spot_imgspot_img
14.9 C
Vaslui
02-oct.-2023

Vechiul lot de politisti arestati, în libertate!

- Advertisement -

Pe unii îi aresteaza, pe altii îi elibereaza!

CIUDÃTENIILE JUSTITIEI! Dupã ce i-au arestat cu surle si trâmbite, într-o actiune de amploare a DIICOT Vaslui, asearã, în jurul orei 21,00, lotul arestatilor de la finele lui 2010, în care s-a distins fostul politist de frontierã Dan Florin Iancu, a scãpat de temnitã! Avocatii i-au convins pe magistratii Curtii de Apel Iasi cã cei cei 8 acuzati de contrabandã, inclusiv Iancu, nu reprezintã pericol public. Judecãtorii le-au interzis însã sã pãrãseascã tara, pe toatã durata procesului. Eliberarea politistului de frontierã Iancu, tocmai în febra arestãrilor de rãsunet din Vama Albita, dau mari sperante familiilor celor “sãltati” în dosarul “Curãtenia în Vãmi”, ei nãdãjduind ca si rudele lor sã aibã…acelasi noroc!

LIBERI! Dupã aproape douã luni de arest preventiv, fostul politist de frontierã Dan Florin Iancu a ajuns din nou în libertate! Nu doar el, ci si ceilalti 7 inculpati în dosarul de contrabandã, pe care procurorii DIICOT s-au strãduit sã-l documenteze cât mai bine, la finele lui 2010. Alãturi de Iancu, a mai fost eliberat si controversatul om de afaceri husean, Tocu Rio, sI el acuzat de constituire si aderare la un grup infractional organizat si contrabandã îin formã calificatã. Asearã, magistratii Curtii de Apel Iasi au decis sã le admitã recursul, zãdãrnicind astfel planurile anchetatorilor care i-au trimis dupã gratii. Se pare cã meritul eliberãrii acestora a fost al avocatilor, care nu s-au lãsat pânã nu i-au înduiosat pe judecãtori cu multe argumente emotionale, de ordin familial, dar si cu invocarea suficientei celor aproape 2 luni de arest preventiv, efectuate pânã ieri.

Li s-a dat voie în libertate, ca sã facã rost de bani!

CONTRADICTIE Celor acuzati de contrabandã cu tigãri în acest dosar li s-au fixat sume consistente în contul prejudiciului creat Agentiei Nationale de Administrare Fiscalã si Autoritãtii Nationale a Vãmilor prin DRAOV. “Prejudiciul total a fost fixat cam la aproape 2 miliarde de lei vechi. Într-adevãr, li s-a pus sechestru pe bunuri, pe locuinte si, oricum ar fi, acesti bani, trebuie achitati. Chiar acesta a fost unul dintre motivele invocate în fata instantei: sã fie eliberati, ca sã poate face rost de bani, pentru a-si achita prejudiciul”, a explicat avocatul Radu Bobârnat, cel care l-a apãrat pe fostul politist de frontierã, Dan Florin Iancu, dar si pe alte douã persoane, inculpate în dosar.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

8 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.