25.5 C
Vaslui
29-iun.-2022

VIDEO | De-a râsu’ plânsu’: profa de biologie, o împătimită a păcănelelor!

ÎMPĂTIMITĂ… Ar fi de râs, daca nu ar fi de plâns. Profa de biologie a fost surprinsă ore în șir la păcănele și a pierdut sume mari de bani.

ROȘU/NEGRU… O profesoară din Bârlad a făcut senzație pe Internet, după ce a fost filmată la păcănele, înjurând ca la ușa cortului și totodată cerând ajutor divinității pentru ca aparatul să dea câștig. Cu masca de protecție pe față, cadrul didactic parcă era hipnotizat de ecranul aparatului, care tot „mânca” bani fără să dea nimic la schimb. Imaginile au ajuns pe Facebook, acolo unde profesoara de biologie a fost aspru criticată, inclusiv de elevii ei. Filmulețul a ajuns și în atenția Inspectoratului Școlar Județean, dar și la conducerea școlii unde aceasta predă, urmând ca zilele următoare să fie convocată Comisia de Etică și Disciplină.

Hipnotizați de sunetul aparatelor, obsedați de ideea de a câștiga cât mai mulți bani, foarte mulți vasluieni au schimbat lumea reală pe una imaginară. Jocurile de noroc i-au transformat în adevărați pioni pe tabla disperării. Și-au pierdut ani din viață, toți banii agonisiți sau chiar împrumutați, au furat și ultimul strop de încredere al celor din jur și i-au distrus. Nu doar financiar, ci și social. A.B. este profesoară de biologie la două școli din municipiul Bârlad, iar de câteva zile este și protagonista unui filmuleț care nu-i face cinste deloc. Femeia a fost surprinsă jucând la păcănele, într-un cazinou din oraș, unde se pare că a pierdut o sumă foarte mare de bani. De ordinul miilor de lei, dacă ar fi să ne luăm chiar după spusele ei. În timp ce se roagă lui Dumnezeu ca aparatul să-i dea cîștig, profesoara lovește cu putere butonul de start, tot mai nemulțumită că fructele de pe ecran nu se aliniază așa cum ar trebui. „În D… m**i, dă dracului ceva, că am băgat 50, 60, 70 de milioane (n.r. lei vechi). Sărăcia mă-tii de viață. Doamne, ai milă de mine, Maica Domnului. Doamne, cine îmi dă mie banii înapoi, Doamne?”, se întreabă retoric profesoara. La un moment dat, aceasta rămâne fără bancnote mari și dă să schimbe cei câțiva zeci de lei pe are îi mai are la alt jucător de lângă ea. Cum acesta îi spune că nu o poate ajuta, femeia bagă bancnotele de zece lei în aparat, în timp ce se roagă din nou divinității să-i dea câștig.

Recunoscută de elevii de la clasă

Filmulețul cu profesoara de biologie jucând la aparate a făcut înconjurul țării, fiind foarte distribuit și la Bârlad, mai ales de elevii acesteia. „Asta e doamna mea de bio, pe bune, nu glumesc”; „nici profa de bio nu mai este ce a fost odată”, „doamna asta a fost profa mea de biologie și chimie în a 8-a”, au scris cei care au recunoscut-o pe femeie. Au fost și persoane care s-au regăsit în suferința profesoarei. „Am trecut și eu prin asta de multe ori și nu e de râs, credeți-mă! Eu m-am lăsat de ele cu multă ambiție și voință, dar este tragic! Feriți-vă de păcănele”. „Nu e de râs, jocurile de noroc distrug vieți, din păcate”, au scris alte persoane.

A fost convocată Comisia de Disciplină și Etică

Pe fir în acest caz a intrat și conducerea școlii unde această profesoară predă, care va convoca Comisia de Etică și Disciplină. “Conducerea școlii s-a autosesizat cu privire la filmulețul care circulă pe rețelele de socializare și a convocat Comisia de Etică și Disciplină. Chiar dacă se află în timpul liber, cadrele didactice au un Cod de Etică pe care trebuie să-l respecte, trebuie să aibă un comportament adecvat atât în interiorul școlii, cât și în afara ei. Este posibil ca doamna profesoară să aibă nevoie de ajutor specializat, însă nu vreau să mă pronunț. Conducerea școlii ne-a transmis că va sesiza și medicul de medicină a muncii, pentru a vedea dacă doamna profesoară este în continuare aptă pentru a preda în învățământ. Din ce am înțeles, până acum nu au fost reclamații din partea părinților sau a elevilor cu privire la comportamentul său la orele de curs”, a transmis inspectorul școlar general, prof. Elena Mustață.

Dependența de jocuri de noroc este foarte gravă, dar statului român nu-i pasă, pentru că din acest viciu câștigă sute de milioane de euro anual

Dependența de jocuri de noroc, denumită și „joc de noroc patologic” este o tulburare psihiatrică caracterizată prin modele persistente și recurente de adaptare a comportamentului la jocuri de noroc, care este asociată cu afectarea funcționării, calitatea vieții redusă și rate mari de faliment, divorț și încarcerare. Tulburarea jocurilor de noroc pare să urmeze o traiectorie similară cu cea a tulburării de consum de substanțe, cu rate mari la grupurile de adolescenți și tineri de adulți, rate mai mici la adulții în vârstă și perioade de abstinență și recidivă. Tulburarea jocurilor de noroc poate fi o tulburare psihiatrică gravă și există dovezi recente că doar aproximativ o treime dintre persoanele cu tulburări de jocuri de noroc se confruntă cu recuperare naturală. Diferențe clinice semnificative au fost observate la bărbați și femei cu tulburări de joc. Bărbații cu tulburări de jocuri de noroc sunt mai susceptibili să fie singuri și să trăiască singuri în comparație cu femeile cu tulburare. Bărbații cu tulburări de jocuri de noroc sunt, de asemenea, mult mai probabil că au căutat tratament pentru abuzul de substanță definit de DSM-IV, au rate mai mari de trăsături de personalitate antisociale și au consecințe conjugale legate de jocurile de noroc. Multe persoane cu tulburări de jocuri de noroc necesitată spitalizare psihiatrică din cauza depresiei și, uneori, ideație suicidară provocată de pierderile din jocuri de noroc. Cercetările efectuate asupra persoanelor din centrele de tratament pentru jocuri de noroc au descoperit că 48% dintre indivizi au raportat că au avut idee de sinucidere legată de jocuri de noroc la un moment dat. Consecințele financiare adesea copleșitoare, cum ar fi falimentul, asociate cu tulburarea jocurilor de noroc pot contribui, de asemenea, la tentativa sau sinuciderea finalizată. Aproximativ o sută de mii de români sunt dependenți de jocuri de noroc, în timp ce statul român ignoră fenomenul, inclusiv din motivul că încasează taxe uriașe de la industria păcănelelor. Pe parcursul anului 2020, această industrie a vărsat în bugetul de stat al României suma de aproape un miliard de euro sub formă de taxe și impozite.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

19 COMENTARII

 1. Draga Echipa Vremea Noua,daca nu retrageți in timpul cel mai scurt articolul scris in care ați inserat ilegal imagini audio-video cu mine,veți fi convocați în procesul de procedura penală. In prima fază, ați fost raportați pe platforma YouTube. Aștept un semn pozitiv din partea voastră în privința confidențialității. Locația este 18+,e timpul meu liber!!! Dvs faceți public un limbaj silențios despre care nu pomeniți că accesul minorilor este interzis. Cu toate acestea ,legea GDPR ului va pare necunoscuta. Vă doresc inspiratie pentru restul articolelor!

  • Sa mai dezvălui un truc? Filmarea nu este realizată de un alt client prezent in locația 18+. Filmarea(14.02.2022,nu in luna martie) este editată și oferita dvs direct din interiorul localului,asta după ce s a preluat seria aparatului si s a invocat predarea acesteia către O.N.J.N. Deci….avem multe de discutat. Dl V. B.,proprietar al Societății respective va poate ajuta cu detalii. Apelați la dumnealui cu aceeași încredere ca atunci când ați acceptat să redati în mediul public limbajul silențios promovat pentru orice categorie de vârstă,fără restricționare. Da?! Fără restricționare de vârstă!

 2. Casele de pariuri castiga tot timpul!!! nu jucatori cati ies deacolo fericiti putini! eu pierd tot timpul aproape dar joc si sume mici dar si sume mari nu merita e prea riscant si nici nu asi avea sume asa mari si cand aveam salar bun nu jucam mai deloc.

 3. Am facuto si eu de oie de 2 ori am bagat 100 de bilet la ohio clasic 6/49 cu un ron sistem 3/5 din 6 si sin 100 lei nu am castigat decat 26 de ron am prins doar 3 nr si altadata tot asa 100 ron pe 100 bilete la italia win for life 10 din 20tot cu un ron pe bilet sistem 7 din 8 si am castigat doar 54 de ron restu am pierdut, in general la jocurile de noroc se pierde nu sunt facute pentru omul de rand din pacate.Nu recomand la nimeni.
  Munca cinstita din pacate munca nu prea este platita bine si sunt taxe mari pe munca.

 4. Sunt oameni care castiga bani usor alfel nu imi imaginez de ce sa dai o suma asa de mari la jocuri de noroc,cu bani aceia se puteu face multe sa mergi la mare la munte sa iti ei o chirie sa te angajezi sa muncesti sa produci valoare adaugata in economie nu ma intelegeti gresit dar bani nemunciti ii arunci pe iluzii si eu joc dar sume mici la loto si pariuri dau eu in general dau monede de 10 bani si 5 bani le ia, nu joc mai mult de 4 ron pe saptamana.

 5. Daca ar fi munci intr-o uzina pe norma sau orce uzina si muncea pe bune cu mainile nu ii dadea acolo sincer, aceia au fost bani castigati usor nu am nimic cu nimeni.

 6. Avem viceprimar usr ist hot care a fost profesor, hapsin și lipsit de scrupule știe toată țara, caz unic în lume cu 2 funcții de bugetar joaca și Mândru la păcănele, vor descoperi elevii

  • Mandru e invatator, nu profesor. Si inca e unul apreciat, care s-a implicat si a avut rezultate cu copiii pe care i-a educat.

   Nu a putut fi viceprimar pentru ca au fost contestatii, iar astea s-au judecat in 2 luni, timp in care omul a cerut plata cu ora, oricum la Primarie nu se putea prezenta din cauza contestatiei.

   Bine, eu am scris pentru oamenii cu creier, ca tu oricum nu cred ca intelegi, iti trebuiesc minim 2 neuroni.

 7. Nu comentați dacă nu cunoașteți trecutul. Cel care a filmat-o era mai breaz decât ea, sau doar tot un dependent de păcănele. Colegii de liceu care și-au bătut joc de ea 4 ani, priviți ați contribuit la dezastrul unui om.

  • Nu, nu i cunosc trecutul… Dar cunosc modalitățile de predare (cuvânt cu cuvânt din carte) și evaluare a elevilor(nota 4 în lucrare pt ca elevul a folosit un pix cu pasta gri pentru redactarea subiectelor, care au fost rezolvate în proporție de 80%…la o notare exigenta). Dar elevii de la clasa cum pot înțelege ieșirile violente (fizice și verbale) sau și ei tb sa i cunoască trecutul și sa empatizeze…

 8. Da cu profesorii care fac pregatire cu elevii si nu declara la ANAF venitul pentru a nu plati impozit la stat si incaseaza bani grei nu facem un articol dna Cezara? Mai mult profesorii conditioneaza elevii sa faca preegatire cu ei. Hai ANAF ISJ. Luceul Eninescu prof franceza Catalina

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here