Vin bani la spitalul din Bârlad, ca recompensã cã a stat de strajã în timpul pandemiei

INVESTITII…Pesedistii în frunte cu Adrian Solomon, la început de pandemie, plângeau cã spitalul din Bârlad este transformat în spital Covid si cã începe apocalipsa pentru pacientii din aceastã zonã, dar iatã cã au apãrut si avantajele cã aceastã unitate a stat de strajã în timpul situatiei de urgentã. Ministerul Sãnãtãtii a alocat în regim de urgentã suma de 2,7 milioane de lei pentru achizitie de aparaturã medicalã specialã pentru terapiile non-Covid, iar spitalul a depus un proiect pe fonduri europene, de 9,7 milioane de euro din care se vor cumpãra aparaturã medicalã pentru ATI si se va moderniza statia de sterilizare a spitalului. De asemenea, se va cumpãra si o bancã de sânge pentru Unitatea de Transfuzii Sanguine.

Spitalul Municipal din Bârlad a primit de la Ministerul Sãnãtãtii suma de 2,7 milioane de lei pentru achizitie de aparaturã medicalã. “Banii sunt bineveniti, mai ales cã Spitalul Municipal Bârlad a fost vitregit ani la rând de fonduri pentru investitii. Noi am depus si un proiect pe axa 9.1. din cadrul programului “Protectia Sãnãtãtii Publice în contextul pandemiei de Covid” pentru o sumã destul de consistentã, de circa 9,7 milioane de euro din care se vor deconta inclusiv materialele de protectie consumate pânã acum, precum si aparatura medicalã pentru ATI. Vom achitiziona: ventilatoare, paturi, injectomate, o bancã de sânge pentru Unitatea de Transfuzii Sanguine si vom schimba statia de sterilizare a spitalului. Acum si cu cei 2,7 milioane lei alocati de la Minister, vom investi în aparaturã si pe celelalte sectii non-Covid. Dacã la momentul declansãrii pandemiei lumea ne privea ca pe niste ciumati, fiindcã spitalul nostru era spital suport Covid, iatã cã acum primim suficienti bani pentru modernizarea spitalului în ansamblul, de care nu vor beneficia doar bolnavii infectati cu Covid-19″, a spus Dana Bors, managerul spitalului.

Nelu Tãtaru e multumit de echipa medicalã de la Bârlad, în lupta cu virusul SARS-CoV-2

BANI…Nelu Tãtaru, ministrul Sãnãtãtii, considerã cã spitalul din Bârlad a fãcut fatã cu brio provocãrii din pandemie si multumeste personalului medical care s-a dedicat luptei cu virusul ucigas. “Noi am repartizat mai multor spitale si dsp-uri file de buget si într-adevãr spitalul din Bârlad este pe aceastã listã. Trebuie pregãtitã aceastã unitate spitaliceascã pentru terapiile non-Covid, mai ales cã pentru partea de Covid sunt alocati bani prin fonduri europene. Sper ca astfel si spitalul Bârlad sã recupereze decalajul fatã de celelalte spitale din judet. Si Spitalul Judetean Vaslui a beneficiat anul acesta de file de buget din partea noastrã pentru aparaturã. La începutul pandemiei s-au alocat bani pentru un aparat Real Time PCR si cum acesta a fost luat prin donatii, noi am fost de acord sã schimbãm fila de buget si astfel spitalul a primit 540.000 de lei din care s-au achizitionat difibrilatoare, un incubator pentru neonatologie, injectomate, monitoare pentru monitorizarea functiilor vitale, un microscop pentru laborator si alte dispozitive medicale, iar din informatiile mele o sã mai ajungã aici o sumã importantã de la Ministerul Economiei, dintr-o sponsorizare datã de cei de la Romgaz”, a declarat, în exclusivitate pentru Vremea Nouã, ministrul Sãnãtãtii.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ