Veşti bune pentru românii care vor să muncească în străinătate. Vor primi transport gratuit. Iată ce condiţii trebuie să îndeplinească!

Românii care doresc să plece în străinătate pentru a munci vor beneficia de transport gratuit, plătit de angajatorii străini, conform precizărilor făcute de Ministerul Muncii.

Veşti bune pentru românii care vor să muncească în străinătate. Instituţia a dat undă verde unui proiect ce asigură garanţii suplimentare pentru românii care muncesc în afara ţării.

Ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Raluca Turcan, s-a întâlnit astăzi cu reprezentanţii agenţiilor de recrutare şi ai transportatorilor rutieri de persoane, pentru a-i consulta cu privire la iniţiativa ministerului de a modifica Legea privind protecţia cetăţenilor români care lucrează în străinătate, adoptată în anul 2000 (Legea 156/2000).

Turcan vrea introducerea de garanţii suplimentare pentru românii care merg să lucreze în străinătate, atât în ceea ce priveşte legalitatea contractelor cu angajatorii din statul de primire, cât şi condiţiile specifice de călătorie şi siguranţa transportului până în ţara de destinaţie.

„Conform proiectului propus de Minister, agenţiile de plasare a forţei de muncă vor avea obligaţia de a asigura transportul lucrătorilor români la destinaţie, în cazul în care este vorba de un grup de persoane, şi trebuie să facă acest lucru în condiţii de siguranţă şi din punct de vedere sanitar, în contextul pandemic.

Au fost deja formulate propuneri de colaborare între cele două părţi, astfel încât transportul lucrătorilor să fie monitorizat, să îndeplinească toate condiţiile de siguranţă rutieră şi sanitară, dar şi condiţiile specifice de intrare pe teritoriul statului respectiv. Pentru că nu vrem ca românii să mai treacă prin incidente neplăcute la frontieră, am rugat transportatorii să furnizeze pasagerilor, încă din momentul rezervării transportului, toate informaţiile privind documentele necesare la graniţă, iar Inspecţia Muncii va sprijini companiile în acest demers”, a declarat ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Raluca Turcan. …https://www.romaniatv.net/vesti-bune-pentru-romanii-care-vor-sa-munceasca-in-strainatate-vor-primi-transport-gratuit-iata-ce-conditii-trebuie-sa-indeplineasca_5370953.html
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ