1.9 C
Vaslui
03-dec.-2022

VIDEO | O mașină de poliție, aproape să se răstoarne înr-un șanț la intrare în localitatea Laza (FOTO)

- Advertisement -

NEATENT… Aproape că nu trece luna fără ca o mașină a Inspectoratului Județean de Poliție Vaslui să nu fie implicată într-un accident rutier. După ce la începutul lunii septembrie, șoferul unei autospeciale de la Rutieră a lovit o fetița pe trecerea de pietoni din zona ICIL, marți a venit rândul mașinii Postului de Poliție Pușcași să iasă destul de șifonată dintr-un accident rutier. Evenimentul a avut loc la intrarea în localitatea Laza, iar agentul care se afla la volan nu își explică cum a ajuns cu mașina în șanț. Acesta tocmai ieșise de pe DN 24 pentru a merge la postul de poliție din Laza, să-și viziteze colegul de serviciu. La nici 300 de metri de la intrarea în sat, polițistul a pierdut controlul volanului, apoi a lovit un cap de pod, provocând avarii serioase autospecialei. Din fericire, nicio persoană nu a fost rănită în urma acestui incident.

Cursuri multe, accidente și mai multe

În ultimii ani, Inspectoratul de Poliție Județean Vaslui a aplicat la un program pilot la nivel național, prin care toți polițiștii operativi trebuiau să participe la niște cursuri de conducere defensivă, tocmai pentru a fi prevenite astfel de incidente. Iată ce declara Alexandru Mălăncuș, agentul de poliție desemnat să se ocupe de pregătirea polițiștilor, în urmă cu doi ani.  „Acest program are ca scop principal preîntâmpinarea unor evenimente neplăcute. Până azi, elevul sau studentul care venea din școala militară nu avea o pregătire de specialitate în ceea ce privește conducerea acestor autospeciale. Acum se fac aceste cursuri de pilotaj, care ne vor ajuta să evităm obstacole, să frânăm atunci când situația o impune sau să conducem într-un anumit mod. Programul este alcătuit din mai multe exerciții complexe, iar la final scopul este de a avea o generație de polițiști mult mai abilă și mai bine pregătită”. Dat fiind numărul mare de accidente în care au fost implicate mașinile de poliție în ultima vreme, se pare că unii agenți ori au lipsit de la aceste cursuri, ori au absolvit pe ochi frumoși.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

6 COMENTARII

  1. Politistii din ziua de astazi nu mai sunt capabili sa ofere siguranta cetatenilor. A fost amendat de colegi acest politist, era sub influenta alcolului si cum se numeste el sa-l stie lumea cat este de profesionist.

  2. La ce școală au FC e și normal ca sa ajuns in sânt da pe polițiști le pune cnv fiola săi vadă cât de băuți intra la volan și plus că nu au experiență din cauza șpăgilor și a marilor relații sa dim serioși

  3. Dacă Laza este pe DN24….inseamna ca Vasluiul este pe E85….Chiar nu verificați deloc înainte să scrieți 2 randuri? Scrieti chiar tot ce va trece prin cap, ca pagina sa se umple mai repede?Jale.

  4. Depinde foarte mult și cine le conduce.. Dacă s fetele alea de la miss nu știu ce, care merg cu cotul pe geam, n am nimic cu ele, dar e nasol. Sau băieți din aia angajați acum 3 la smoc, cărora le stau pantalonii într o parte, dacă nu le vad când poartă pistolul… Vai mama noastră…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.