spot_img
25.2 C
Vaslui
14-iul.-2024
spot_img

VIDEO | Protest cu gesturi obscene la Huși, pentru îngrădirea unei fântâni

- Advertisement -TUPEU… O fântână veche din municipiul Huși, din marginea orașului, spre Drăslăvăț, a ajuns motiv de supărare între localnici, după ce un hușean care a cumpărat terenul din zonă, a curățat fântâna, dar a ales să o îngrădească. Acolo, spun oamenii din proximitate, devenise un loc obscur, unde unii tinerii veneau să se întâlnească și să facă diverse lucruri, nu tocmai ortodoxe. Nu ezitau să arunce în biata fântână de toate, de la obiecte vestimentare, până la prezervative folosite, resturi de țigări, ambalaje, PET-uri și tot ce le mai prisosea. Hușeanul care a cumpărat terenul în zonă a ales să curețe fântâna, dar, prevăzător, ca să nu mai fie iar umplută cu deșeuri și măzgălită în fel și chip, omul a îngrădit-o. Ba, a mai pus acolo și o cameră de supraveghere. Numai că gestul localnicului a stârnit nervii unor tineri teribiliști, care aveau „amintiri” prețioase la fântâna în cauză. Doi dintre ei au mers la fața locului, ca să verifice situația. Văzând camera de supraveghere, unul dintre ei a vrut, probabil, să îi transmită celui care a curățat și îngrădit sursa de apă, un mesaj batjocoritor, așa că… s-a debrăcat și, deși era ziua în amiaza-mare, și-a arătat fundul spre camera video. „Să le fie rușine! Cine i-o fi educat pe acești tineri, care nu au pic de bun-simț? Dacă omul a îngrădit fântâna publică, e o chestie pe care trebuie să o constate Primăria. Nu e normal să te dezbraci și să faci asemenea gesturi obscene, fără nicio urmă de rușine”, au reacționat localnicii, la vederea imaginilor.

„Acest loc era un loc de întâlnire pentru cei care se drogau sau pentru întâlniri amoroase. Numai că eu nu știu cum acceptau fetele acelea să vină acolo cu voi”, le-a transmis, supărat, hușeanul care a îngrădit fântâna, tinerilor care l-au prins a critica, pentru că a îndrăznit să închidă o fântână. „Totuși, nu înțeleg de ce Primăria a permis închiderea unei fântâni publice”, a spus unul dintre contestatari. „Care fântână? Aceea în care ați aruncat prezervative, câini, pisici, sticle de erbicid, bidoane de motorină și saci de gunoi? Aceea în care când s-a coborât în ea îți trebuia masca de gaz? Aceea din care nu se poate bea apă pentru că este infectă? Sau aia unde va făceați nevoile? Dacă era o fântână, era îngrijită, făceai curat, iar eu nu te-am văzut să cumperi o găleată cu un lanț să pui. Nu te-am văzut când ai coborât în fântână să o cureți”, a reacționat hușeanul, acuzat că a închis accesul. Tânărul nu s-a lăsat nici el: „Cred că am să pun și eu stăpânire așa pe lucruri… Dacă ai curățat-o și ai grijă de ea, asta nu îți dă dreptul să ți-o însușești, să o îngrădești”. Polemica a continuat și ea, împărțind părerile în două tabere, unii care îndreptățesc pe cel care a salvat fântâna, alții care îl critică pentru a îngrădit un bun public. „Din ce spuneți, înseamnă că vă plăcea mizeria de acolo. Eu nu pun stăpânire pe nimic, doar am cumpărat un teren. Dacă pe voi vă deranjeză, asta este fix problema voastră”, a mai adăugat hușeanul.

Doi tineri și-au manifestat indignarea pentru că fântâna a fost închisă. Unul dintre ei a făcut o „poză” cu fundul gol, în semn de batjocură

În tot acest timp, supărarea celor care au văzut că vechea fântână a fost curățată, dar și îngrădită în același timp, a căpătat și alte manifestări, unele chiar deocheate. Camera de supraveghere pusă pe acoperișul fântânii i-a suprins pe doi dintre tineri, cum tot roiau în jur, supărați pe situație. Unul dintre ei, batjocoritor, și-a dat pantalonii jos și și-a arătat fundul spre camere video. „Cel fel de tineri sunt aceștia care nu au pic de rușine? În Huși sunt oameni gospodari, oameni decenți, acești tineri de unde au aterizat cu asemenea apucături? Poliția să îi amendeze. Poate dacă se publică imaginile, vor vedea și părinții lor și să ia măsuri”, au reacționat localnicii.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

6 COMENTARII

  1. Doamna Alina , nu s a dus nimeni cu un interes de genul. Nu am vrea noi fântâna si nici interesați de ce s a îngrădit și cine.
    “Propietarul” ne a agresat fizic după multe insistari . “Scuzați ne, vă rugăm “. Domnul a continuat să fie violent în continuare. De asta a și pus video ul , ca e un om fără minte , dar cu vârsta. Noi, tinerii care greșim.. avem timp să ne corectăm, dar oamenii care ar trebui să aiba experiență cu viața și îl urmează pe acest domn ..vorba vine domn..
    Să spună adevărul și să recunoască ca a pus din răzbunare.

  2. În afara faptului ca poate omul deține în proprietate si fantana, sa ne spună de ce are o camera video care filmează spațiul public ceea ce e interzis. Poate găsi o alta metoda de a pazi acel obiectiv dar fără a filma drum public.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.