Vasluienii, invitati sã „Descopere Dunãrea”

INITIATIVÃ… Vasluienii sunt invitati sã participe la primul proiect de responsabilizare si implicare socialã (de tip CSR- Corporate Social Responsibility), initiat de o institutie publicã la nivel exclusiv online, prin intermediul retelelor sociale specifice comunicãrii de acest tip. Este vorba despre proiectul „Descoperã Dunãrea”, implementat de Administratia Bazinalã de Apã Prut-Bârlad si Administratia Nationalã „Apele Române”, si inspirat din evenimentul „Danube Art Master”, organizat de cãtre Comisia Internationalã pentru Protectia Fluviului Dunãrea, timp de 8 ani, la nivelul celor zece tãri dunãrene, printre care si România.

Din cauza restrictiilor de distantare socialã impuse de rãspândirea pandemiei COVID-19, ANAR a regândit organizarea acestui eveniment la nivel exclusiv online (Facebook). Asa cum Dunãrea adunã 120 de cursuri de apã, la fel si proiectul „Descoperã Dunãrea” îsi propune sã adune ideile si initiativele copiilor din toatã tara. „Descoperã Dunãrea” se desfãsoarã pe toatã durata vacantei de varã, având ca scop promovarea unui stil de viatã sãnãtos în care copiii si adultii sunt încurajati sã-si petreacã cât mai mult timp împreunã.

Primele 50 de fotografii vor fi rãsplãtite

Proiectul este construit pe trei componente: “Familia – copiii sunt încurajati sã iasã din spatiul închis al tabletelor, telefoanelor, televizoarelor si sã meargã împreunã cu pãrintii în naturã, re-creînd un spatiu de joacã si un mediu în care îsi pot dovedi si dezvolta creativitatea, respectând în acelasi timp si regulile impuse de distantarea socialã; Miscare în aer liber, implicarea socialã – atunci când ajung lângã un curs de apã, lac sau la malul mãrii, copiii pot construi din crengi, bete, pietre, frunze sau materiale reciclabile, precum hârtie, sticlã sau plastic un tablou/operã ineditã si/sau un personaj din poveste; Învãtarea prin joc a unor abilitãti digitale – fiecare lucrare va fi fotografiatã si transmisã organizatorilor pentru a intra în competitia nationalã desfãsuratã pe pagina de Facebook „Descoperã Dunãrea”, pe adresa de email [email protected] Primele cincizeci de fotografii aflate în top-ul aprecierilor vor fi rãsplãtite cu ghiozdane complet utilate. Termenul limitã este 11 septembrie. Pentru cã o viatã sãnãtoasã înseamnã adoptarea unor principii si a unui stil de viatã care sã implice mai multe dimensiuni (alimentatie sãnãtoasã, miscare în aer liber, o viatã armonioasã, trãitã lângã cei dragi, în mijlocul familiei), ANAR are ca partener în acest proiect si Brutãria Mamapan”, a precizat Andreea Poenaru, purtãtor de cuvânt al Administraiei Bazinale de Apã Prut-Bârlad.
NICIUN COMENTARIU