19.8 C
Vaslui
02-oct.-2022

VIDEO | Pe timp de secetă, aspersoarele din Vaslui udă… asfaltul, în timp ce vasluienii sunt sfătuiți să consume apa “cu responsabilitate”

- Advertisement -
NEPĂSĂTORI… Străzile din Vaslui sunt inundate în fiecare noapte de un sistem de irigare care dă eroare, iar risipa de apă se pare că nu îngrijorează pe nimeni.

RISIPĂ… În timp ce alte orașe din țară se confruntă cu calamități naturale din cauza ploilor, în municipiul Vaslui inundațiile vin de la… primărie. De câțiva ani, pe bulevardul Ștefan cel Mare au fost montate aspersoare care ar trebui să ude gazonul și florile de pe scuarul străzii, însă apa curge, noapte de noapte, din belșug, pe asfalt. Această risipă, pe care nicio autoritate locală se pare că nu o vede, e strigătoare la cer, mai ales în perioada asta, când barajele din jurul orașului aproape au secat. În timp ce gazonul și panseluțele se scaldă în apă noapte de noapte, vasluienii sunt sfătuiți, de aceleași autorități locale, să se spele mai rar, pentru că e secetă.

Fenomenul de secetă accentuată a lovit în plin populația județului Vaslui, care în ultima perioadă a primit apă cu porția. Vorbim, în special, de vasluienii care locuiesc în mediul rural, cărora le-a fost restricționat accesul la această resursă vitală. Barajul Solești, principala sursă de alimentare cu apă a municipiului Vaslui, se află în aceste zile în etapa a treia de restricții, nivel corespunzător situației de exploatare în perioade de ape mici, motiv pentru care operatorul AQUAVAS S.A. a recomandat cetățenilor să utilizeze responsabil apa potabilă, cu prioritate pentru băut, nevoi igienico-sanitare și casnice, și să se evite folosirea apei potabile în alte scopuri (irigații, spălare trotuare, umplere piscine etc.), iar acolo unde există posibilitatea, să se apeleze la alternative de stocare și recirculare a apei în activitățile casnice, dar și în sectorul industrial sau agricol.

La Vaslui, când inundația nu vine din cer, vine de la primărie

Dacă locuitorii municipiului Vaslui au înțeles gravitatea situației și au început să pună în practică recomandările operatorului care asigură serviciul public de alimentare cu apă a orașului, în ceea ce privește autoritățile locale, risipa e în continuare la ea acasă și asta pentru că aspersoarele montate pe bulevardul Ștefan cel Mare, pentru a uda gazonul și florile de pe scuar, stropesc mai mult asfaltul. În fiecare noapte, sute, dacă nu cumva mii de litri de apă curg la vale, pe stradă, de la sediul CEC și până la intersecția de la Independența. La fel se întâmplă și pe porțiunea de drum de la Școala 6 până în Crucea Gării, dar și în toate sensurile giratorii, unde au fost puse flori și gazon. De ani de zile, sistemul de irigare dă erori grave peste tot în oraș, însă azi, când locuitorii orașului sunt sfătuiți să consume “cu responsabilitate” apa, aceștia ar trebui să vadă în autoritățile locale un exemplu de urmat.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

5 COMENTARII

  1. Se uda din abundenta si iarba de pe marginea trotuarului .Dimineata masinile parcate sunt atat de stropite de zici ca au fost la offroad.

  2. Asfaltul trebuie umezit nu turnat cu furtunul apa de parca în fiecare zi se sparge o conducta! Zilnic o mașină cu un dobitoc la volan ce nu tine cont de nimic aleargă pe străzi….toate străzile principale ale orașului si le inunda cu apa din belșug….ca sa fie acolo sa vada tătucul primar ce destept e! Toate aspersoarele de pe scuarul din centrul orașului sunt montate de mântuială! Ele uda asfaltul ,nu florile primarului! Si toate astea pe banii cui? Desi avem cea mai scumpa apa din tara tot noi o aruncam ? De ce? Pe banii cui? Sa nu spuneți ca pe banii primăriei ca și banii primăriei tot banii contribuabililor sunt ca nu are Paval tipografie de bani acasă, în spate la motel Everest!

  3. Foarte bine fac. Asa si trebuie! Asfaltul trebuie umezit, pentru inlaturarea prafului si noxelor depuse pe el, ca sa nu se crape sau deformeze, dar si pentru ridicarea nivelului de confort termic ambiental.
    Mai bine v-ar preocupa defrisarile. Ca daca am avea paduri, n-am mai avea seceta, si nici temperaturi record.

    • Si asa avem asfalt bun,nu? Toate străzile sunt terminate în Vaslui! Iar asfaltul se umezește,nu se inunda zilnic ! Asa ca……nu l mai pupa pe primar ….ca l ustura!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.