Vasluienii sunt români sau refugiaţi în propria ţară? (video)

CURAJOS…Deputatul PNL, Daniel Olteanu, a fost foarte agitat în Parlament când s-a dezbătut și votat bugetul de stat pe 2018. Acesta a încercat să-i ajute pe primarii vasluieni susținând numai puțin de 34 de amendamente care vizau investiții cheie din localitățile lor, dar și proiectele mari  de infrastructură ale județului, cum ar fi șosele de centură de la Bârlad și Huși, reabilitarea drumurilor naționale care leagă Vasluiul de Roman și Bacău, dar și autostrada Focșani-Albița, componentă a Coridorul IX  Pan-european. Finalul a fost unul așteptat. Majoritatea PSD-ALDE au respins toate amendamentele deputatului, făcâdu-l pe acesta să se întrebe: „Vasluienii sunt români sau refugiați în propria țară? Iată mai jos, declarația de presă susținută de acesta, de la tribuna Parlamentului.

„Le-am cerut colegilor din Parlament să răspundă la această întrebare, în timpul așa-ziselor dezbateri asupra proiectului Legii bugetului de stat pe 2018, și să susțină cele 34 de amendamente pe care le-am formulat cu privire la județul Vaslui.
Suntem 480 mii de locuitori la polul sărăciei din Uniunea Europeană, dar, paradoxal, în condițiile în care România e ţara cu cea mai mare creştere economică din zona UE, ni se refuză orice șansă la dezvoltare. Mai mult, suntem batjocoriți cu manipulări ieftine, legate de sumele destinate ajutoarelor sociale și cele alocate pentru drumuri judeţene şi comunale, și amăgiți cu promisiuni că rămȃnem o prioritate pentru Guvern și Ministerul Transporturilor. Doar pe hȃrtie.
Realitatea e că Moldova a avut 1% din fondurile pe infrastructură pe anul 2017, iar situaţia nu se va schimba. În 2018, Vasluiul apare în bugetul de stat numai în secțiunea de amendamente respinse. E revoltător că județul nostru, sărac, izolat și mai vulnerabil ca oricȃnd, primește încă o lovitură prin Proiectul de buget pentru anul viitor!
Amendamentele pe care le-am depus, și pe care am fost nevoit să le susțin în plen în doar cȃteva minute, se referă exclusiv la investiţii, iar sumele sunt destinate unor obiective care ar fi putut fi demarate, în 2018, la nivel de documentaţie tehnică sau ar fi putut fi executate altfel decât în regim de avarie.
Mai exact, am solicitat sprijin pentru realizarea documentaţiei tehnice pentru o serie de obiective care vizează direct scăderea decalajelor de dezvoltare între judeţul Vaslui şi restul ţării, dar şi creşterea cooperării transfrontaliere. E vorba despre: Varianta de Ocolire Vaslui; Varianta de ocolire Bârlad; Varianta de ocolire Huşi; Reabilitarea și modernizarea Drumului Trans Regio Iași – Vaslui – Bacău; Reabilitarea și modernizarea DN11A Bârlad (limită E581) – Podu Turcului – Adjud (57 km); Reabilitarea și modernizarea DN 15D Vaslui – Negreşti – Roman (130 km); Reabilitarea și modernizarea DN 24A Huși – Murgeni – Bârlad; Construirea autostrăzii Focșani – Bârlad – Albița, Coridorul IX Pan-european, prioritar, TEN-T Core; Modernizarea podului feroviar peste Prut, Bogdăneşti, comuna Fălciu, şi adaptarea acestuia traficului rutier şi pietonal; Reabilitarea şi modernizarea liniei ferate interoperabile simple neelectrificate Zorleni – Fălciu – Fălciu Nord şi Fălciu – Republica Moldova; Construirea podului rutier şi pietonal peste Prut, zona Leova (Vetrişoaia).
În plus, am avut amendamente prin care am solicitat fonduri minime pentru proiectele unor administraţii locale fără resurse – Arsura, Băcani, Grivița, Laza, Șuletea și Vetrișoaia, administrații care mi-au cerut sprijinul. E vorba despre proiecte de infrastructură care nu întrunesc un punctaj sau nu sunt eligibile pentru fonduri europene, şi nu sunt finanţate nici prin PNDL.
Majoritatea din Parlament a respins, însă, totul, astfel că, în 2018, vom avea 8 milioane euro ajutoare sociale pentru Vaslui (pe venitul minim garantat) şi 90 milioane euro subvenţii pentru călătoriile cu metroul în Bucureşti. Subvenţiile pentru Bucureşti sunt de 11 ori mai mari decât ajutoarele sociale pentru Vaslui, dacă vă întrebaţi pe ce se cheltuie taxele şi impozitele românilor!
Puteți urmări înregistarea video din timpul ședinței de dezbatere a amendamentelor asupra proiectului Legii bugetului de stat pe 2018 aici꞉” a spus deputatul Olteanu de la tribuna Parlamentului
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ