spot_img
spot_img
20.3 C
Vaslui
12-iun.-2025

Verdict în cazul toxiinfecției alimentare de la Negrești: sarmalele și cașul, contaminate cu e-coli și stafilococ

- Advertisement -

 

Scene de la filmarea videoclipului (sursa foto: Facebook / Costel Adam)

REZULTATE… Analizele efectuate de autoritățile sanitare din Vaslui, în cazul toxiinfecției alimentare de la Negrești, au arătat că sarmalele erau contaminate cu e-coli, iar cașul cu stafilococ. „Presupunem că este vorba despre stafilococul auriu, care e foarte agresiv. Astăzi am trimis analizele la București, ca să vedem cu exactitate despre ce tulpină este vorba. Ambele bacterii au dus la toxiinfecție alimentară. Din punctul nostru de vedere, a fost, de fapt, un cumul de factori, pentru că și lipsa igienei în care au fost preparate produsele și neasigurarea lanțului frigorific au contribuit semnificativ”, a declarat directorul Direcției Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Vaslui, dr. Mihai Ponea.

Restaurantul care a permis organizatorilor să aducă alimente din exterior a fost sancționat cu 12.000 lei, iar activitatea i-a fost suspendată temporar. „Am luat această măsură pentru a ne asigura că alimentele pe care le avea pe stoc, spațiul și toate echipamentele pe care le deține nu sunt contaminate. Localul trebuie să facă o curățenie generală atât mecanică, cât și chimică cu o firmă specializată. I se va permite reluarea activității atunci când va face dovada acestei dezinfecții”, a mai adăuga dr. Mihai Ponea, directorul DSVSA Vaslui.

Atenție de unde cumpărați produsele lactate. „Cașul poate deveni unul dintre cele mai periculoase alimente”

De asemenea, directorul DSVSA Vaslui atrage atenția cetățenilor să fie foarte atenți cum și unde depozitează alimentele deoarece acestea pot reprezenta o adevărată bombă alimentară. „Este o problemă universală în această perioadă de vară: alimentele tratate termic, precum borșul, supele, cașul, tot ce constituie un mediu propice dezvoltării bacteriilor, dacă nu sunt ținute în condiții optime, pot provoca toxiinfecție alimentară. De asemenea, le recomandăm cetățenilor să nu cumpere produse lactate din locuri neautorizate. Cașul, spre exemplu, poate deveni unul dintre cele mai periculoase alimente. Preparat în condiții improprii și lăsat la soare, reprezintă o bombă alimentară”, a mai precizat dr. Mihai Ponea.

16 persoane – adulți și copii, transportați la spital cu simptome de toxiinfecție alimentară. Aceștia participaseră la filmarea unui videoclip al artistei Cosmina Adam

Reamintim că, vineri seara, 16 pacienți – adulți și copii, au fost transportați la spital cu simptome severe de toxiinfecție alimentară. Aceștia sunt membri ai ansamblurilor „Mlădițe Codăeștene” și „Soleștenii” și participaseră la filmarea unui videoclip al interpretei de muzică populară Cosmina Adam. Filmarea videoclipului a fost realizată de o echipă a unei televiziuni locale din Suceava. Costel Adam, coordonatorul ansamblului din Solești, spune că ce s-a întâmplat vine ca o palmă dată peste toată munca depusă la acest eveniment, care a decurs foarte bine, până când primului copil i s-a făcut rău. Nu înțelege cum s-a putut întâmpla tot necazul, dat fiind că a organizat de multe ori evenimente similare: „Am organizat zeci de astfel de evenimente. Tot timpul am gătit în gospodăriile membrilor noștri, pentru a păstra elementul tradițional. Inclusiv când am fost la emisiunea domnului Măruță, la fel, am venit cu preparatele de acasă și nu s-a întmplat nimic”, spune Costel Adam

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.