spot_imgspot_img
spot_img
-0.6 C
Vaslui
11-dec.-2023

VIDEO | Cupa Bârladului la Taekwon-do a adus în ring aproape 100 de sportivi! (FOTO)

- Advertisement -

CONCURS LOCAL… Asociatia „Clubul Sportiv Kwon” a organizat cea de a treia editie a Cupei Bârladului la Taekwon-do ITF. Aceastã competitie a fost gânditã initial doar ca o competitie premergãtoare Cupei României la Taekwon-do ITF, prin care sã fie verificat nivelul de pregãtire al sportivilor participanti (copii si juniori), si chiar ca o bazã de selectie a celor mai buni sportivi care ulterior sã participe la competitia de nivel national. Dar, prin ardoarea cu care sportivii abordeazã fiecare probã în parte, prin curajul cu care vin sã îsi înfrunte adversarii, tinde sã devinã o competitie de traditie pentru urbea noastrã moldavã. Dacã la prima editie, în 2020, au participat 54 de competitori, anul trecut au fost 75, anul acesta s-a ajuns deja ca în competitie sã se înscrie 98 de sportivi. Se vede cã acesti sportivi au nevoie de astfel de evenimente, cã asteaptã sã îsi dovedeascã competentele, cã vor sã facã sport si sunt dornici de rezultate.

 

Competitia s-a organizat în una din cele douã sãli de antrenament ale clubului (Sala „Ciprian Mihãilã”) au participat si 11 juniori, din care 3 fete si 8 bãieti. S-au mai înscris de asemenea si 87 de sportivi, din care 32 de fete si 45 de bãieti. Arbitrajul a fost asigurat de o delegatie de 7 arbitri (Ungureanu Gabriel, Ureche Cristian, Enache Sebastian, Grãdinaru Rãzvan, Gheorghian Eleodor, Mihãilã Ciprian si Busuioc Bogdan). Ultimii patru din arbitrii specificati au si calitatea de instructori acreditati de cãtre federatia de specialitate. Competitia a fost organizatã pe patru probe competitionale: tull, spargeri fortã, tehnici speciale si speed kick. S-au remarcat patru sportivi care, dovedind un foarte bun nivel de pregãtire, au ocupat la categoriile lor de vârstã toate locurile 1 la cele patru probe, aceasta fiind o performantã cu adevãrat deosebitã. Cei patru sunt:
Hurduc Eric – la categoria copii masculin 6 ani,
Cretu Andreea – copii feminin 6 ani,
Bârcã Dragos – copii masculin 10 ani
Cretu Iustin – copii masculin +10 ani.
„Editia din acest an a Cupei Bârladului la Taekwon-do ITF a fost una extrem de reusitã, o datã prin numãrul mare de sportivi care au dorit sã participe la eveniment, dar si prin rezultatele foarte bune obtinute de cãtre acestia. Chiar dacã noi initial am dorit ca aceasta sã fie doar o competitie de verificare a nivelului de pregãtire al sportivilor participanti, iatã cã prin entuziasmul cu care fiecare din sportivii participanti au abordat competitia, ne fac sã ne gândim ca aceasta sã devinã una de o mai mare importantã si dintr-o competitie zonalã sã o transformãm în una regionalã, la care sã participe si sportivi din alte localitãti, poate din toatã Moldova. Doresc sã multumesc tuturor pãrintilor sportivilor pentru suport si pentru încrederea pe care o investesc în noi, dar da, ne dorim ca prin practicarea Taekwon-do ITF fiecare din acesti copii sã îsi mãreascã stima de sine, sã le construim caractere puternice si sã devinã adevãrati lideri, asa cum dovedesc în fiecare zi si în sala de sport. Doresc pe aceastã cale sã multumesc si Consiliului Judetean Vaslui pentru suportul pe care ni l-a acordat în organizarea acestui eveniment sportiv. Si da, nu este doar un slogan, dar demonstrãm cu adevãrat, cã, prin tot ceea ce facem, CRESTEM ÎMPREUNÃ!” ne-a declarat Eleodor Gheorghian – presedintele Asociatiei Clubul Sportiv Kwon Bârlad, detinãtor de centurã neagrã 4 dan.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.