spot_imgspot_img
spot_img
9.5 C
Vaslui
03-dec.-2023

Vesti noi de la Violeta: „Efectele celor douã operatii sunt pozitive”

- Advertisement -

VESTI… Violeta Baban, micuta de 9 ani, diagnosticatã cu o tumoare canceroasã la nivelul mãduvei coloanei vertebrale, a trecut cu bine de primele cinci sedinte de radioterapie. Se aflã în continuare în Turcia, însã dacã totul decurge bine la urmãtoarele sedinte, la jumãtatea lunii martie se va putea întoarce acasã. Primele efecte pozitive ale celor douã operatii prin care a trecut se vãd deja: a început, din nou, sã îi creascã pãrul, genele si sprâncenele, astfel cã acum e mult mai curajoasã si încrezãtoare cã va încheia aceastã experintã cu bine.

Într-un mesaj publicat pe retelele de socializare, pãrintii Violetei au povestit cum au decurs ultimele sãptãmâni de dupã operatie: „Cu sigurantã foarte multi dintre voi asteptati vesti din partea noastrã. Ne cerem scuze, pentru cã nu am mai reusit sã mai lãsãm niciun mesaj, însã momentan atentia ne este focusatã pe aceastã perioadã de radioterapie. Dupã cea de-a doua operatie care a fost ceva mai grea fatã de prima, din cauza complexitãtii ei, a urmat o perioadã de refacere, ceva mai grea. Faptul cã au fost nevoiti sã îi desfacã coloana a necesitat mai mult efort fizic din partea fetitei. Douã sãptãmâni de recuperare au trecut cu greu, cu efort ridicat, dureri când si când, dar dorinta de a se face bine a primat pentru Violeta. Am început sedintele de radioterapie, mai greu ce-i drept, pentru cã au fost necesare analize suplimentare. S-a luat hotãrârea de cãtre echipa medicalã de a se face un numãr de 28 de sedinte. Pentru a nu mai fi probleme în viitor au luat, de asemenea, decizia de a face pe toatã suprafata coloanei, de la nivelul bazinului pânã la încheietura coloanei cu capul”.

Violeta, mandrã si bucuroasã cã aratã iar ca un om normal

De asemenea, acestia au povestit cã, pânã în acest moment, Violeta a trecut prin cinci sedinte de radioterapie, cu pauzã sâmbãta si duminica, iar starea ei este relativ bunã: „Dacã nu ar fi unele stãri de greatã si obosealã, ar fi totul foarte bine. Prima sedintã a fost mai cu emotii, însã acum merge linistitã la spital si chiar e ascultãtoare. Se asazã singurã în aparat si face exact ce i se spune, fãrã a mai avea acea fricã de la început. Efectele celor douã operatii sunt pozitive. A început sã îi creascã pãrul, genele si sprâncenele din nou. E foarte mandrã si bucuroasã cã aratã iar ca un om normal. Lumea o priveste altfel acum. Toti de aici îi zâmbesc si îi spun cã este o foarte mare luptãtoare. Zilnic mergem la plimbare pentru cã trebuie sã facã efort, pentru ca muschii sã îsi revinã. Si-a îndreptat si mersul. Încã nu urcãm scãrile pentru cã oboseala în urma sedintelor de radioterapie îsi spune cuvântul. Am scãpat de durerile de spate, însã uneori se resimt la schimbarea vremii. Stãm, în general, în camera de hotel, facem exercitii si iesim doar când facem plimbare sau mergem la radio. Dacã totul decurge ca pânã acum, cu ajutorul Bunului Dumnezeu, pe la jumãtatea lunii martie suntem acasã. Din punct de vedere financiar, ne-am încadrat în toate cheltuielile si pentru asta vã multumim din suflet. Vã rugãm, totodatã, sã vã îndreptati sprijinul si cãtre alte cazuri si sã dati sperante de viatã si celorlalti semeni. Fiecare meritã o sansã la o viatã sãnãtoasã si normalã. Mii de multumiri tuturor si sã ne vedem cu drag acasã. Vã iubim pe toti si ne înclinãm. Datoritã vouã, Violeta este din nou acelasi copil ca înainte. Vã iubim mult, Diana, Alin si Violeta!”.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.