Vești bune pentru agricultori: vor putea ridica construcții pe terenuri aflate în extravilan

PROIECT… Agricultorii din județul Vaslui și nu numai vor putea ridica construcții agricole pe terenuri aflate în extravilan. Deocamdată, inițiativa legislativă a fost adoptată de Comisia pentru Agricultură din Senatul României, iar pentru a deveni lege mai trebuie să primească voturile deputaților și să fie promulgată de președintele țării.

Proiectul prevede facilitatea construirii pe terenurile agricole din extravilan fără să mai fie nevoie de trecerea acelor parcele în intravilan. Senatorul care a inițiat acest proiect susține că astfel toate construcțiile care servesc pentru adăpostirea mașinilor agricole, animalelor, utilajelor, sculelor, micile ateliere, serele și solariile, precum și spații pentru cazare temporară pe timpul campaniilor agricole vor fi exceptate de la obligația realizării planurilor urbanistice zonale. “Dezvoltăm satul românesc! Inițiativa colegilor de la PSD, L45/2021 pentru completarea art.23 din Legea nr.50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcții a trecut de comisia de specialitate din Senatul României drept pentru care construcțiile agricole vor putea fi realizate în extravilan pe terenurile agricole fără a mai fi necesară trecerea terenului în intravilan, prin solicitare PUZ. Prin acest amendament, construcțiile din extravilan și îndepărtate de localitatea de reședință a lucrătorilor agricoli, menite să adăpostească mașini agricole, utilaje, mici ateliere, scule, sere și solarii, alte bunuri ale acestora, inclusiv animale, precum și spații pentru cazare temporară pe timpul campaniilor agricole sau orice alte construcții ce deservesc activitățile agricole vor fi exceptate de la obligația realizării planurilor urbanistice zonale – PUZ”, a precizat senatorul Lucian Trufin, secretarul Comisiei pentru Agricultură din Senat,

Ca să intre în vigoare, proiectul de lege trebuie să treacă de Senat, apoi să fie adoptat de plenul Camerei Deputaților și, ulterior, legea să fie promulgată de Președintele României și publicată în Monitorul Oficial.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ