spot_img
29 C
Vaslui
18-iun.-2024
spot_img

VIDEO | Traian Petcu se ia de piept cu administrația lui Boroș. Iată cum vede acesta proiectele mari de infrastructură a Bârladului (P)

- Advertisement -

MĂSURI URGENTE… Printre proiectele de infrastructura propuse de Traian Petcu, candidatul PNL pentru Primăria Bârlad se află și cel care vine să rezolve eterna problemă a Bârladului: canalizarea pluvială care nu face fața la ploile rapide și transformă anumite zone ale orașului în lacuri nedorite.

@vremea.noua.stiri Traian Petcu – sistem de canalizare pluvial #traianpetcu #barlad ♬ sunet original – Vremea Noua Stiri Vaslui

”Ca primar voi dispune proiectarea și realizarea unui sistem de canalizare pluvial, care să acopere media vârfurilor de precipitații din Bârlad. Acesta trebuie să facă față la viituri, să pompeze eficient surplusul de apă din zonele joase ale orașului, respectiv cartierele Munteni-Podeni, zona Gării, Gura Leului, străzile gen. Vasile Milea, Carpați și Vrăriei. Această investiție din păcate nu a fost realizată în proiectul derulat prin Aquavas de către firma Motris Company din Bacău. Ar fi fost momentul ideal de a scăpa orașul nostru de rușinea de a merge cu barca pe străzile mai sus amintite, când plouă torential. Vă mai amintiți acum 8 ani, că un astfel de episod s-a întâmplat chiar în alegeri și atunci domnul Boroș sărea din barca în apă și făcea reportaje electorale. A promis atunci că rezolvă problema, dar acum a uitat. Această problemă se putea rezolva când tot sistemul de canalizarea și aductiunile cu apa a fost modernizat de firma Motris Company. Din păcate sistemul s-a modernizat, dar problema a rămas. Așa se întâmplă când proiectarea se face din birouri și nimeni nu coboara pe teren si nu se ține cont de realitățile de la fața locului. Soluția mea, așa cum am spus este schimbarea soluției tehnice în aceste zone sensibile, printr-un sistem de pompare a surplusului de apă”, a spus Traian Petcu. 

Parc fotovoltaic de 5 MW pentru iluminatul public, transportul în comun si consumul instituțiilor publice

Viziunea lui Traian Petcu pentru dezvoltarea infrastructurii nu este una a unui visător, ci pur și simplu este a unui om cu simț practic, a unui gospodar. Iată ce spune acesta despre noul trend al energiei verzi. „În toate proiectele europene apare o condiție tot mai frecvent de eligibilitate. Vor ca investițiile făcute de municipalitate să fie racordate la energie verde. De aceea un alt punct din proiectul meu politic pentru zona de infrastructură este construirea unui parc fotovoltaic de 5 MW pentru alimentarea iluminatul public, al transportul în comun electric și satisfacerea consumului din instituțiile publice. Nu este vreo idee inovatoare, ci o adaptare din mers a condițiilor pe care ni le impun cei din UE. Și nu este greu de loc. Se face un proiect pe un teren al primăriei, se pun aceste panouri, obții finanțare, fiindcă sunt o multitudine de astfel de axe de finanțare și î-l pui în practică. La noi trebuie să pice ceva cuiva anume pentru a se face astfel de proiecte. Trebuie ca anumite firme impuse de partid să prindă lucrările acestea și din acest motiv se bate pasul pe loc. Bârladul trebuia să aibă de patru an acest parc fotovoltaic, dar nu s-a vrut. Asigurând sursa de energie, automat vom putea extinde și rețeaua de iluminat public în toate zonele Bârladului, inclusiv între blocuri. Dar pentru acest lucru trebuie transparență, un birou de fonduri europene care să lucreze coerent și transparent, un departament de achiziții care să lucreze pentru Bârlad, nu pentru anumite firme. Acum, dacă apare o licitație, angajații de la Primărie nu știu cum să facă să ajungă la o firmă anume și să anunțe. Nu credeți? Haideți să ne uităm și să vedem frecvența cu care anumite firme câștigă licitațiile prin încredințare directă de la Primărie”, a mai spus candidatul PNL la Primăria Bârlad.

Apa și canalizarea menajeră pentru toți bârlădenii. Parcări verzi și subsoluri curate

@vremea.noua.stiriTraian Petcu asfaltări 1♬ sunet original – Vremea Noua Stiri Vaslui

Acest proiect de infrastructură propus de Train Petcu vine ca urmare a faptului că prin Programul Operațional de apa și Canalizare gestionat de Aquavas foarte multe proprietăți au fost omise să fie racordate la sistem de către cei în drept. „S-au făcut multe greșeli și sunt familii ale căror proprietăți nu au fost racordate la sistem. Aici intervenim noi ca primărie și rezolvăm problema”, spune medicul veterinar. Acesta atacă și problema parcărilor riverane dintre blocuri. „Este știut că parcările dintre blocuri de la Bârlad nu sunt suficient de mari și arată cum arată. Soluția noastră sunt parcările verzi, amplasate pe terenurile degradate dintre blocuri, marcarea acestora și supravegherea lor cu sisteme de monitorizare inteligente. Deasemenea, o altă problemă importantă este sprijinul financiar și tehnic din partea Primăriei pentru igienizarea subsolurilor blocurilor care sunt sursă de țânțari, de boli și de disconfort. Fiindcă aceste două probleme eu le văd legate, parcările și subsolurile. Acestea cresc starea de stres a locuitorilor de la bloc, precum și problema câinilor vagabonzi din oraș. Pentru eliminarea acestora de pe străzi, propun în cunoștință de cauză, fiindcă sunt totuși medic veterinar: sterilizarea câinilor din curți și reînființarea campaniei mobile de sterilizare a câinilor din curți care nu sunt de rasă. Deci, iată câteva idei pentru a reduce stresul și disconfortul cetățenilor din Bârlad”, mai spune Train Petcu.

Bârladul trebuie să aibă toate străzile asfaltate

@vremea.noua.stiriTraian Petcu – lucrări♬ sunet original – Vremea Noua Stiri Vaslui

Candidatul PNL la Primăria Bârlad vine cu o propunere interesantă pentru bârlădeni: municipiul trebuie să aibă toate străzile asfaltate, mai ales că Primăria are în subordine firma SC Reiser SA care are in obiectul de activitate tocmai repararea si construcția de drumuri. „Modernizare și eficientizarea companiei Reiser se impune. Dar poate mai grabnic trebuie creat un sistem de audit controlat din Primărie pentru ca acolo să nu mai fie gaura neagră a Bârladului. Ați văzut probabil cum se țineau șpăgile prin frigidere sau cum se făceau achizițiile acolo. Trebuie făcut rapid în Primărie departamentul de Guvernanță Corporativă, care să supravegheze toate companiile din subordinea Consiliului Local. Deși trebuia făcut de acum 10 ani, se tot tergiversează acest lucru. Directorii sunt numiti după ureche, bugetele de venituri și cheltuieli nu sunt discutate în CL, rapoartele de activitate ale directorilor si mebrilor CA nu sunt aduse in CL, iar reprezentanții din AGA sunt adevărați dumnezei, care nu au venit niciodata în CL să prezinte măcar un raport de audit al companiilor, Reiser sau CUP. Totul se ține ascuns și ne mirăm că se întâmplă acolo atâtea nenorociri. Eu nu am auzit la vrea primărie din țară care are societăți în subordine și să nu aibă acest departament de Guvernanță Corporativă. Cine fixează indicatorii financiari pe care trebuie să-i atingă directorii acestor companii, cine le fixează cota de profit, nivelul arieratelor, gradul de încasare al facturilor? Vă spune eu, nimeni”, mai spune Traian Petcu. Același sistem îl propune și pentru verificarea, monitorizarea și implementarea proiectelor Primăriei. „Noi avem proiecte multe începute. Se plâng constructorii că este dat același amplasament și pentru lucrări de apă și canal, dar și pentru asfaltare. Un lucru uluitor și profund ilegal. De aceea se impune un control al acestor activități. Un departament tehnic care să se ocupe de verificarea și implementarea studiului acestor lucrări. Acum se lucrează după ureche. Haosul creează dezordinea din Bârlad, de ai sentimentul că nu știe stânga ce face dreapta sau că orașul e bombardat. Am fost viceprimar și stiu cum să ordonez totul. Ține de felul tău de a fi. Îmi doresc ca toate străzile Bârladului să fie asfaltate, mai ales că avem o firmă a Primăriei care poate face acest lucru. Trebuie să-i dăm doar fond de lucru și slavă Domnului că avem de unde”, a spus la final Train Petcu.

Material de propagandă electorală realizat de Vremea Nouă la comanda PNL Vaslui. CMF: 21240015.

@vremea.noua.stiri Traian Petcu – parcări #traianpetcu #barlad ♬ sunet original – Vremea Noua Stiri Vaslui

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri