Victorie pentru femeia care a salvat pensiile private ale românilor din ghearele lui Dragnea

Raluca Ţintoiu, fosta şefă a NN Pensii, care a avertizat românii în 2017 că Guvernul condus din umbră de Liviu Dragnea vrea să naţionalizeze sistemul de pensii private, a câştigat în instanţă lupta cu statul, după ce Autoritatea de Supraveghere Financiară a amendat-o şi a lăsat-o fără funcţie.

În aprilie 2017, NN Pensii, cel mai mare fond de pensii private din România, le trimitea celor 2 milioane de participanţi cărora le administra pensia o scrisoare prin care îi atenţiona că au existat discuţii în spaţiul public cu privire la o eventuală decizie de naţionalizare a fondurilor de pensii private. „Drepturile tale de participant la Pilonul II pot fi influenţate de decizii politice precum îngheţarea valorii procentului din venitul brut aferent contribuţiei la fondul de pensii, blocarea parţială sau integrală a virării acestei contribuţii sau naţionalizarea sumelor acumulate până acum în conturile viitorilor pensionari”, arăta mesajul trimis atunci de companie clienţilor. Mesajul a creat atunci un adevărat scandal la nivel naţional, care l-a făcut pe Liviu Dragnea, la acea vreme în fruntea PSD, să se întoarcă în ţară din vacanţa de Paşte planificată într-o destinaţie exotică. Dragnea, care numise un Guvern cu Sorin Grindeanu premier şi Viorel Ştefan ministru de Finanţe, a cerut autorităţilor să acţioneze „foarte dur” în cazul NN Pensii.

„Ceea ce a făcut această companie este nepermis. ASF şi Ministerul de Finanţe trebuie să sancţioneze foarte mult. Nu a fost o asemenea discuţie, nici măcar informală”, spunea Dragnea, care atunci dădea vina pe Mişu Negriţoiu, fostul preşedinte al Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), pentru lansarea zvonurilor. Amenzi-record Aproape ca la ordin, ASF a convocat la acea vreme o şedinţă-fulger prin care a decis sancţionarea NN Pensii cu o sumă-record, cea mai mare amendă din istoria instituţiei, de 750.000 lei, respectiv 1% din capitalul social al societăţii.

Citeste mai mult: adev.ro/qklbob
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ