literarã”. La fel ca la prima editie, tot ce trebuie sã facã acestia este sã transmitã, pânã pe 4 septembrie 2020, o fotografie artisticã cu o carte ce apartine unui autor european si o scurtã  descriere sau recomandare despre acea carte. Totusi, diferenta la aceastã editie este cã, în competitie vor fi acceptate doar acele cãrti care apartin autorilor nãscuti în 18 dintre cele 27 state membre UE, state ce nu au fost mentionate în prima editie, precum: Austria, Belgia, Bulgaria, Cehia, Cipru, Croatia, Estonia, Finlanda, Letonia, Lituania, Luxemburg, Malta, Olanda, Polonia, Slovacia, Slovenia, Suedia, Ungaria.


Concursul este organizat de Europe Direct Vaslui si Consiliul Judetean Vaslui, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Judetean Vaslui, Biblioteca Judeteanã „Nicolae Milescu Spãtarul” Vaslui si Palatul Copiilor Vaslui, prin Cercul de Creatie Literarã. „Obiectivul acestui concurs este cresterea gradului de constientizare asupra literaturii europene, prin stimularea si promovarea lecturii în rândul publicului larg al judetului Vaslui, fiind o continuare a primei editii, desfãsuratã în primãvara acestui an.  Pentru a se înscrie în concurs, rugãm persoanele interesate, sã transmitã fisa de înscriere si un acord parental, în cazul participantilor minori, alãturi de fotografii, pe adresa noastrã de e-mail, europedirectvaslui@cjvs.eu, sau pe conturile de socializare, de pe Facebook si Instagram”, au transmis organizatorii.

Cum vor fi desemnati câstigãtorii

Pentru a fi cîstigãtoare, fotografiile trebuie sã fie cât mai creative si originale, iar descrierea cãrtilor sã continã trãirile si sentimentele cititorilor din timpul lecturii, ce i-a impresionat sau marcat pe acestia la acea carte. În cadrul competitiei, vor fi premiate cel putin cinci persoane, atât prin votul publicului pe paginile noastre de Facebook si Instagram, precum si prin analiza juriului, format din reprezentantii Organizatorilor. Premiile vor consta în diplome si brosuri pentru toate persoanele înscrise, adeverinte, acolo unde va fi cazul, precum si materiale promotionale unice personalizate cu logo-ul Comisiei Europene în România si Europe Direct Vaslui, pentru cele mai bune înscrieri. La finalul acestui concurs, organizatorii vor realiza o carte digitalã cu titlul „Europa Literarã”, ce va purta amprenta participantilor, fiind o colectie a trãirilor si emotiilor create de autori în mintea si sufletul cititorilor ce va fi distribuitã online.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri