5.4 C
Vaslui
07-dec.-2022

VIDEO | Momente emoționante cu părintele Adrian Buimac, revenit printre enoriași. “Nici nu știți cât de mult vă iubesc”

- Advertisement -

ÎNTÂLNIRE… Au fost momente emoționante, azi dimineață, la Biserica din Moara Grecilor. Părintele Adrian Buimac a revenit printre enoriași pentru a le mulțumi și a le transmite un mesaj de prețuire a vieții și lui Dumnezeu. Acesta le-a mărturisit că, în perioada grea prin care a trecut, și-a dat seama că oamenii au tendința de a uita esența vieții: “Există două lucruri esențiale în viață pe care nu trebuie să le uităm niciodată. Unul este Dumnezeu, iar celălalt, familia noastră. De multe ori le neglijăm și pe una, și pe celaltă. Ne luăm cu griji și uităm esența vieții noastre. Iubiți-L pe Dumnezeu, iubiți-vă familia și veți vedea, în felul acesta, că esența vieții noastre va deveni mult mai profundă, mult mai lucrătoare. Sărut mâna tuturor”, le-a transmis părintele Adrian Buimac enoriașilor care i-au cântat, apoi, “La mulți ani” și i-au oferit un buchet de flori. “Nici nu știți cât de mult vă iubesc”, a conchis părintele. Cuvintele preotului i-a emoționat până la lacrimi pe cei prezenți, inclusiv pe soția acestuia. “Oare de ce plângem toți credincioșii? Pentru că e doctorul sufletelor noastre, așteptăm “rețetele” pe care ni le-a dat întotdeauna cu mare folos”, a spus o vasluiancă prezentă azi dimineață la întâlnirea cu părintele Buimac.

Slujba de la Biserica din Moara Grecilor a fost oficiată astăzi de părintele Cosmin Gubernat. Preotul Adrian Buimac a venit la finalul slujbei pentru a se împărtăși, însă oamenii nu l-au lăsat să plece până nu le-a transmis câteva cuvinte. Acesta le-a explicat ca va mai dura puțin până își va relua toate activitățile, însă îl vor putea contacta la telefon, dacă vor avea nevoie de ceva. “Pentru că efortul meu trebuie să fie foarte mic, voi ajunge la fiecare slujbă, dar nu de la început, ci vreme de o lună de zile de acum înainte, îi voi ruga pe colegii mei, ori pe părintele Marian, ori pe părintele Cosmin, căruia îi mulțumesc că a venit astăzi, ori pe părintele Silviu… Vor veni dânșii și vor sluji slujbe și tot ceea ce ține de servicii, pentru ca ușor-ușor să mă pot reacomoda și eu la efort și să ne revedem în alte circumstanțe ale vieții. Dumnezeu să vă ajute tuturor și să vă răsplătească cum o știi El mai bine. Doamne ajută! Vă mulțumesc din suflet pentru tot și vă poftesc la sfânta anafură, de care se va ocupa părintele Cosmin. Pentru orice aveți nevoie, ne putem auzi la telefon, de acum înainte lucrurile vor reveni ușor-ușor în normal, sperăm să ne auzim cu bine întotdeauna. Sănătate tuturor”, le-a transmis părintele Buimac.

Părintele Buimac a suferit trei stopuri cardio-respiratorii

Reamintim că pe 9 octombrie părintele Buimac a fost transportat cu ambulanța la Spitalul Județean de Urgență direct de la Biserică, după ce în timpul slujbei se instalaseră semnele prevestitioare unui infarct. La spital, preotul a suferit două stopuri cardio-respiratorii, de fiecare dată cadrele medicale au făcut eforturi supraomenești pentru a-l salva și au reușit să îl stabileze. Medicii urgentiști au decis să cheme elicopterul SMURD, pentru a transporta pacientul, de urgență, la Institutul de Boli Cardiovasculare din Iași. Urcat în stare critică în elicopter, preotul a suferit un al treilea stop în timp ce zbura spre Iași, viața i-a atârnat de un fir de ață. La Vaslui, vestea că preotul Buimac a suferit mai multe stopuri cardio-respiratorii s-a răspândit cu viteza luminii, iar sute de credincioși din toate bisericile din oraș au început să se roage pentru slujitorul Domnului, în timp ce la Iași, medicii care preluaseră pacientul s-au agățat de acel fir și, cu foarte mult profesionalism, au reușit să-l întărească pentru a nu se mai rupe. Părintelui i-a fost montat un stent cu ajutorul căruia i-au fost reglate problemele cardiace, iar miercuri, 19 octombrie, după zece zile de spitalizare, a fost a fost externat.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

5 COMENTARII

  1. Prietene, stiu cazuri in care 10 doctori se luptau pentru un pacient si nu scapa. Sunt altii carora 10 medici nu le dadeau vreo sansa si traiau! De ce crezi ca nu le ar purta recunostinta medicilor? Nu te mai agita, inima e foarte fragila. Chiar si a ta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.