-1.2 C
Vaslui
04-feb.-2023

Vești bune pentru vasluieni: Târg de Crăciun în centrul orașului și patinoar în Copou!

- Advertisement -
SĂRBĂTORI… Tradiționalul Târg de Crăciun va avea loc în Piața Civică Deschiderea oficială a iluminatului festiv va avea loc pe data de 1 Decembrie, după evenimentele dedicate Zilei Naționale a României și, totodată, după lăsarea serii.

EVENIMENTE… Vasluiul se pregătește să îmbrace haine de sărbătoare. Autoritățile locale au decis să reorganizeze un eveniment mult-așteptat de vasluieni. Este vorba despre tradiționalul Târg de Crăciun, care va avea loc luna următoare, în Piața Civică din oraș. De asemenea, se va reamenaja patinoarul din Parcul Copou, iar de această acțiune se va ocupa Direcția de Administrare Piețe Târguri și Oboare (DAPTO), și nu o firmă specializată, așa cum se întâmpla în anii anteriori.

Potrivit viceprimarului Lucian Braniște, deschiderea oficială a iluminatului festiv va avea loc pe data de 1 Decembrie, după evenimentele dedicate Zilei Naționale a României și, totodată, după lăsarea serii. “Dacă ne ajută vremea, sperăm ca tot atunci sau în prima săptămână din decembrie să inaugurăm și patinoarul din Parcul Copou. Se va percepe o taxă de intrare, așa cum se întâmpla și până acum, iar accesul adulților se va face pe baza certificatului verde. În a doua săptămână din luna decembrie, vom deschide și Târgul de Crăciun din centrul orașului, acolo nu cred ca se va impune certificatul verde, pentru că va fi un spațiu deschis”, a precizat viceprimarul Braniște.

Amenajarea patinoarului, în sarcina Direcției de Administrare Piețe, Târguri și Oboare

Autoritățile locale au decis ca nici anul acesta să nu mai organizeze licitații pentru firmele care vor să se ocupe de amenajarea patinoarului din Parcul Copou. Asta pentru că, din 2017, nicio firmă nu a mai vrut să se implice în acest proiect în ciuda numeroaselor licitații organizate. În 2018, spre exemplu, au fost patru licitații: la primele trei nu s-a prezentat niciun ofertant, iar la ultima, singurul participant nu a acceptat condiția ca accesul pe patinoar să fie gratuit între orele 10:00 și 14:00. “Firmele au considerat că e neprofitabil să deschidă un patinoar la Vaslui, deși am acordat o serie de facilități. Atunci, am decis să închiriem noi aparatura, mai ales că sunt multe firme disponibile. Cheltuielile vor fi suportate de DAPTO, iar intrarea va fi liberă. Vom percepe tarife doar pe închirierea patinelor, având la dispoziție peste 150 de perechi”, explica, în urmă cu ceva timp, primarul Vasile Pavăl.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

  1. Foarte târziu va implicati in ceea ce priveste patinuarul, bine ca ati chemat toti drogalaii si toate fufele puturoase la arătat bucile pe scena din centrul orașului si le-ați plătit cu niste sume exorbitante.Chiar nu avem oameni cu viziune în conducerea acestui oraș?Pe primul loc trebuie să fie mișcarea, ca suntem o nație bolnavă atat din punct de vedere fizic cat si psihic.Sa incepem: daca tot ati spus trebuia sa fie un patinuoar modern chiar si acoperit, un bazin de inot( ca sa nu zic piscină).Ati facut piete( nu este chiar rau) dar se puteau face mult mai modeste.Prea v-ati întins plapuma.Trebuie facut ceva ca sportul să fie pe primul loc, acum va inteleg de ce daca majoritatea nu ati iesit din tara asta cum sa aveti exemple.Ati avea exemple de pe vremea lui Ceausescu cand erau cat de cat niste baze sportive.Ati facut parcuri, nu-i rau nici asta…dar toata ziua țineți iarbă, da-o mă-sa de iarbă.In locul sferelor se poate face o bază sportivă, un bazin de inot( care sa aparține primariei-nu la patronii care vor sa se îmbogățească de pe spatele saracilor ca bazinul ala de la butelii), un patinoar, terenuri de tenis de camp, de masa, etc.Cate nu se pot face, dar trebuie să fiți uniti acolo în primărie.La început mai modeste, cu bani mai puțini.Repet SPORTUL Trebuie sa fie pe primul loc, nu vedeti ca suntem pe ultimele locuri la multe din competiții, sau nici nu avem sportivi.Copii trebuie scoși din fața calculatoarelor.A fost o idee bună partia, dar de atunci nu cred ca s-a mai modernizat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.