spot_imgspot_img
10.5 C
Vaslui
24-apr.-2024

Vasluienii sunt invitati la cea mai mare miscare civicã din tarã: „Let’s Do It, Romania”

- Advertisement -

CURÃTENIE Vasluienii sunt invitati sã participe la cea mai mare miscare civicã din tarã: Lets Do It, Romania” (n.r. Ziua de Curãtenie Nationalã). Pe 18 septembrie, acestia pot ajuta la curãtarea mormanelor de gunoi din arealele naturale ale judetului. Cei care vor sã participe trebuie sã se înscrie pe site-ul proiectului letsdoitromania.ro. Punctul de înregistrare si de preluare a sacilor si mãnusilor va fi la Sala Sporturilor, în ziua de sâmbãtã, 18 septembrie, începând cu ora 9:00. Pentru a evita aglomeratia, materialele vor fi distribuite doritorilor si vineri, 17 septembrie, dupã-amiazã, în Centrul Civic. În Vaslui, actiunea are ca parteneri Primãria Municipiului Vaslui si firma de salubritate SC Financiar Urban SRL.

Let’s Do It, Romania! are ca partener principal, ca în fiecare an, Ministerul Mediului, Apelor si Pãdurilor. „Ministerul Mediului, Apelor si Pãdurilor sustine aceste initiative precum Let’s Do It, Romania! care vin în sprijinul protejãrii mediului înconjurãtor si al respectãrii acestuia. Demersurile de acest fel sunt un pas cãtre o naturã mai curatã si contribuie la dezvoltarea constiintei civice a fiecãruia dintre noi. Însã aceste actiuni trebuie sustinute de pachete legislative complexe, care sã aducã în prim-plan necesitatea colectãrii separate si a reciclãrii. În acest sens, guvernul a adoptat recent, la propunerea MMAP, OUG privind regimul deseurilor, care reglementeazã mult mai clar activitãtile de colectare separatã a deseurilor si tranzitia la economia circularã. Totodatã, acest act normativ subliniazã importanta colectãrii separate a deseurilor reciclabile pe cel putin patru fractii, plus fractia pentru deseurile biodegradabile.”, a declarat Barna Tánczos, Ministrul Mediului, Apelor si Pãdurilor.

Voluntarii vor trebui sã tinã cont de mai multe mãsuri de protectie sanitarã

Pentru a se asigura cã actiunea se desfãsoarã în conditii de maximã sigurantã în contextul pandemiei COVID-19, echipa Let’s Do It, Romania! a discutat cu Ministerul Sãnãtãtii, astfel cã voluntarii si organizatorii Zilei de Curãtenie Nationalã trebuie sã tinã cont de urmãtoarele mãsuri : pe toatã durata actiunii voluntarii vor purta mãsti de protectie, astfel încât sã le acopere nasul si gura. Voluntarii trebuie sã aibã solutii pentru dezinfectarea mâinilor, iar fiecare participant trebuie sã pãstreze o distantã de cel putin 1 m fatã de ceilalti participanti. Este interzisã organizarea de actiuni de curãtenie în localitãtile cu o incidentã la 14 zile mai mare de 3/1000 de locuitori. Este interzisã organizarea de actiuni de curãtenie cu mai mult de 100 de participanti/zonã în localitãtile cu o incidentã la 14 zile mai micã de 3/1000 de locuitori, dar mai mare de 2/1000 de locuitori.Este interzisã organizarea de actiuni de curãtenie cu mai mult de 500 de participanti/zona în localitãtile cu o incidentã la 14 zile mai micã de 2/1000 de locuitori.”Ne bucurãm sã ne putem întâlni din nou cu voluntarii Let’s Do It, Romania! si sã organizãm Ziua de Curãtenie Nationalã, devenitã deja traditie, zi în care vom contribui cu totii la o tarã mai curatã. Vã asteptãm sã strângem deseurile din naturã si sã fim cu totii parte din schimbare, sã vã alãturati celor 1.9 milioane de voluntari care au participat pânã acum la Let’s Do It, Romania!”, a spus Anamaria Hâncu, co-fondator Let’s Do It, Romania! În continuare, Let’s Do It, Romania!  îi invitã pe cei care doresc sã fie parte din schimbare sã fie voluntari digitali, adicã sã marcheze deseurile pe care le întâlnesc în naturã în aplicatia TrashOut. Echipa Let’s Do It, Romania! va trimite sesizãri autoritãtilor prin platforma 4B, iar în maximum 30 de zile, acestea revin cu un status în ceea ce priveste zonele respective.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.