30.5 C
Vaslui
04-iul.-2022

VIDEO | La Băcești, record de audiență, la înmormântarea “Piculinei”, dar urmează priveghiul lui “Crionaș“ și a soției sale, morți într-un accident în timp ce veneau la funeralii (FOTO)

DOLIU LA RROMI… Moartea a lovit Băcestiul! În comunitate, în ultimele zile, nu mai puțin de trei persoane de etnie rromă și-au pierdut viața în conjuncturi care au stors lacrimi amare și multă jale de la familie, rude și prieteni. ”Piculina”, asa cum i se spune Valentinei, mama a 10 copii, a decedat în Anglia, din cauza unui cancer galopant, iar Vasile, zis Crionaș și Lidia Dumitru, doi soți care voiau să ajungă la înmormântarea Piculinei și-au pierdut viața într-un accident teribil petrecut in Cehia. Patru zile a durat priveghiul Piculinei și aproape o mie de romi au făcut pelerinaj la căpătaiul defunctei. Astăzi, ceremonia inmomântării a pus pe jar polițiștii și mascatii care vegheau să nu se iște vreun scandal, având în vedere marea de oameni care a condus-o pe ultimul drum pe defunctă. Urmează, însă  partea a doua a evenimetelor triste la Bâcești, când cei doi soți morți în Cehia în accident din cauză că se grăbeau să ajungă la funeraliile Piculinei, vor  fi aduși acasă, iar forțele de ordine se tem ca mulțimea de oameni să nu cumva să blocheze Drumul Național, fiindcă casa acestorsa este chiar la stradă.

Peste 1000 de etnici rromi din județul Vaslui au venit să fie alături de comunitatea etniei din comuna Băcești, unde s-a petrecut o tragedie cum nu s-a mai întâlnit prin zonă. În urmă cu câteva zile, Valentin, zisă Piculuina, în vârstă de 53 de ani, care se afla în Marea Britanie la copiii ei, a decedat, din motive de boală, un cancer galopant, după cum spun cunoscuții ei. A fost adus corpul neînsuflețit acasă, în comuna Băcești, unde Piculina a fost înmormântată astăzi, cu alai mare. Toată suflarea etnicilor din zonă dar și din Murgeni și Negrești, precum și din alte județe, a fost ieri, în noaptea de 11/12 iunie (peste 1000 de persoane), la priveghiul Piculinei. “Pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică, pe perioada desfășurării evenimentului, la fața locului sunt angrenați 5 polițiști din cadrul Secției nr. 6 Poliție Rurală Negrești și o grupă de luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Vaslui. Nu s-au înregistrate evenimente negative”, a precizat Mihaela Manoilă, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

Dublă tragedie: doi soți, rude ale Piculinei, au murit într-un accident în Cehia, când se îndreptau spre casă, la înmormântarea ei!

În această după amiază, vor fi aduse la Băcești, corpurile neînsuflețite ale lui Vasile Dumitru, zis Creionaș (58 ani) și al Lidiei Dumitru (45 de ani), care au decedat într-un tragic accident în Cehia! Cei doi soți, rude apropiate ale Piculnei, se întorceau acum patru zile din Marea Britanie, la înmormântarea  ei, când a avut loc accidentul în care au murit trei români, și doi sunt grav răniți. Trei români au murit, printre care și cei doi soți Dumitru Lidia și Vasile, din Băcești, Vaslui. Se întorceau de la muncă din Marea Britanie, însă mașina lor a fost izbită pe autostradă de un alt vehicul. Nenorocirea a avut loc, acum patru zile, pe Autostrada D1, principala șosea de mare viteză din Cehia, ce leagă orașele Praga și Brno. Cei cinci români erau într-o dubiţă. În imaginile surprinse de o cameră de supraveghere de pe autostradă,  se vede cum o mașină vine cu viteză din spate și lovește din plin remorca de bagaje a dubiţei. Remorca în care se aflau cei cinci români a fost lovită de un șofer care circula cu viteză. În urma impactului, mașina cu ai noștri s-a dezechilibrat, s-a răsturnat, iar pasagerii au fost aruncați pe asfalt. Celelalte două victime, care sunt soț și soție, Vasile șI Lidia Dumitru din Băcești, au fost duși cu elicopterul la spital, însă au murit la scurt timp, în ciuda eforturilor depuse de medici. Amândoi se întorceau din Germania, pentru înmormântarea Piculinei. “Familia este dărmată, comunitatea este foarte marcată de evenimentul acesta pentru că ei erau o familie bună”, a menționat pastorul comunuității. La fel și primarul comunei Băcești, a avut numai vorbe frumoase despre cei care au murit, tragedia impresionând toată comunitatea din Băcești. “Oameni cumsecade, oameni la locul lor. Își făcuseră casă aici. Toata familia lor e în Germania”, a spus Horațiu Cărăușu, primarul din Băcești.


spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

8 COMENTARII

 1. Din mulțime lipsea Prea Sfințitul Profesor Doctor Inginer Academician Buzatu Dumitru,bețivul ordinar al județului
  Marele escroc care a contribuit din bani publici la construirea bisericii penticostale din Băcești
  Bețivanul suprem care da comenzi poliției sa nu intervină

 2. Podul de la Luca și înmormântarea de la Băcești,unde se blochează drumuri județene iar autoritățile sunt în vacanță
  Fotografia societății in care trăim
  La cat mai multe voturi

 3. Trist sa vezi cum o minoritate perturba o societate, autoritățile statului nepăsătoare stau și privesc ,poliția nu își face treaba, justiția la fel iar noi ceilalți care muncim, plătim taxe și impozite ,trăim cu frică.

 4. Din păcate, chiar e o știre importanta. Este vorba de sute de concetățeni de-ai noștri, considerați categorie vulnerabila, care pot oricând sa vulnerabilizeze restul societății. Pot sa închidă drumuri, sa asedieze spitale, sa scadă prețul la imobiliare, sa închidă scoli și mai ales sa stabilească prin vot primarul, senatorul….

 5. Trecând peste faptul că CHIAAAAR nu interesa pe nimeni, (vremea churului lovește din nou) nu înțeleg de ce nu-i lasă să se ucidă între ei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here